Loading...
Gezonde lifestyle

Healthy Lifestyle: Last minute tips voor een bikini-proof zomer

bikini-proof zomer

4 Zondagen lang zal Brechtje, studente journalistiek, je tips en tricks bieden op gebied van een gezonde levensstijl. We trappen vandaag af met een artikel waarin ze je wat last-minute bikini-proof tips geeft!

De zomer komt eraan. Talloze blogs, tijdschriften en reclames herinneren ons eraan dat het tijd is voor een bikini-lijf. Als je daar elk jaar net iets te laat aan begint te werken (net zoals ik), dan heb je misschien wel wat aan deze last minute tips om je toch met een zelfverzekerd gevoel in die nieuwe bikini te kunnen vertonen.

leg raises

Effectieve oefeningen voor thuis

Beulen in de sportschool doen we liever niet als het buiten boven de twintig graden is. Maar je kan wel thuis een paar oefeningen doen waarmee je snel resultaat ziet, soms zelfs na een maand al. Echte aanraders voor thuis zijn squats (ideaal voor mooie billen), touwspringen (cardio en krachttraining voor je benen), traplopen (als je een trap hebt, natuurlijk) en leg raises (voor mooie buikspieren). Het is slim om cardio– en krachtoefeningen te combineren. Ga bijvoorbeeld een kwartier touwspringen en doe daarna je squats. Probeer oefeningen te tellen in minuten, en niet herhalingen. Dat is beter voor je motivatie.

squats

Eiwitten in plaats van koolhydraten

Een streng dieet heeft vaak het tegenovergestelde effect. Je houdt het misschien wel even vol, maar de hele zomer opletten is vermoeiend en vaak kom je aan als je weer stopt met je dieet. Probeer daarom eens niet minder te eten, maar andere dingen te eten. Als je probeert je koolhydraat inname wat te verminderen en in plaats daarvan meer eiwitten te eten kan je best wat kilo’s kwijt raken. Eiwitten zijn minder dikmakend maar geven je toch een vol gevoel. Laat de aardappels en boterhammen dus even liggen en eet in plaats daarvan meer eiwitrijk voedsel zoals vis, (mager) rundvlees, yoghurt, bonen, noten of avocado’s.

Flesje water bij je cocktail

Als we denken aan de zomer denken we aan het terras. De cocktails en bitterballen zijn verrukkelijk, maar je lijf wordt er niet blij van. Je kan jezelf van alles ontzeggen, een spa rood bestellen en de bitterballen aan je voorbij laten gaan, maar daar geloof ik niet zo in. Het is immers zomer! In plaats daarvan is het slim om bij je terrassessie een fles water te bestellen. Water drinken is altijd verstandig tegen uitdroging in de zomer, maar water zorgt er ook voor dat je stofwisseling sneller werkt. Het helpt je dus met afvallen. En misschien kan je beter een paar bitterballen eten, in plaats van vijftien.

shapewear

Shapewear mag weer

In je bikini heb je er niet veel aan, maar je zomerjurkje zit er wel net iets mooier door: shapewear. Het heeft even geduurd, maar shapewear mag eindelijk weer. Gelukkig zijn de lelijke en veel te strakke oma-onderbroeken ingeruild voor mooie kanten onderrokken, die je figuur net iets mooier doen uitkomen. Het merk Triumph maakt prachtige shapewear voor elk soort figuur.

Natuurlijk ga je niet tientallen kilo’s verliezen in een paar weken met deze tips. Maar door je eraan te houden, kan je toch net die paar extra kilo’s van de zomer snel verliezen en zelfverzekerd het strand op stappen deze zomer. En als je het proces nog een beetje wil versnellen, duik dan wat vaker in het water en zwem een paar rondjes!

Auteur: Brechtje van Dam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.