Loading...
Gezonde lifestyle

Workout Wednesday: De beste workout muziek

Workout Wednesday

Hola! Een nieuwe workout wednesday, want ik wil het toch nog eens hebben over het luisteren van muziek tijdens je workout. Wat is nou de beste workout muziek, wat doet die workout muziek met je en: waar kun je de beste muziek vinden? Voor dit artikel zou ik het ook erg leuk vinden jullie input te krijgen. Laat me dus in de comments weten wat jij luistert tijdens je workout! Sporten zonder muziek gaat me ook prima af, maar bij het doorzetten en keihard afmaken van een workout werkt muziek toch wel erg goed. En eerlijk is eerlijk: er is niets lekkerder dan een goed afgemaakte workout!

Zoals dat in de meeste sportscholen gebeurt, draait er in mijn sportschool altijd muziek. De jongens die er werken bepalen zelf wat er aanstaat dus het ligt volgens mij puur aan wie er werkt op dat moment en wat zijn mood is, welke muziek ik te horen krijg. De ene keer is het keihard house, de andere keer R&B. Voor mij werkt house het beste vanwege het up-tempo. Maar wat meer ‘mellow’ muziek vind ik ook prettig om in een soort trance te raken waardoor ik niet meer nadenk over hoe ver/lang ik bijvoorbeeld nog op de loopband moet!

Workout Wednesday

 

Mijn tips voor het uitzoeken van de juiste muziek zijn als volgt:

  • Bepaal eerst wat je workout mood is — Ben je een beetje duf, kies dan voor iets wat je meer energie geeft. Wil je gaan voor een super zware workout? Zoek dan muziek die dat ondersteunt. Doe je iets rustigers zoals yoga? Kies dan ook voor rustige muziek. De bedoeling is dat de muziek aansluit op je mindset en je workout versterkt.
  • Zorg dat je playlist lang genoeg is en alleen nummers bevat die je ook echt wilt luisteren — Er is niets irritanter dan de hele tijd een ander nummer te moeten opzoeken, of door moeten klikken. Bovendien leidt het je af van je workout, en dat wil je niet!
  • Muziek zonder (herkenbare) tekst — Ik ben zelf zo iemand die áltijd mee zingt als ik de tekst ken. Onhandig. In je hoofd kan het misschien prettig zijn en automatisch gaan. Maar als je de tekst niet kent of er simpelweg geen tekst is, focus je je sneller op de muziek zelf. En dat zorgt er weer voor dat je kunt nadenken over andere dingen, of juist lekker helemaal niets. Dat is die trance waar ik het in de eerste alinea ook over had.

Ter aanvulling wat muziek die ik zelf kies bij verschillende workouts:

  • Voor workouts waarbij ik echt hard wil gaan en móét doorzetten, kies ik het liefst voor house etc. Lekker veel energie en een beetje agressief en luidruchtig

  • Voor de meeste cardio workouts, zoals lopen en fietsen, is het voor mij belangrijk om in die trance te komen. Zo denk ik niet meer na bij wat ik doe en gá ik gewoon. Dan draai ik het liefst zo iets: (Parra for Cuva)

  • En dan hebben we natuurlijk de rustige workouts zoals body balance en yoga. En dan luister ik het allerliefst Ludovico Einaudi. Of natuurlijk de ‘natuur geluiden’ die je standaard in apps hoort.

 

Voor degenen met een spotify app of abonnement: er zijn ontzettend veel playlists te vinden met workout muziek! Ik luister zelf graag ‘House Workout’ van Spotify zelf. Een playlist die lang genoeg is en een goede variatie aan house nummers heeft!

Mijn vraag aan jullie: wat luister je graag tijdens het sporten en waar haal je het liefst je muziek vandaan? Misschien heb je ook Spotify-playlist tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.