Loading...
Geen categorie

Lifestyle: Apps voor gezond(er) leven: Seven

Seven app

Als je de naam ‘Seven‘ hoort zul je misschien niet meteen denken dat het een work out app is. Toch staat hij in mijn lijstje van favoriete apps en wordt hij regelmatig voor een snelle work out gebruikt. Seven is een app die je verschillende opdrachten geeft waarmee je een work out van zeven minuten doet. Niet zomaar zeven minuten; nee, zeven ontzettend productieve minuten! Gezonder leven door meer bewegen wordt je makkelijker gemaakt voor ‘Seven’. Kijk je mee?

Seven app

De app Seven ziet er lekker strak, vrolijk maar duidelijk uit. Hij is in het Engels, maar makkelijk te begrijpen. Voordat je begint kun je kiezen uit verschillende work outs, verschillende circuits en zelfs verschillende instructeurs.

Seven app

Bij work out kun je kiezen voor wat voor een work out je gaat doen: wil je in de zeven minuten je hele lichaam trainen, of bijvoorbeeld alleen je onderlichaam? De app is in principe gratis, maar dat houdt in dat je alleen ‘full body‘ kunt kiezen. Nadeeltje: voor meer keuze moet je maar liefst 1,79 betalen per onderdeel.

Behalve de keuze voor ‘full body‘ kun je ook kiezen voor ‘random’. Dan wordt er niet per se gefocused op je gehele lichaam, maar ook niet slechts één onderdeel. Er worden dan verschillende oefeningen bij elkaar gezet, voor de afwisseling. In het begin zijn er nog niet zoveel oefeningen, die komen erbij naarmate je vaker hebt getraind zoals eronder ook staat.

Seven app

Een circuit is simpelweg hoe vaak je de oefeningen reeks aflegt. Dat is standaard 7 minuten en 50 seconden (inclusief rust momenten). Je kunt ervoor kiezen het circuit tot vijf keer af te leggen. Hier ben je dan bijna 40 minuten mee bezig! Dus ook voor een stevige work out kun je nu thuis blijven 😉

Seven app

Je kunt vervolgens je instructeur kiezen. Waar dit goed voor is heb ik nog niet zo door, maar de meeste zijn ook niet gratis. Standaard hoor je een mannenstem die je vertelt welke oefening je moet doen (voice over), maar dit kun je dus aanpassen als je dat graag wilt. Als je een instructeur kiest (standaard is Alli Simpson) dan hoor je tijdens je oefeningen quotes als ‘your almost there’.

Seven app

Seven app

Nou, je kunt beginnen! Het circuit bestaat uit 12 oefeningen van 30 seconden met na elke oefening een paar seconde rust. Je moet dus wel lekker doorgaan! Tijdens de rust wordt alvast laten zien wat de volgende oefening wordt, die zal niet altijd hetzelfde zijn.

Seven app

Seven app

Tijdens de rust kon je al zien dat je nu step-ups zou gaan doen, maar waar is je stoel? Dat is een beetje lastig. Want soms moet je tegen de muur leunen, een stoel gebruiken of iets anders waar je niet op voorbereid was. Gelukkig is daar de pauze knop voor (gebruik deze niet te vaak ;-))

Seven app

Door op het rondje met de tijd te klikken gaat hij op pauze. Zo kun je er bijvoorbeeld even een stoel bij pakken. Gebruik de pauzes niet om extra adem te halen, je social media te checken of wat drinken in te schenken. Het duurt maar 7 minuten, dus even doorzetten!

Seven app

Bij elke work out zie je staan hoeveelste work out het is (en of je dus al op de helft zit, of bijna klaar bent). Ook telt de tijd af, je hoeft dus geen timer te zetten. Bij de laatste paar seconden piept hij, zodat je weet dat je bijna kunt rusten en de volgende oefening gaat doen. Ook handig: ken je alle oefeningen (nog) niet zo goed? Op het plaatje zie je altijd de beweging die je moet doen. Ze zijn eigenlijk nooit ingewikkeld!

Seven app

Heb je net voor het eerst een work out gedaan? Gefeliciteerd! Goed bezig, je hebt meteen een achievement binnen. Je kunt ervoor kiezen om de work out nog eens te doen, of je resultaat te delen. Ook leuk voor de motivatie als je vrienden de app ook gebruiken!

Seven app

Je hebt een achievement binnen, maar wat moet je daarmee? Nou, eigenlijk niets, maar het is leuk als je er meer hebt! Motivatie noemen ze dat. Er zijn verschillende achievements die haalbaar zijn, maar sommige duren ook ontzettend lang voor je ze binnen hebt.

Er zijn achievements als “7 month champion”. Heb je elke maand niet meer dan 3 work outs gemist, en dit minstens 7 maanden volgehouden? Dán ben je echt goed bezig en verdien je dit achievement. Andere simpele achievements zijn bijvoorbeeld ‘elke dag trainen voor twee weken achter elkaar’ of ‘twee circuits op een dag afronden’.

Seven app

Het is de bedoeling dat je al je hartjes (je begint met 3) blijft houden. Mis je 1 dag een work out, dan verlies je 1 hartje, als je er uit eindelijk 3 kwijt bent, dan begint je voortgang opnieuw. Hierdoor wordt je gemotiveerd echt niet meer dan drie dagen in de maand je 7 minuten work out over te slaan.

Als het ware speel je een spelletje met jezelf, terwijl je fit wordt! Ik vind het leuk om soms lekker overdreven drie circuits achter elkaar te doen. Een soort van ‘jezelf uitdagen’. Ook de achievements zijn leuk; het lijkt zo een beetje alsof iemand je waardeert voor je inzet.

Het mooiste aan deze app is dat hij je motiveert toch even te bewegen, ookal heb je niet veel tijd. Want wie heeft er op een dag nou geen 7 minuten? Als is het maar voor het slapen, of ga je 7 minuten eerder uit je bed! De app is erg duidelijk, alleen jammer dat je behoorlijk betaalt voor uitbreidingen. Maar misschien is dat het wel eens waard!

Heb jij deze app wel eens gebruikt? Let me know! Zo niet, zou je ‘m gebruiken?

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.