Loading...
Gezonde lifestylePersoonlijk

Persoonlijk: Wat 5x per week trainen met me doet

Smoothie d’r in, smartband om, sportkleren aan, schoenen staan klaar.. Go go go Maxime! ?? #motivatie #bblogger

Een foto die is geplaatst door Maxime (@maxime_kimberley) op

In mijn vorige artikel heb je kunnen lezen dat ik “ineens” 4 kg kwijt was, en dat is niet niks voor iemand die het getal op de weegschaal nooit omlaag ziet gaan. Ik weeg dan ook niet regelmatig (lees: 2 keer per jaar?!), maar wist wat ik woog, en dat ik dat nu niet meer weeg. Da’s mooi! Dacht ik. Ik doe dus toch iets goed. In mijn vorige artikel had ik het over gezonde voeding en veel water drinken bijvoorbeeld, dat is erg belangrijk. Maar wil je echt afvallen? Dan moet je ook echt bewegen. Dit ben ik gaan doen, en hard ook! Ik sta al een héle tijd bij de sportschool ingeschreven, maar besloot toch meer te gaan doen. Ik heb ook een tijdje behoorlijk wat uitstel gedrag vertoond. Ik zat niet goed in mijn vel en had nergens energie voor, dus de sportschool werd hem ook niet. Nu ik mijzelf compleet heb terug gevonden (yes!), heb ik de sportschool ook weer terug gevonden. Het doel? 5x per week trainen in de sportschool: cardio en elke dag een andere spiergroep kracht trainen. Ga ik je vertellen wat voor effect dit heeft op mijn lichaam? Misschien. Ga ik je vertellen wat voor effect dit heeft op mijn geest? Absoluut! Want da’s niet mis… Iedereen staat anders tegen over sporten, trainen, bewegen. Je vindt het leuk of je vindt het niet leuk, je doet het vaak, soms of weinig, je ziet het als verplichting of als hobby… Ik heb een duidelijk doel voor ogen: afvallen, strakker worden, en mezelf een echte fitgirl kunnen noemen. Die wens heb ik al jaren, en pas nu doe ik daar iets mee. Je kunt je gemotiveerd voelen, maar als je geen actie onderneemt gebeurt er nog vrij weinig. What I’m about to tell gaat dan ook absoluut niet over een lifestyle door je strot duwen, maar meer mededelen (en motiveren?) hoe ik me voel bij deze lifestyle. Ik vind trainen (en alleen al naar de sportschool toe lopen) ook niet altijd leuk, maar ben altijd trots en blij als ik geweest ben. Mijn workouts variëren van één tot twee uur, daarbij let ik altijd op mijn energie niveau van die dag, wat ik de rest van de dag nog op de planning heb staan en ook de rest van de week (zo kan ik af en toe wisselen met rustdagen bijvoorbeeld). Even voor de goede orde: meestal is het zo dat ik op maandag en dinsdag train, woensdag een rustdag heb, donderdag, vrijdag en zaterdag train, en dan zondag weer een rustdag heb. Om even een beeld te vormen. Sinds ik dit doe heb ik de meeste energie OOIT! En soms ben ik na een workout ook zó blij, dat ik gewoon niet weet wat ik met mijzelf moet. Zo veel vreugde, zo veel energie, wat gaan we nu doen?! — 5 keer in de week trainen is behoorlijk wat, en ik hoor ook vaak dat het ‘te veel’ is, of ‘beginners doen vaak 2 keer per week’. Maar ik wil gewoon hard gaan. Nu het nog kan (want oei, hoe ga ik dit volhouden als ik straks 5 dagen in de week met stage bezig ben? — Zorgen voor morgen!). Hoe vaker je in de sportschool komt, hoe vaker je dezelfde mensen zien. Mensen die er werken, of trainen. En de blikken van herkenning en respect zijn al een goeddoener voor een mens. Ik denk dan ook altijd in mijn hoofd: “Ja, ik ben er wéér, goed he?” Naast die motivatie merk ik nu ook sneller dat ik gewichten hoger kan zetten en langer door kan gaan, en dat is weer iets waar ik me goed over kan voelen. Twee keer in de week trainen voelt nu ook als naar de winkel gaan en maar de helft van de boodschappen mee nemen… zo zinloos!

 

Was een goeie dag ?? #bblogger #fitgirl #legday #gymtime #warmbuiten

 

Een foto die is geplaatst door Maxime (@maxime_kimberley) op

Mensen met overgewicht of een lager zelfbeeld herkennen het vast: jezelf niet zo vaak in de spiegel willen zien. Teleurstelling wanneer je in de spiegel kijkt? Dat is nooit oke! En als je er echt mee zit, moet je er wat aan doen. Ik ken die teleurstelling, maar kijk nu juist vaker in de spiegel. Soms wil ik mezelf ook even niet aanzien. Maar vaak kijk ik, en denk ik “ja!” dat gaat de goede kant op. Ik zie sommige spieren (vooral in mijn benen) vaker, beter, zitten. Zie dat ik toch ook wat vet kwijt ben (ben er nog lang niet, maar alles kost tijd), en zie zelfs na een paar keer armen trainen al verbetering. Naast dat dat al een hele prestatie is, geeft een positiever zelfbeeld ook erg veel goede energie, en dát is hetgeen waar je naar moet streven.

Ik hoef niet super slank te zijn, en om heel eerlijk te zijn hou ik van mijn rondingen. Wat ik wel wil is een super gezond lichaam hebben, mezelf super sexy vinden, en blij zijn als ik in de spiegel kijk. Hoe dan ook. Je kunt nog zo slank/strak/gespierd zijn, maar als je altijd ontevreden bent, word je er ook niet gelukkig van. De positieve energie die je uit alle bovengenoemde resultaten haalt is het belangrijkst. Hierdoor kun je meer en meer van jezelf houden. En je weet wat ze zeggen: je kunt pas van een ander houden, wanneer je van jezelf houdt. Doe dat!

5x per week trainen

Ik ben na mijn break-up en de nasleep ervan me echt gaan focussen op mezelf. Niet tot egoïsme toe, maar gewoon échte oprechte aandacht voor mijzelf (mijn lichaam en geest). Hier ben ik erg trots op (want ik weet hoe makkelijk het is jezelf te vergeten of verliezen) en heel blij mee. Ik voel dat er nu ook meer ruimte komt om dingen los te laten (had ik ook problemen mee) maar ook meer integere aandacht voor anderen te hebben. Want ik voel me goed en rustig in mijn eigen lichaam. Poeh! That’s some positive shit.

Bottomline: 5 keer per week trainen is niet aan iedereen besteed, maar voor mij erg goed, zeker voor de positieve vibe in mijn leven. Deze lifestyle wil ik volhouden!

3 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.