Loading...
Geen categorie

Lifestyle: Apps voor gezond(er) leven: Yoga

yoga app

Vandaag vertel ik je over de app die mij helpt meerdere malen per week, lekker thuis, yoga oefeningen te doen. De app ziet er zelf behoorlijk saai uit (hij is ook hartstikke gratis), dus daarom de afbeelding hierboven, die je eventueel toch motiveert verder te kijken en misschien zelf wel met yoga laat beginnen!

yoga app

Zoals ik al zei: de app ziet er ontzettend saai uit. Maar hoe simpeler de app, hoe lager de drempel is ‘m te gebruiken, non?

Je begint met aangeven hoe lang je bezig wilt zijn. Je kunt kiezen tussen een sessie van 20 minuten, 40 minuten of een uur. Omdat ik het meerdere malen per week doe, doe ik telkens 20 minuten. Zo neemt het niet ontzettend veel tijd in beslag, maar ben je toch even goed bezig! Met 20 minuten kun je eigenlijk zelfs elke dag wel even yoga doen!

yoga app

Vervolgens begint de yoga sessie en wordt je ondersteund door filmpjes en geluid. Een rustige, duidelijke vrouwenstem vertelt je wat je moet doen, waar dit goed voor is, of je in of uit moet ademen en wanneer je verder moet met de volgende pose.

Denk er aan dat de stem in het engels is, voor dames (en heren) die dat niet zo goed verstaan is het wat lastiger. Wel word je bij elke pose ook ondersteund door een filmpje die precies laat zien hoe je moet bewegen.

yoga app

Bovenin zie je een balk met roze, paarse, blauwe en later ook groene balkjes. Dit geeft aan hoe ver je bent. Ik heb zelf met de eerste 5 á maximaal 10 minuten de meeste moeite. Niet omdat het zwaar is maar omdat je dan warm moet worden en dus wat zwaardere (naar mijn mening) oefeningen moet doen en het lijkt alsof je nog heel lang moet. Yoga is heerlijk, maar als je na 5 minuten al het gevoel hebt dat je al 20 min bezig bent en je nog steeds maar 3 van de 10 balkjes gekleurd ziet kan je een beetje gefrustreerd raken.

Niet echt doen hoor! Als je eenmaal de juiste mindset hebt, dan is die 20 min. echt zo voorbij! De oefeningen variëren, zijn niet heel moeilijk en kun je makkelijk thuis op de vloer of een yogamatje doen.

yoga app

Aan het einde van de sessie lig je stil op de vloer met je armen en benen iets gespreid puur te relaxen. Ik geloof dat je dat bij elke yoga les doet aan het einde om alle intensiteit in je lichaam weer vrij te geven. De stem zegt hierna dat je sessie klaar is en de app laat dan zien hoeveel calorieën je ongeveer verbrand hebt.

Ik vind yoga niet iets dat je doet om calorieën te verbranden, hoewel je je voor kunt stellen dat het er toch aardig wat zijn na een uurtje. Yoga is vooral om je lichaam goede stretches te geven maar ook om je geest wat rust te geven. Na een yoga sessie voel ik me altijd fitter en lijk ik meer energie te hebben ondanks dat ik me van binnen juist een stuk rustiger voel.

TIPS:

  • zorg ervoor dat je tijdens het yoga’en een stevige ondergrond hebt (dus geen dekbed, kleedje, of iets anders dat kan wegglijden. Een yogamatje is natuurlijk het beste, maar op je laminaten vloer kan het ook
  • zorg ervoor dat je kleding aan hebt die niet te strak zit (absoluut geen spijkerbroeken en zo), maar ook niet makkelijk afglijdt. Je maakt nogal wat verschillende bewegingen omhoog, omlaag, links rechts. Dus een fijne outfit zorgt ervoor dat hij je niet afleidt
  • heb je huisdieren? Met name katten,… Als je rustig wordt, mediteert of met yoga bezig bent (rustige geest etc.) dan voelen ze dat aan, mijn katten zijn daar erg gevoelig voor. Lola vooral, die komt me gelijk kopjes geven en op me zitten. Heel lief, maar niet erg handig. Het is dus makkelijk als je yoga doet in een ruimte waar je alleen bent
  • ik vind het fijn om tijdens yoga een lekkere geurkaars aan te hebben, ik denk dat ik daar makkelijker rustig van wordt. In de app kun je aan/uit zetten of je zee geluiden wilt horen, die werken voor mij ook wel, je hebt het gevoel dat de wereld om je heen er even niet is en dat is de ultieme mindset voor yoga. Zorg dus dat je omgeving is, zoals hij voor jou rust geeft

De app oogt misschien saai maar is gratis en duidelijk en daarom een aanrader. Met de verschillende sessies (20, 40, 60min) is hij voor iedereen (beginner, gevorderd) geschikt. Voor mij zorgt hij ervoor dat ik nu meerdere malen per week toch even aan yoga doe en dat is fijn voor mijn lichaam en geest! De app heet gewoon ‘yoga’, daarop heb ik ‘m ook in de App Store gevonden. Kun je ‘m niet vinden? Dan kun je misschien op ‘yoga free‘ zoeken, het icoontje is paars/roze met een zwart yoga poppetje.

Doe jij wel eens yoga? En wat vind je van deze app?

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.