Loading...
Gezonde lifestyle

Zomerfit: alternatieve oefeningen voor een gezond lichaam

Zomerfit

Zoals sommigen van jullie inmiddels vast wel zullen weten ben ik weer erg hard bezig met mijn lichaam in gezonde conditie te brengen. Dit doe ik door middel van voeding maar ook in de sportschool. De fout die veel mensen (dames!) maken is geen krachttraining beoefenen wanneer ze vet willen verliezen. Gewichten zijn erg belangrijk bij elke vorm van fitness. Wil je wel vet verliezen maar ben je niet zo’n gewichtheffer? Dan heb ik hier wat alternatieve tips voor je!

Een Coach — Bij de non-budget sportscholen lopen vaak trainers rond die veel van beweging én voeding afweten. Vaak kun je deze als personal trainer inschakelen. Ze helpen je bij de oefeningen die je kunt doen en maken zelfs een persoonlijk trainingsschema. Aan hen kun je ook vragen stellen over voeding, misschien sleep je daar dan wel weer een gezond voedingsschema uit! Voordeel van trainers: vaak doen ze niet pijn aan de ogen 😉 Pak je tablet met sportief hoesje erbij om de dichtstbijzijnde sportschool te vinden. Wil/kun je niet zelf alles op alles zetten, dan is die paar euro per maand extra voor een trainer het dubbel en dwars waard!

Zomerfit

Bootcamp — Ben je een beetje een ochtendmens? Dan kun je gebruik maken van bootcamps in de buurt! Vaak vinden deze plaats in parken, bossen en op het strand. Lekker in de frisse ochtendlucht. Bij bootcamps gaat het vaak hard op hard, en dat kun je dan ook nog aanvullen met eigen gewichten! Hard gaan dus! Bootcamps zijn de laatste tijd erg populair, je kunt er makkelijk in je eentje naar toe gaan. Met je vrienden is een bootcamp ook leuk; je kunt dan bijvoorbeeld bijhouden wie oefeningen het langste volhoudt. Hierbij kun je makkelijk je Samsung gebruiken; zorg wel dat je hem beschermt met een Galaxy Core Plus case.

Hardlopen in het zand — Tijd voor mooie billen! Die krijg je niet alleen door squats te doen in de sportschool maar ook af en toe gebruik te maken van het strand. Hoe lekker is het om daar vroeg op de ochtend, of juist wat later op de avond een stuk je te joggen, hardlopen of yoga te doen in het zand? Doordat je je moet afzetten in het zand is je training cardio en kracht tegelijk. Extra snel mooie ronde billen dus! Zorg voor een hoesje dat niet veel ruimte inneemt, zet een muziekje op en rennen maar!

Wat zijn jouw ultieme tips voor een effectieve work out?

Disclaimer
Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.