Loading...
Beauty

Zomertopper: Kruidvat ontharingscreme

Kruidvat ontharingscreme

Behaarde benen zijn in zeg je? Oh hell no! In de zomer is niets prettiger dan het dragen van leuke jurkjes en korte broekjes, en dan je mooie gladden benen showen. Echt hoor. Ik weet als geen ander wat een klus het kan zijn dit mooi en netjes bij te houden, en dus ga ik regelmatig op zoek naar nieuwe manieren om makkelijk mijn benen te ontharen. Al eens eerder schreef ik over de Etos ontharingscreme, maar natuurlijk is er ook een kruidvat ontharingscreme! Voor maar een paar euro onthaar je hiermee makkelijk je benen en worden ze heerlijk zacht. Voor alle dames die niet van ontharen houden, maar wel gladde benen willen: hier is mijn review!

Kruidvat ontharingscreme

De ontharingscreme van Kruidvat werkt ontzettend makkelijk; met het spateltje kun je de creme makkelijk aanbrengen op je benen. Zoals op de verpakking staat kun je de creme ook gebruiken voor je armen en oksels, maar dit heb ik zelf niet getest. De creme moet je gelijkmatig over het gehele oppervlak aanbrengen, en hoef je maar 3 minuten te laten zitten. Je controleert dan even of de haren al loslaten. Als dat niet het geval is kun je het nog even laten zitten, maar niet langer dan 6 minuten. Laten de haren al wel los, dan verwijder je de creme door met de spatel weer over je huid te gaan. Op dezelfde manier als wanneer je een scheermesje gebruikt, alleen beschadigt dit de huid niet zo, omdat het gewoon een plastic spateltje is. Hier na spoel je je huid nog even na met koud water en klaar. Piece of cake dus!

Kruidvat ontharingscreme

Bij de tube zit standaard een spateltje, en die kun je in de toekomst ook gewoon blijven gebruiken. De creme is wit van kleur, maar kan wat troebel/kleurloos lijken wanneer je deze aanbrengt. Voordeel van deze creme vind ik (in vergelijking met andere ontharingscremes) dat deze lekker ruikt! Ik heb het idee dat het een beetje fruitig of zoet is. Het ruikt een beetje naar meloen, of zo, en dat vind ik heerlijk!

Kruidvat ontharingscreme

Ik heb mijn benen onthaard in fases; eerst mijn onderbenen, na het afspoelen mijn bovenbenen nog eens gedaan. Dit om niet in de knoop te raken met de tijd die de creme blijft zitten!

Kruidvat ontharingscreme

Het verwijderen van de creme gaat ook super makkelijk. Het was voor mij niet nodig de creme langer te laten zitten dan 3 minuten, dus deze deed goed zijn werk! Het is handig om bij een stromende kraan te staan, zodat je af en toe de creme van de spatel kunt halen. Dit kun je ook afvegen aan een handdoekje of zo, als je dat makkelijker vindt.

Kruidvat ontharingscreme

En kiek ‘es an! Op de (erg irritante) bultjes na, heb ik heerlijk gladde benen! Ze voelen ook lekker zacht aan en zijn klaar om ingesmeerd te worden met een lekkere body butter, en, mocht ik de zon in gaan… zonnebrand creme natuurlijk!

Ik ben denk ik een kwartiertje bezig geweest om van beide benen zowel boven als onder te doen. Ik vind het echt een prettige manier van ontharen omdat het lekker snel gedaan is, en mijn huid er ook absoluut niet van geirriteerd raakt. Het is natuurlijk een enigszins chemisch goedje, dus echt góéd is het niet, maar het is zeker een positief alternatief voor scheren met mesjes! Na ongeveer een week is het voor mij wel weer nodig dit ritueel nog eens te herhalen, maar daarvoor zit gelukkig nog genoeg creme in de tube! Deze kost €3,99 en is het dubbel en dwars waard.

Wat is jouw favoriete manier van het ontharen van je benen, en hoe vaak doe je dit gewoonlijk in de zomer?

10 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.