Loading...
BeautyGezonde lifestyle

Net wat je nodig had: beauty & voeding tips voor na het uitgaan

Voeding tips voor na het uitgaan

In het kader van “Cheers to the freakin’ weekend!” besloot ik jullie mijn beauty en voeding tips voor na het uitgaan te geven die mij altijd de dag door helpen als ik uit ben geweest, het te laat heb gemaakt en natuurlijk iets (te veel?) gedronken heb. Niet alleen je gezondheid maar ook zeker je schoonheid kan behoorlijk lijden onder een goed avondje stappen, en daar kun je maar beter op voorbereid zijn. Met een paar simpele trucs en de juiste voeding ben je er zo weer bovenop en ga je zonder twijfel gezond door ’t leven! Kijk je mee? En vul je mijn tips misschien nog aan met eigen tips?

Iedereen heeft zijn eigen gewoontes en voorkeuren tijdens het uitgaan, en aangezien al onze lichamen ook nog eens anders functioneren, betekent het dus niet dat elke tip voor iedereen geschikt is. Eerst maar beginnen met een tip waar je je absoluut aan moet houden:

  • Verwijder je make-up en was je gezicht voor het slapen gaan. Altijd. Alcohol droogt heel erg uit en je zult zien dat je gezicht de volgende ochtend niet alleen verschrompeld is door de make-up die dan overal zit, maar ook erg vettig wordt. Je krijgt hierdoor sneller puistjes en onzuiverheden en dat wil niemand. Een hydraterende nachtcrème is dus ook echt geen overbodige luxe!

Mijn persoonlijke geheimpje:

  • Neem voor het slapen gaan een goede dosis ibuprofen/panadol(plus) — afgaand op je eerdere ervaringen. Ik heb eigenlijk nooit hoofdpijn na het stappen, een échte kater is er bij mij vaak niet bij. Maar ik voel me toch een stuk beter (lees: minder slap, niet misselijk etc.) als ik ibuprofen of panadol plus slik voordat ik ga slapen. Een soort van preventief middeltje dus! *Neem niet te veel in, en gebruik ook geen ibuprofen als een gewone paracetamol al voldoet.

Bron foto

Voor je voeding de volgende ochtend:

  • Probeer enigszins op tijd je bed uit te gaan, al is het maar om even te ontbijten, en daarna verder te slapen. Je lichaam heeft gewoon voeding nodig, en een ritme in je systeem werkt gewoon beter voor de stofwisseling etc.
  • Neem bij je ontbijt liever geen suiker en vettig voedsel en zo, ook al heb je een kater; het is niet goed voor je. Wat je beter kunt doen is een grote kop groene thee drinken en het liefst ook wat citroensap er doorheen te doen (niet te veel, wordt ‘ie té zuur van). Groene thee versnelt de vetverbranding van je lichaam, en na een avondje stappen wil je het liefst zo snel mogelijk je lichaam reinigen en alles er op een ‘natuurlijke manier’ uit laten komen. *don’t picture this*. Ook heel fijn: muntthee. Citroensap versnelt je metabolisme en helpt je lever te ontgiften. Nou, als dát niet precies is wat je nodig hebt op die zondag ochtend…
  • Eet een banaan! Bananen zijn mijn favoriete fruit om ‘even snel’ te eten (je hebt er geen bord, mes of vork bij nodig) en ik vind ze nog hartstikke lekker ook. Bananen worden gauw ondergewaardeerd maar eigenlijk zijn ze een goede bron van wat eiwitten, een hoop koolhydraten, wat vetten en vooral ook vezels. Naast dat dus je darmen even goed op gang worden gebracht, bevat een banaan ook een hoop kalium wat weer goed is voor het reguleren van je bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Gewoon, gezond dus!
  • Een tip die je eigenlijk altijd zo moeten gebruiken, maar vooral na het stappen, is je dag beginnen met twee glazen water. Je lichaam heeft absoluut die 2 liter water op een dag nodig, en raakt na het stappen al gauw uitgedroogd. Misschien is twee glazen water voor het slapen gaan dus ook geen slecht idee. Anyway, een hongergevoel komt vaak ook door de behoefte aan vocht in je lichaam, om dat dus te voorkomen begin je gewoon met twee glazen water, en zie je daarna hoeveel trek je echt nog hebt

Bron foto

Voor je mindset:

  • Ik weet dat het soms onmogelijk lijkt op een zondag, maar probeer te doen alsof er niets gebeurt is. Ga de dag gewoon door met de standaard dingen als wat schoonmaak klusjes, huiswerk, een leuke serie, een stukje lopen of boodschappen doen. Misschien kun je zelfs even naar de sportschool! Frisse lucht doet je goed, by the way.
  • De kleren van deze beruchte nacht? In de was! En het liefst meteen die was aanzetten. Je kleren zullen ongetwijfeld naar alcohol of rook ruiken, en als je ergens opnieuw misselijk van wordt als je net door die kater heen bent…
  • Oh, en douche jezelf ook even goed. Fijn als dat nog lukt als je ’s nachts (of is het al ’s ochtends?) thuis komt, anders na je ontbijt. Haren wassen, maskertje misschien, verwen jezelf en doe je lichaam eer aan.

Uitgaan is eigenlijk altijd leuk, en het blijft leuk als je je er goed op voorbereid en goed voor jezelf (lichaam en geest) zorgt. Daarom deze tips, kun je er weer even tegen aan! Heb jij nog goede tips tegen een kater, voor een gezond ontbijtje of misschien dingen te doen op die beruchte zondag? Have a blast and cheers to the freakin’ weekend!

2 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.