Loading...
BeautyMyStyle

Pai Instant Hand Therapy Cream

Op twitter of instagram zag je ze al voorbij komen; de producten van Pai! Pai heeft verzorgingsproducten die grotendeels biologisch/organisch zijn en hebben daarom een ‘Organic Soil Association’ stempel een ‘Vegan’ stempel en een niet getest op dieren stempel. Yay! Duurzaam dus!

De producten hebben een luxe maar vertrouwde uitstraling, het is dus niet voor niets dat ik zo onrustig zat te wachten tot mijn pakketje binnen kwam! Ik heb ook een testsetje met wat andere producten (sample formaat) besteld en kreeg er een wash cloth (of zo.. ) bij! Voor vandaag op het menu: lekker tegen het droogmakende weer, handcrème.

De verpakking is voorzien van de stempels en meer nuttige info: de crème is voorzien van ‘fragonia’ (een plant) olie die anti-bacteriele kwaliteiten heeft. Ook zit er ‘Sea buckthorn’ in  (duindoorn, ook een plant) die pro-vitamine A bevat en Omega 7 – voor het verzorgen en soepel houden van de huid. Goede combinatie lijkt me zo, voor een handcrème! Ook de ingrediënten staan er duidelijk op en daarbij wordt ook gelijk aangegeven welke daarvan organisch verkregen zijn. Lekker informatief 🙂

Dan hebben we nog een belofte.. Van Pai zelf. Wat doen ze, waar staan ze voor? Het komt neer op de uitleg van het product (niet alleen hydrateren, maar ook in goede conditie houden o.a. door hem te beschermen – speciaal voor de droge of gevoelige huid, trekt snel in en laat geen vettig laagje achter). Dan Pai; ze begrijpen hoe een droge huid zich voelt of voor jou aanvoelt. Daarom deze organische producten; voor iedereen van een droge huid tot een vette huid, jong of oud. Ze beloven dat ze nooit synthetische stoffen gebruiken, alcohol, parabenen, phenoxyethanol of andere ingredienten die de huid kunnen irriteren of beschadigen.

Daar is ie dan! Het blijkt een pompje te zijn, dat heb ik nog niet eerder met een hand creme gezien geloof ik. Vind het wel leuk eens wat anders. Wat het nadeel is; het is geen praktisch product om in je tas te gooien bijvoorbeeld. Het lijkt me dat de dop veel te gemakkelijk van de flacon afgaat, en dat de bovenkant ingedrukt wordt IN je tas, lijkt me geen pretje. En nee, I’m sorry, ik ga het niet uitproberen 😉

Wat?! Een gele creme? Ik checkte nog even of het wel echt hand creme was, dat ik me niet vergist had. Maar ja, inderdaad. Nou ja, geel is ook eens wat anders. Maar deze is wel héél geel. Anyway. Als eerste ruik ik altijd aan een product. Zeker wanneer het voor je lichaam is of iets dat dichtbij je gezicht zit of er vaak in de buurt komt (en dat zijn je handen) dan is het wel fijn dat iets een beetje prettig ruikt. Ik vermoedt dat de geur komt van de twee planten die in de creme verwerkt zitten, ik ken de geur niet, het valt me niet 100% tegen maar heb toch liever wat zoeters of juist iets neutraals, dit ruikt me iets te kruidig denk ik. Maar het is te doen!

Vervolgens komt natuurlijk het gebruik ervan, en ik zeg het vaak de laatste tijd; maar ik denk dat ik er een favoriet bij heb! Pai doet wat ze beloofd. Mijn handen willen door het koud weer wel eens droog aanvoelen. Deze handcreme trekt onwijs snel in en laat geen vettig laagje achter. Je merkt wel even dat er creme op zit, maar het is niet dik, glibberig of te erg aanwezig. Subtiel, daar houdt ik van. Vervolgens voelen je handen lekker zacht aan en droog bij lange na niet meer! Je pompt 1 á 2 keer en hebt genoeg voor beiden handen en wanneer je dit twee keer per dag doet (beetje doseren), heb je de hele dag lekker zacht aanvoelende verzorgde handen. Ik ben overtuigd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.