Loading...
Beauty

Review in the mix: Lipsticks van Essence & Catrice

lipstick review

Ik ben de laatste tijd behoorlijk into lipproducten, dus een paar budget lipsticks zijn altijd welkom. Ik kocht er twee van Essence en een van Catrice. Allemaal verschillende uitvoeringen en verschillende kleuren, maar wél geschikt voor dit seizoen. Ik heb ze natuurlijk getest en kan jullie er nu alles over vertellen. Als eerste heb ik van Essence de zwarte verpakking (long lasting) nr. 03 ‘Dare to wear’, dan van Catrice in de zilveren verpakking “ultimate shine” nr. 240 ‘And the Oscar goes to‘ en als derde nog een lipstick van Essence in de roze verpakking nr. 64 ‘Flirty pink’.

budget lipsticks

Hierboven een foto van mijn lippen zoals ze ‘normaal’ zijn, ter vergelijking met de lipsticks die ik zo laat zien. Daaronder zie je de hulsen van de lipsticks die ik heb gekozen. Het mooist vind ik de mat zwarte, daarna de zilveren en de roze vind ik vanwege zijn kleur leuk maar verder niet. De laatste is namelijk glanzend plastic en met die doorzichtige rand in het midden vind ik het net een kinderspeeltje! De mat zwarte doet me een beetje aan M.A.C. of Rimmel denken en zilver tja.. da’s altijd goed toch?

lipstick swatches

Vanwege dit soort swatches, maar dan in de winkel, heb ik deze drie kleuren gekozen. Ik heb namelijk behoorlijk lang voor het schap gestaan en meerdere lipsticks geswatcht. Ik was op zoek naar een knallende kleur, een every day kleur en een lichtere kleur die ik wél kan hebben op mijn lippen. Vanwege de kleur van mijn huid en lippen is vaak een lichtroze kleur echt niet mooi.

Essence 03 dare to wear

Essence 03 Dare to wear — €2,39

Ik had eigenlijk verwacht dat dit een goed rode kleur zou zijn. Toen ik ‘m swatchte werd hij eigenlijk behoorlijk fel roze, maar toch ook weer met een iets donkere ondertoon. Deze lipstick is behoorlijk glossy en blijft goed lang op mijn lippen zitten. Hij is ook sterk gepigmenteerd en daardoor gemakkelijk en snel aan te brengen. Pas wel op met uitschieten 😉 Heel veel aan deze lipstick is dat hij mijn lippen totaal niet uitdroogt maar zelf een beetje gehydrateerd lijkt te houden. En vind je niet dat mijn lippen er een stuk voller uitzien? Mooi product!

Catrice ultimate shine 240 and the oscar goes to

Catrice Ultimate Shine 240 And the Oscar goes to — €3,99

Dit was de lipstick die ik als ‘everyday’ koos. Hiervoor kies ik meestal een kleur die je kunt typeren als ‘my lips but better’. Een beetje een donkere frambozen kleur, of moet ik het kers noemen? In ieder geval perfect voor de herfst, want ik vond ‘m mooi matchen met mijn donkerpaarse vestje dat ik droeg! Ik had met deze lipstick wat meer moeite met het aanbrengen omdat hij op de een of andere manier erg creamy is en zo makkelijk van mijn lippen afgleed. Ik raad absoluut aan deze lipstick met een kwastje aan te brengen! En misschien is een lipliner ook geen verkeerd idee..

Met Ultimate Shine hebben ze geen woord gelogen bij Catrice. Deze lipstick laat mijn lippen mooi glanzen en dat blijft uren zo, alsof het net is aangebracht! Natuurlijk vermindert dit een beetje met drinken en vooral eten, maar een feestje van een paar uurtjes moet je makkelijk doorkomen! Ook deze lipstick droogt mijn lippen niet uit maar het is altijd een aanrader lippenbalsem aan te brengen onder je lipstick.

Essence 64 flirty pink

Essence 64 Flirty Pink — €1,99

Hoi ik ben weer niet geslaagd in een lichtroze kleur. Of misschien toch wel? Misschien zijn mijn lippen gewoon zo donker dat ze niet lichter roze worden. Ook goed. Deze lipstick zit eigenlijk vooral bomvol glitters. In de review van de Golden Rose lipstick las je dat ik het verschrikkelijk vind glitters op mijn lippen te hebben, maar deze vind ik niet erg. Ze zijn zichtbaar maar niet voelbaar. Op de foto was het lastig vast te leggen, I must admit. De kleur heldert mijn eigen lippen wat op, maakt ze wat meer roze en zorgt vooral voor een glans. En ook deze laat mijn lippen wat voller lijken, hier kan ik best aan wennen! Verder is deze lipstick iets meer uitdrogend, ik denk door de glitters, dus een balsem eronder is een must. Blijft ie lang zitten? Mwa, mag van mij nog wat beter. Maar aanbrengen is easy peasy dus bijwerken is ook geen vervelende klus!

Eigenlijk ben ik over alle drie de lipsticks behoorlijk tevreden. Ze hebben zo allemaal hun eigen voor- en nadelen maar ik ben vooral blij met de kleuren. Ze passen alledrie bij mij en ik weet zeker dat ik ze vaak ga dragen. Ik denk dat ik van de Essence lipstick in zwarte huls (“long lasting”) nog een paar varianten ga halen. Er zijn er namelijk 10 en de prijs van €2,39 vind ik ze dubbel en dwars waard!

Welke Essence of Catrice lipstick is jouw favoriet?

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.