Loading...
Beauty

Tips tegen statisch haar

63857-5124050-blog-10Bron foto.

Ik heb er de laatste tijd zelf ineens last van: statisch haar. Door mijn kleding of verkeerde haarproducten lijkt mijn haar liever overeind te willen staan dan mooi omlaag te willen hangen. Ik zal jullie niet vervelen met ‘hoe dat toch komt’ — nee, in plaats daarvan lees je hier onder tips om statisch haar te voorkomen of te verhelpen. Heb jij nog goeie tips tegen statisch haar? Laat het dan zeker even weten in een comment!

1. Hydraterende verzorging van je haar

Hoe droger je haar, hoe statischer het wordt. Gebruik dus liever producten die je haren hydrateren. Een goede creme spoeling kan al een hoop helpen maar probeer ook zeker eens serums die je op (handdoek droog) haar aan kunt brengen. Daarnaast is het gebruik van meer producten voor je haar vaak ook iets verzwarend wat je haar ook minder statisch maakt!

2. Je haren kammen met de juiste borstel

Ik las dat je haren ontzettend snel statisch kunnen worden van metalen of plastic haarborstels. Vermijd uberhaupt plastic, want daar wordt je haar gewoon snel statisch van. Heb je een plastic borstel? Skip naar een houten borstel met varkenshaar en je probleem kan maar zo opgelost zijn.

3. Je haren natuurlijk laten drogen

Ik vertelde al dat je haar sneller statisch wordt als het droger is. Door het drogen van je haar met een fohn wordt de lucht rondom je haar droger wat er voor zorgt dat het sneller statisch wordt. Je kunt bijvoorbeeld proberen te fohnen op lage temperatuur of gewoon je haren drogen aan de natuurlijke lucht. Ik doe dat zelf altijd en merk dat het vooral in de winter wat langer duurt voordat het dan ook echt droog is, maar dan moet je maar gewoon wat eerder je bed uit 😉

4. Synthetische kleding

Mijn statische haren komen vooral van synthetische kleding. Een van de blouses die ik erg graag draag zorgt altijd voor statisch haar, vooral nu het een stuk droger is. Die moet ik maar wat minder gaan dragen, want katoenen blouses zorgen niet voor statisch haar. Let dus goed op welke kleding stukken je draagt en welke je juist niet moet dragen. Kleding van nylon en polyester zijn de grootste boosdoeners.

5. Droogtrommel doekjes

De leukste tip die ik tegen ben gekomen is die van de droogtrommel doekjes. Ik had er niet eerder van gehoord, maar je leest het overal; droogtrommel doekjes zorgen voor geen statisch haar. Heb je statisch haar? Dan wrijf je met zo’n doekje over je haar en het wordt weer glad! Als je slim bent zoek je lekker ruikende doekjes uit, dan ruikt je haar daar ook meteen naar!

 

Heb jij ook zo’n last van statisch haar? En wat doe je er tegen?

 

6 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.