Loading...
Gezonde lifestyle

Lifestyle: Apps voor gezond(er) leven: MyFitnessPal

MyFitnessPal

Hi! Om de week elke zondag staat er een beautyfood artikel online van Michelle. Om daar logisch op in te spelen schrijf ik de komende tijd op de overige zondagen over apps voor je telefoon, die bijdragen aan een gezonde levensstijl. Vandaag begin ik met mijn meest favoriete app: MyFitnessPal. Ik heb hem vorig jaar ook een tijd gebruikt, en besloot (why?!) op een gegeven moment te stoppen. Een nieuw jaar is aangebroken en nieuwe voornemens zijn vastgesteld. Daar kan MyFitnessPal een handje bij helpen. Het is namelijk een app waarin je dagelijks alles wat je eet, drinkt en beweegt registreert.

MyFitnessPal

Per dag krijg je een totaal overzicht over wat je gedaan hebt. Je kunt ook vrienden toevoegen en zien wat zij gedaan hebben, maar zelf heb ik daar niet zo’n behoefte aan.

Ik heb in het begin aangegeven wat ik weeg en dat ik de app gebruik om af te vallen. Er is toen een max. aantal calorieën per dag voor mij vastgesteld en hier kan ik bijhouden hoeveel calorieën ik nog over heb (of teveel heb gehad die dag).

MyFitnessPal

Je registreert alles wat je eet en drinkt bij het bijbehorende dagdeel: ontbijt, middageten, avondeten en tussendoortjes. Ik heb vandaag best een groot ontbijt gehad en zie dat ik nog ruim 1.000 calorieën over heb voor de rest van de dag. Dat aantal kan ik verhogen door bijvoorbeeld te sporten. Het aantal calorieën dat je dan verbrand wordt opgeteld bij je resterende calorieën voor die dag.

Beweging voeg je toe bij ‘cardio activiteiten’ of ‘kracht’. Je kunt hier zelfs aangeven dat je een kwartiertje hebt schoongemaakt!

MyFitnessPal

Dagelijks, maar ook wekelijks, kun je zien hoe je voedsel verdeeld is over de drie categorieën: koolhydraten, vetten en eiwitten. Dat zijn allemaal onderdelen van voedsel die je voorzien van energie en die je dagelijks nodig hebt. Zoals je ziet heb ik vandaag iets teveel koolhydraten gehad, maar mag ik nog wel iets meer vetten eten.

De app weet precies hoeveel koolhydraten, vetten, eiwitten (maar ook andere ingrediënten als ijzer, cholesterol en vitamine) er in je eten en drinken zitten doordat je precies hetgeen dat je eet/drinkt kunt selecteren. Heb je bijvoorbeeld een boterham gegeten dan typ je ‘boterham bruin’ en vervolgens krijg je een aantal opties als brood van de albert heijn, volkoren van de bakker e.d. Ook kun je registreren door middel van streepjes codes op de producten te scannen. Dat is ideaal want zo heb je altijd het juiste product en de juiste hoeveelheid in je logboek staan.

MyFitnessPal

In het menu kun je zien hoeveel kilo je kwijt bent en hoe lang je al bezig bent. Aangeven hoeveel kilo je kwijt bent moet je natuurlijk zelf doen. Dit doe je door bij voortgang eens in de twee weken bijvoorbeeld, aan te geven hoeveel je op dat moment weegt.

Ook kun je herinneringen instellen voor als je snel vergeet je eten en drinken in je logboek te zetten. Zet bijvoorbeeld een herinnering om 10:00 ‘s ochtends om je ontbijt te registreren. Zo hou je het de hele dag makkelijk bij.

MyFitnessPal is geen app die ervoor zorgt dat je afvalt, dat moet je echt zelf doen. MyFitnessPal maakt je bewust van wat je dagelijks in je lichaam stopt en wat je dagelijks beweegt (misschien is dat wel veel meer, of minder dan je denkt). MyFitnessPal kun je ook gebruiken als je niet wilt afvallen maar gewoon op je voedingspatroon wilt letten. Ik ben er namelijk al gauw achter gekomen dat ik te weinig eiwitten binnenkreeg (vandaar de twee gebakken eieren voor ontbijt, haha!)

MyFitnessPal is een aanrader voor iedereen die zijn/haar voedingspatroon belangrijk vindt en er graag (meer) aandacht aan besteed.

Heb je MyFitnessPal al eens gebruikt? Vertel me over je ervaringen! 

Follow on Bloglovin

4 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.