Loading...
BodyGezonde lifestyle

Ingredienten voor de beste gym outfit

Gym outfit

Gym outfit

You can take the blogger out of fashion, but you can’t take fashion out of the blogger! In de gym ben ik 100% gefocust op mezelf en geef ik er maar weinig om hoe ik eruit zie. Echter is er goed uit zien niet het enige voordeel van een goede gym outfit. In dit artikel laat ik je mijn favoriete items zien voor de beste gym outfit. Welke items zijn voor jou echt onmisbaar?

Bron foto’s: Hunkemoller, Esprit, Nike, Zara.

Onmisbaar voor de ultieme gym outfit

Gym outfit

Of je nou grote of kleine borsten hebt, je moet er goed voor zorgen. Ook tijdens het sporten dus! Een gym outfit is niet af zonder een goede sportbeha. Voor sommige vrouwen is een sport top al voldoende, anderen hebben weer een beugelbeha met extra support nodig. Bij verschillende sporten (kijk alleen al naar het verschil tussen cardio en krachttraining) heb je verschillende support nodig; het gaat erom wat voor jou prettig zit. Ik heb al een hele tijd deze sportbeha van Hunkemoller, zonder beugels en net iets ‘te klein’ zodat ie goed strak zit. Voor mij zit deze perfect bij alles dat ik doe. Tegenwoordig zie ik echt overal leuke sportbeha’s met mooie motieven en vrolijke kleuren. Dat zelfde geldt overigens voor sport tops, de meeste gangbare kledingmerken hebben wel een sportcollectie met de leukste kleren; kijk bijvoorbeeld eens bij Esprit, H&M, Primark en Zara.

Zo is je gym outfit super comfy

Gym outfit

Over Zara gesproken: daar komt deze sportlegging vandaan. Voor maar €12,95 heb ik dit schatje online gescoord (want niet in elke winkel ligt een sportcollectie). Voor dat geld heb ik niet eerder zo’n fijne sportlegging gevonden. Hij schijnt niet door, zit ontzettend comfortabel en heeft een hoge taille waardoor hij corrigerend is bij je buik. Niet dat je er perfect uit moet zien in de gym, maar deze sportlegging heb ik buiten de gym ook de helft van de tijd aan. Tijdens werk bijvoorbeeld (huishouding bij thuiszorg), of wanneer ik even gauw de stad in loop om iets te kopen of boodschappen te doen. Er zijn meer van dit soort sportleggings, zo heb ik er ook een hele tijd een van H&M gehad. Ga je veel naar de gym? Zorg dan dat je kleren comfortabel zitten. Zo voel je je prettiger en hoef je geen tijd te besteden aan het continu rechttrekken van je kleren.

Omdat je gym outfit ook fashionably verantwoord mag zijn

Gym outfit

Doe je in de sportschool vooral veel aan cardio? Dan lijkt het me verstandig daar ook goede schoenen voor de te hebben. Vooral als je uren verslijt op de loopband zijn daar hardloopschoenen gewenst. Voor de rest van alle activiteiten is het vooral belangrijk dat je schoenen goede stevige zolen hebben en de juiste maat hebben (zodat je voeten geen pijn doen door bijvoorbeeld schuren binnen in je schoen). Ik heb het geluk dat ik mooie hardloopschoenen heb kunnen vinden, maar over het algemeen vind ik dit soort schoenen niet zo mooi. Voor krachttraining trek ik dan ook vaak de sneakers aan die ik op dat moment het best vind passen bij mijn outfit. Nike air max 1 zijn mijn favoriete sneakers en zitten ontzettend lekker, meer heb ik niet nodig tijdens krachttraining! Wat zijn jouw favoriete sneakers voor in de gym?

Wanneer je gym outfit niet alleen om je outfit gaat

Gym outfit

Eerlijk is eerlijk, gymmen gaat niet om je outfit, en je outfit gaat niet (alleen) om je kleren. Maar het is leuk om over na te denken. Wat hoort er nog meer bij je outfit? Accessoires natuurlijk! Ik hou het altijd simpel met alleen m’n waterfles (BPA vrije fles van Bodylab), oordopjes, miband en fitness handschoenen. Er zijn vrouwen die graag een pet dragen bijvoorbeeld of haarbanden om het haar uit je gezicht te houden (da’s dan wel weer handig). Wat accessoires betreft; don’t over do it en match ze met je kleren. Dan kan je er helemaal tegen aan in de gym.

Meningen gevraagd! Ik ben zelf, zoals ik al zei, helemaal niet bezig met hoe ik eruit zie in de gym. Ik let alleen op dat alle items die ik op en aan heb niet met elkaar vloeken en verder vind ik het wel mooi. Als ik me maar comfy voel. Hoe staan jullie daar tegenover? Erger je je aan mensen die te veel aandacht besteden aan hun uiterlijk in de gym, of doe je dat zelf ook? En waar ligt dan de grens?

Hoe dan ook; trainze!

XOXO Maxime

One comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.