Loading...
Gezonde lifestyle

Healthy lifestyle: Hoe vind je de juiste sportbeha?

Hoe vind je de juiste sportbeha?

4 Zondagen lang zal Brechtje, studente journalistiek, je tips en tricks bieden op gebied van een gezonde levensstijl. In deel 2 vandaag vertelt Brechtje hoe belangrijk een sportbeha is en hoe je de juiste vindt.

Sporten is gezond, dat weten we allemaal. Je krijgt er energie van, het is goed voor de lijn en bevordert je conditie. Toch houden we een strak schema vaak niet zo lang vol als we eenmaal besluiten (weer) te gaan sporten. Dat kan allerlei redenen hebben, maar vaak heeft het te maken met je kleding. En het meest belangrijke kledingstuk: de sportbeha.

Het is belangrijk om een goede en comfortabele sportoutfit te hebben, anders maak je het sporten alleen maar zwaarder voor jezelf. En waarom is je sportbeha zo belangrijk? Omdat je borsten nou eenmaal goede ondersteuning nodig hebben als je gaat rennen, huppelen en springen. Zorg je daar niet voor, dan kan je last krijgen van je rug, wordt het sporten zwaarder en gaan je borsten ook nog sneller hangen. Daar zitten we natuurlijk niet op te wachten.

Stel jezelf daarom een aantal vragen om tot de beste keuze te komen, voor je een sportbeha koopt. Ten eerste: welke sport ga je beoefenen? Je kunt je wel voorstellen dat een sportbeha meer ondersteuning moet bieden als je gaat hardlopen dan wanneer je oefeningen op een mat doet. Daarnaast moet je ook stilstaan bij het volgende: Wat past het beste bij mijn cupmaat? Hoe groter je borsten, hoe belangrijker dat je een stevige en strakke sportbeha draagt.

Hoe vind je de juiste sportbeha?

Om uit te zoeken welke sportbeha’s echt goed zijn en welke je beter in de winkel kan laten hangen, heb ik het aanbod eens goed onder de loep genomen. Mijn persoonlijke winnaar is een nogal opvallende: de goedkoopste sportbeha van H&M. Je zou het niet verwachten maar hij zit perfect, biedt goede steun en niet onbelangrijk: hij ziet er leuk uit! De grijs/zwarte sportbeha Low-Support is voor mij perfect. En hij kost maar 14,95, wat natuurlijk mooi meegenomen is.

iHoe vind je de juiste sportbeha?mage

Maar heb je wat grotere borsten, dan is Low-Support meestal niet goed genoeg. Een aanrader voor de dames met grotere borsten is daarom de Nike Pro Bra (32,99). Hij is wat duurder maar dan heb je wel een erg goede beha die lang mee gaat. Deze beha biedt ultieme steun (voor cardio- en krachttraining) en is ook nog Dri-Fit, wat betekent dat je geen zweetplekken zal zien in de stof.

Hoe vind je de juiste sportbeha?

Als je nou net iets minder ondersteuning nodig hebt, maar er wel graag op je allerbest uit wil zien, dan moet je gaan voor de sportbeha push up Medium-Support level 1 van Hunkemöller. Hij zit prachtig, is in veel leuke kleuren en designs verkrijgbaar en alles blijft alsnog op zijn plek. Als je graag een aparte beha wil met een leuk design is Hunkemöller sowieso een aanrader. Maar als je van plan bent kilometers te gaan hardlopen is dit niet de beha voor jou.

Welke sportbeha je ook kiest: neem er even de tijd voor! Naast de H&M en de Hunkemöller kan je natuurlijk ook naar een sportspeciaalzaak gaan. Daar kan het personeel je vaak adviseren. Toch zijn ook sportbeha’s in de goedkopere winkels niet per definitie slecht. Neem een paar beha’s mee naar de paskamer en test ze door diep in te ademen en een op en neer te springen. Als alles goed blijft zitten en je rustig kan ademen, dan is de beha perfect!

Welke sportbeha draag jij het liefst?

Auteur: Brechtje van Dam 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.