Loading...
FoodGezonde lifestyle

Protein bar review — Quest bar chocolate brownie

Protein bar review

Protein bar review

In mijn healthy food diary liet ik hem al even vallen: de protein bar review van de Quest Bar. De Quest Bar die ik getest heb is de ‘chocolate brownie’ wat meer klinkt als een hemels dessert dan een snack! Ik kan in alle eerlijkheid ook niet zeggen dat ik de protein bar echt gezond vind, want uiteraard zit er suiker in (en dat wilde ik nou juist vermijden). Daarentegen gun ik mezelf af en toe absoluut iets lekkers en is een protein bar dan een perfecte oplossing. Juist omdat er veel proteïne in zit (die had ik toch nodig) en deze is dan nog wel ‘low in sugar’ en glutenvrij. Ik ga je in mijn protein bar review meer vertellen over de Quest Bar Chocolate Brownie!

Protein bar review

Eerst even de credits: ik heb de Quest Bar besteld bij Bodylab. Dit is een doos met 12 repen van 60g en kost €24,90 — Klinkt als een beste prijs, maar is omgerekend dus iets meer dan €2 per reep wat ik best vind meevallen. Betaal je niet hetzelfde voor een Mars of Twix als je deze los bij de kassa koopt?

Afijn, het is de eerste keer dat ik proteïne repen heb. Ik vond het altijd een soort van onzin; want een gezonde snack is echt iets heel anders. Daarentegen wil ik wel voldoende eiwitten binnenkrijgen en zeker wanneer ik daar op let in de MyFitnessPal app geeft de Quest Bar dan toch een snelle boost als ik even niets anders bij de hand heb. Ik heb de Quest Bar bijvoorbeeld standaard in mijn tas zitten, voor als ik weer eens ben vergeten te lunchen of trek krijg wanneer ik onderweg ben. Ik eet hem dus zeker niet elke dag, maar wanneer ik het doe geniet ik er wel van!

Protein bar review

Ik weet niet of jullie het op de foto net zo zien als ik het zie: maar de reep ziet er behoorlijk taai uit. Wat denk je? Dat is ie ook! Het is een reep van 60 gram en je werkt hem, gelukkig, niet zo 1, 2, 3 weg. Je moet flink kauwen en ik was echt wel even bezig voordat hij op was. Dat vind ik persoonlijk nog een voordeel, zo heb ik namelijk het gevoel dat ik echt iets gegeten heb.

Protein bar ingredienten

Er zit, helaas, proteïne uit melk (whey) in. Mijn ‘geen lactose’ voornemen gaat hiermee dus ook de deur uit. Mijn geen suiker voornemen valt nog enigszins mee: van de 60g die de reep weeg is 7g koolhydraten waarvan maar 0.9g suikers is. Echter zitten er wel weer zoetstoffen in, die ook niet gezond zijn. Zal ik nog even doorgaan over de ingrediëntenlijst? Er zitten namelijk ook amandelen in, mocht je allergisch zijn: opletten dus! Het laatste dat me opviel aan de ingrediënten was ‘bulking agents’. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar ben uiteraard even op onderzoek uit gegaan. Dit is een toevoeging aan voedingsproducten om het meer massa of gewicht te geven, het bevat geen calorieën. Een onnodig ingrediënt dus, alleen om de bar er zo uit te laten zien zoals hij eruit ziet.

Protein bar review

Mijn eerlijke mening? Ik vind het allemaal prima. Of je proteïne repen wilt gebruiken als snack is dus echt een afweging dus wel/geen gezonde ingrediënten. Omdat ik toch niet helemaal clean eet (hoewel ik dat sowieso voor het avondeten de laatste tijd wel vaak doe), vind ik het niet zo erg om eens in de zoveel tijd iets ongezonds mn lichaam in te laten dringen. Ik snack toch wel. En dan kan dat maar net zo goed met 20g proteïne erbij zijn, want dat is altijd mooi meegenomen. Oh en over de smaak: erg lekker! Er is gewoon cacao voor gebruikt en dat zorgt ervoor dat het echt goed smaakt. Ik ben bang dat een andere smaak met bijvoorbeeld aardbei wat chemischer kan smaken, don’t know though.

One comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.