Loading...
BeautyBodyGezonde lifestyle

Voeding en huid: Let hier op voor een zuivere huid

zuivere huid voeding

Voeding en huid

Een zuivere huid, is dat niet ieders droom? Het lijkt soms wel een mythe! Toch kun je er zelf een hoop aan doen om je huid te verbeteren en mooier te maken, daar ben ik het levende bewijs van. Voeding en huid zijn nauw met elkaar verbonden. Op het moment dat ik suikervrij ging eten leek mijn huid erger te worden, maar vervolgens klaarde het helemaal op. Nu moet ik echt mijn best weer gaan doen suikervrij te eten (work in progress!) maar heb ik nog iets gevonden waar je beter vanaf kunt blijven… lactose is de grote boosdoener. Lees verder voor tips en mijn persoonlijke ervaring.

Voeding en huid

Lactose, lactose everywhere!

Look at it! Alles is zo lekker en zo gebruikelijk om te consumeren. Je bent waarschijnlijk opgegroeid met een boterham met kaas en melk in je koffie is ook niet ongewoon. Toch draagt dit bij aan het slechter worden van je huid; onzuiverheden, puistjes, rode vlekjes. Voeding en huid kunnen elkaar goed aanvullen, maar ook goed afbreken! Lactose doet niet veel goeds voor de meeste lichamen (note: sommigen hebben er ook helemaal geen last van). Wist je dat lactose vaak de aanleiding is voor acne? En ook chronische verkoudheid kan hierdoor ontstaan. Ik heb gemerkt (en hoor ook van anderen) dat het eigenlijk heel simpel te verhelpen is. Geen of bijna geen lactose meer consumeren. Vervang bijvoorbeeld melk door sojamelk of lactosevrije melk (ja het bestaat, wist ik veel…). Kaas kun je bijvoorbeeld vervangen door geitenkaas. Dit bevat ook lactose, maar veel minder en wordt daardoor beter verdragen door het lichaam. Ook wanneer je aangetoonde lactose-intolerantie hebt.

Voeding en huid

Suiker- en lactosevrij leven

Een van de voordelen van het hedendaagse bestaan, en iets dat het makkelijker maakt in ieder geval te minderen met lactose, is het feit dat steeds meer horeca gelegenheden je alternatieven bieden. Zoals een latte macchiato met sojamelk in plaats van gewone melk. Sojamelk smaakt wel heel anders, maar dat is een kwestie van gewenning denk ik! Het nadeel van sojamelk is wel dat daar vaak weer suiker of zoetstoffen aan toegevoegd zijn, maar dat is dan een afweging die je moet maken.

Om weer met suiker te minderen zijn er ook weer alternatieven; suikervrij betekent vaak op smaak gebracht met zoetstoffen. Yay! Dan heb je geen suiker binnen gekregen, maar bleh, zoetstoffen zijn ook niet goed voor je. De snack zoals je hierboven ziet is een van mijn favorieten; worteltjes met hummus. Dat kun je bijna onbeperkt eten want er zit vrijwel niets schadelijks in. Neem meer van dat soort snacks om niet naar suiker (of lactose for that matter) te verlangen. Tot slot heb ik nog een aanrader; chocolade zonder lactose, met 72% cacao en op smaak gebracht met zoetstoffen. Dat zie je van de week terugkeren op mijn blog; want tegen mijn verwachting in is het erg lekker!

Voeding en huid conclusie

Bottom line: voeding en huid combineren is lastig maar zeker te doen! Vooral minderen of stoppen met lactose en ook zeker suiker doet veel goeds voor mijn huid. Wanneer mijn huid goed is denk ik er niet zo bij na, maar wanneer ik meer consumeer wat ik niet zo moeten doen heb ik in no-time puistjes en onzuiverheden op mijn gezicht en hals. Zo zonde! Ik ben erg benieuwd waar jullie op letten om je huid goed te houden. Tell me more!

Binnenkort ook meer over mijn gezichtsverzorgingsroutine om te zien hoe ik mijn goede huid ook goed hou. Ik ga weer aan de slag meer “no sugar, no failure” (na vandaag, want ik ga bij mijn moeder eten haha). En uiteraard houd ik jullie daarover ook op de hoogte!

2 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.