Loading...
Gezonde lifestyle

Workout Wednesday: Workout on a budget

Workout Wednesday - workout on a budget

Alweer drie weken terug wilde ik “Workout Wednesday” in het leven roepen. Misschien was het niet het juiste moment, want vandaag de dag is dit pas het twee artikel in de reeks. Workout Wednesday is elke woensdag een artikel over fitness en voeding, gewoon mijn eigen ervaringen. Vandaag vertel ik over hoe je ook kunt trainen zonder veel geld kwijt te zijn. Ready to workout on a budget ? Lees verder voor korte tips en ga daarna ook zelf lekker aan de slag! 🙂

1. Fitness apps & thuis trainen

Of je nou in de sportschool staat, de gymzaal op school of gewoon lekker thuis in je woonkamer; fitness apps zijn een uitkomst. Er zijn een hele hoop betaalde apps, maar nog veel meer gratis apps waarin oefeningen staan die je stap voor stap kunt bekijken en uitvoeren. Dat kan vaak ook thuis! Voor sommige oefeningen heb je alleen een matje nodig, voor andere oefeningen heb je wat meer accessoires nodig. Daarover lees je bij punt 4. Heb je écht helemaal niets in huis, en ook geen geld of zin om dingen te kopen, dan kun je bijvoorbeeld ook yoga thuis doen. Met een matje is dat prettiger, maar het kan ook zonder. Kijk ook eens op de website van Fitgirlcode (yes, ik ben groot fan!) — Daar staan oefeningen en challenges die je ook zonder accessoires kunt doen. Zoals ik al eens vertelde ben ik momenteel bezig met de 30 day thigh challenge, daar hoef ik niets bij te gebruiken!

2. Buiten trainen

Ik begrijp het best als je het niets vind om in je woonkamer te staan voor je oefeningen, of misschien heb je er gewoonweg geen ruimte voor (want je wil niet continu je kleine teen tegen de salontafel stoten). Dan kun je natuurlijk ook naar buiten gaan. Bij mij in de buurt staan er zelfs fitness apparaten in een park, die kan iedereen gebruiken! Heb je dat niet, wat goed kan, dan kun je ook gewoon een stukje rennen of lopen. Mijn ervaring is dat dit vrij weinig effect heeft als je het minder dan een half uur doet, dus maak er wel tijd voor. Verder kun je in parkjes ook bankjes vinden die je kunt gebruiken voor bepaalde oefeningen, die je weer bij de hand hebt door de gratis fitness app op je telefoon.

3. Studentensportkaart

Ze zullen dit niet overal hebben, maar in Arnhem is het in ieder geval een optie: de studentensportkaart. Voor mij was dit echt een uitkomst. Ik betaal er 13 euro in de maand voor (wat al goedkoper is dan de meeste sportschool abonnementen) en kan daarmee gratis naar verschillende sportscholen en andere accomodaties. Zo kan ik bijvoorbeeld ook gebruik maken van het zwembad en de aangesloten squash hal. Je moet hiervoor wel student zijn, uiteraard.

Workout Wednesday - workout on a budget

4. Accessoires van winkels als Action

Een absolute budget tip is de Action (en andere winkels in dit kader met een sport afdeling). Bij Action zag ik een tijdje terug een hele hoop spullen die hartstikke handig zijn o.a. voor het thuis trainen! Ik kocht er een yoga mat voor maar 4 euro. Ook hebben ze daar kettle bells, gewichten, springtouwen… Dat alles voor maar een paar euro. De kwaliteit is uiteraard niet top notch, maar zeker goed genoeg om regelmatig je oefeningen mee te doen.

5. Sportkleding van bijvoorbeeld H&M

Ik ben absoluut voor investeren in goede sportschoenen en een goede sportbeha (alsjeblieft, bespaar daar niet op!). Maar sportkleding hoeft echt niet per se van Adidas of Nike te zijn. Hoewel die vaak het mooist en best zijn, vind ik het niet nodig. Ik loop al jaren in een sportlegging van H&M (á 15,-) en heb er laatst een van Hunkemoller gekocht (á 12,50 in de sale). Ook mijn sportshirtjes komen van H&M (á 10,-) en naar wens kun je die natuurlijk ook kopen bij Primark, bijvoorbeeld, voor maar een paar euro. Ik vind het zelf wel zo prettig echte sportkleding te hebben, dus niet in een katoenen legging en een gewoon t shirt te lopen. Puur omdat ze er voor gemaakt zijn en zweet beter afvoeren etc.

6. Water!

In eerste instantie stond deze niet op mijn lijstje, maar hij is toch wel erg belangrijk tijdens het sporten. Op de foto hierboven zie je mijn waterfles, de waterbobble. Deze kreeg ik destijds om te reviewen voor MyStyle, en gebruik ik nu nog steeds. Tijdens het sporten is het erg belangrijk voldoende te drinken, dus zorg dat je altijd water bij je hebt! Geen zin om 12 euro voor een fles te betalen? Dat hoeft ook helemaal niet. Je hebt vast nog ergens een flesje liggen, vul die gewoon met water. Let er wel op dat deze niet te warm wordt, want de meeste plastic flesjes bevatten een stof die bij hitte vrijkomt en die kanker kan verwekken. Aint nobody want that!

7. Netflix

Want de hele dag series kijken is óók een marathon.

 

Meer lezen over fitness?

1. Workout Essentials

2. 30 Day Challenges

3. Een verantwoorde sport outfit

6 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.