Loading...
Beauty

Witte tanden? Smile!

Witte tanden… Ik vind het een van de zoveel schoonheden, maar bijna niemand heeft ze oorspronkelijk. En dan bedoel ik; zonder er iets speciaals voor te hebben gedaan. Tanden kunnen echt verschillen tussen (bijna) wit en hartstikke geel — verkleuring kan altijd ontstaan door eten, drinken (koffie en thee zijn boosdoeners) en natuurlijk roken. Er zijn onwijs veel methodes en technieken om je tanden te bleken, zo kun je het laten doen bij een kliniek of je geeft een fortuin uit aan handige apparaatjes voor thuis. Ik zal je een aantal voorbeelden geven én je verlichten met een super-tip van Serena Verbon (Beautylab.nl) die je helpt bij het tanden bleken zonder een lege portemonnee over te houden.

Als eerste voorbeeld noemde ik al klinieken waar je naar toe kunt gaan voor een behandeling. Er zijn er behoorlijk wat, en de prijzen variëren van duur tot super duur. Ik kijk regelmatig wat zo iets nou kost en ik ben nog geen een keer een kliniek oid tegen gekomen waarvan ik dacht “Nou, dat zou ik er wel aan uit willen geven”. Kom je een keer iets tegen wat bijvoorbeeld €30,- tot €50,- zou kosten, dan is de kans groot dat dat niet de totaal prijs is. Soms moet je terug komen voor een tweede keer, of je moet nog andere dingen aanschaffen die het proces compleet maken.

Wit.nl is een voorbeeld van een bekende plek om je tanden te laten bleken. Ze gebruiken de PrevDent methode, staan hoog aangeschreven en hebben ook werk verricht bij BN-ers. Als ik er eens voor zou gaan zo’n behandeling te ondergaan, dan bij Wit. Het enige dat mij nu tegenhoudt: like I said, de prijs. “De landelijke adviesprijs voor tanden bleken met de PrevDent methode is vastgesteld op €495,-” WHAT? — Je kunt wel online reserveren en zo €100,- besparen, maar is €375,- het wél waard? Ik zou het er niet aan uitgeven, hoe graag ik ook sneeuwwitte tanden wil!

Dan heb je natuurlijk ook nog een hoop praktijken die wat kleiner zijn of andere methodes gebruiken, deze zijn vaak wat goedkoper. Als perfect voorbeeld heb ik The Whitesmile Company gevonden. Ze adverteren op het moment met een prijs van €69,- (koopje! Vergeleken met Wit.) — De prijs is een aanbiedingsprijs die alleen geldt in februari, normaal gesproken betaal je €99,-. Natuurlijk is die prijs voor de kleinste behandeling die ze hebben, de basis behandeling van 20 minuten. Het tabel dat je hierboven ziet staan verleidt je natuurlijk meteen om voor meer te gaan. Met de basis behandeling ga je ‘een paar tinten’ witter. Voor het échte werk neem je een premium behandeling, of misschien zelfs een VIP-behandeling die, zoals je hierboven ziet, all inclusive is. Premium behandeling: €149,- / VIP-behandeling: €249,- Bummer, want ook dat wil ik er niet aan uitgeven…

Oplossing nummer 3: doe het gewoon lekker zelf, met een handig apparaatje, thuis, in je eigen badkamer bijvoorbeeld. Spotgoedkoop en werkt super! Althans, dat is wat ze zeggen natuurlijk. Ik vertrouw dit soort producten eigenlijk nooit omdat ze te goedkoop lijken. Waarom zou een professionele behandeling ruim 10 keer zo duur zijn? Welk addertje zit er onder het gras? Werkt het misschien niet eens, of moet je het zo vaak gebruiken dat je telkens opnieuw zo’n apparaatje moet aanschaffen wil je het gewenste effect bereiken?

Ik kan het me heel goed voorstellen dat je er alles aan wilt doen je tanden witter te maken, zeker als ze echt erg geel zijn. Maar het zou echt zonde zijn als je er eens in de zoveel tijd honderden euro’s voor neer zou moeten tellen. Daarom heb ik voor jullie een super nuttige aanvulling op dit artikel! Een paar dagen terug had Beautylab namelijk een filmpje en artikel van een DIY (do it yourself). Wat je zelf moet doen? Je tanden bleken natuurlijk! En het is nog super eenvoudig en goedkoop ook.

Je maakt een mengseltje van een beetje waterstofperoxide (3%, bij de drogist te krijgen), baking soda en tandpasta. Je dipt er je tandenborstel in en poetst daarmee je tanden. Het zou gelijk effect moeten/kunnen hebben en is aan te raden wekelijks of twee wekelijks te doen. Ik ga de uitdaging aan!

Je kan er van uit gaan dat iets werkt, maar je kan het ook 100% zeker weten door het zelf te proberen. Ik ga deze DIY methode van Serena dus vier weken lang uitproberen, en laat jullie dan het voor- en na resultaat zien. Ik denk dat ik a.s. maandag hier mee begin (moet eerst de juist producten in huis halen), en pas de methode dan eens per week toe. Ik ben benieuwd!

Heb jij wel eens je tanden laten bleken? En wat vind je van de DIY?

Smile!

Voor de bronnen van de foto’s: klik op de foto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.