Loading...
FoodGezonde lifestyle

Healthy food diary!

Healthy food diary

Healthy food diary

Als je gaat voor een goed leven en een gezond lichaam, dan focus je uiteraard voor een groot deel ook op je voeding. Wat neem ik in? Wanneer neem ik het in? En hoeveel neem ik in? Ik track mijn voedingsinname elke dag met de myfitnesspal app. En er is nogal wat veranderd sinds mijn eerste eetdagboek. In mijn healthy food diary laat ik je zien wat ik per dag eet en vooral ook waar ik op let. Zo kom ik goed de dag door!

Healthy food diary: Breakfast

Healthy food diary

Elk gezond eetpatroon begint ’s ochtends met een voedzaam ontbijt. Een hele tijd heb ik het ontbijt over geslagen onder het mom “geen tijd”. Ik dronk een kopje koffie en trok de deur achter me dicht om te gaan werken of naar school te gaan. Ik ben nu meer in balans en neem elke ochtend de tijd om te ontbijten. Doe ik dat niet, dan zorg ik dat ik wat mee neem om onderweg te eten. Eigenlijk de hele dag door let ik erop dat ik niet te veel koolhydraten per maaltijd eet. Maar in principe wil ik gewoon graag veel eiwitten, genoeg vetten en weinig koolhydraten. Als dat niet lukt; dan het liefst van alledrie evenveel.

Hierboven zie je foto’s van wat ontbijtjes die ik de laatste tijd heb gehad. Links zie je soja ‘yoghurt’ (geheel plantaardig en dus lactosevrij en zonder suiker, laag in vet, hoog in proteïne), met wat vers fruit om er smaak aan te geven (want soja is zo lekker nog niet). In dit geval koos ik voor aardbeien en frambozen omdat die lekker zoet zijn. Rechts heb ik simpelweg twee glutenvrije crackers (omdat die net zo lekker zijn als crackers met gluten, dus waarom niet voor glutenvrij kiezen?) met tonijn uit zonnebloemolie. HEER-LIJK. Dat neem ik wel als ik een laat ontbijt heb, want het is een beste hap en tonijn is natuurlijk ook wel sterk. Voor het ontbijt hou ik het meestal simpel. Wat ook altijd een simpele oplossing is voor een snel en voedzaam ontbijt is een (groene) smoothie! Ik heb in een ander artikel nog een lekker smoothie recept staan, als onderdeel van een gezonde detox.

Healthy food diary: Lunch

Healthy food diary

Ik denk dat momenteel de lunch mijn minst favoriete maaltijd is. Hoewel ik meestal wel wat lekkers voor de lunch eet, vergeet ik vaak op een normaal lunch-moment echt te eten. Vaak ben ik dan aan het werk en eet ik pas thuis (rond 4u). Hoe dan ook; ook ’s middags wordt er gegeten. Links zie je weer twee glutenvrije crackers met op de ene rosbief met mozzarella (rosbief en ei is ook een perfecte combinatie) en op de ander zie je avocado en ei. Dat zijn twee crackers met ontzettend veel eiwitten erop gemikt en gezonde vetten eraan toegevoegd. Ik kan me geen betere lunch voorstellen!

Dan rechts op de foto zie je (enigszins mismaakte) pannenkoeken. En eerlijk is eerlijk: deze wil ik ook nog wel eens eten als ontbijt. Het recept van deze soja proteïne pannenkoeken komt binnenkort online! Het is namelijk erg makkelijk en niet geheel ongezond. Ehm, soja proteïne pannenkoeken dus. Pannenkoeken op basis van soja (dus wederom geen lactose) en extra gevuld met proteïne.

Healthy food diary: Dinner

Healthy food diary

Wat je nu ongetwijfeld door zult hebben is dat ik me erg focus op mijn eiwitinname. Eiwitten zijn goed voor spierherstel en dat is nodig om ze te laten groeien. Aangezien ik 3-5 keer per week aan krachttraining doe, leek dit me geen onverstandige keuze. Ik heb al een hele tijd geen pasta gegeten (op de lasagne van mama afgelopen week na), en ben zelfs rijst uit mn routine aan het halen. Het nieuwe eten voor mij is tegenwoordig een lekker stuk kip of vis en zoveel mogelijk groenten. Op die manier raak ik goed gevuld en krijg ik toch de essentiële voedingsstoffen (en voldoende proteïne en weinig vet en koolhydraten) binnen.

Link ontzettend simpel pangasiusfilet, zilvervliesrijst en broccoli. Vaak gaat er wel een sausje of iets overheen, zodat de rijst niet te droog is. Maar omdat sausjes vaak vol suiker en zout en andere gekke dingen zit, vind ik het niet altijd nodig. Nog een voordeel aan rijst skippen; zo kan ik ook de saus skippen. Rechts een kipfilet met daarin mozzarella (kipfilet opengesneden, plakjes mozzarella ertussen gelegd en 20 minuten in de oven laten garen), echt delicious. Daarnaast heb ik er weer eens spruitjes bij gemaakt (lekker met peper, zout, nootmuskaat) en omdat ik paprika zo lekker vind heb ik een gele puntpaprika in stukje gesneden en die bij de kip in de oven gedaan. Zo had ik toch mooi 240 gram groenten.

Healthy food diary: Snacks

Healthy food diary

Wat is een healthy food diary zonder wat (healthy) snacks? Helemaal niks toch! Daarom nog even een korte blik op de snacks die ik af en toe neem als aanvulling op mijn vaste maaltijden. Nootjes doen het altijd goed, hoewel ze bomvol calorieën zitten omdat ze vaak veel vet bevatten. Daar kan ik er dus niet te veel van eten (want yes, ik track ook nog steeds mijn calorieën). Fruit is de perfecte oplossing, gezond; vol vitaminen, vaak lekker zoet en vullend. Druiven zijn een goeie snack omdat je daarmee echt een ‘snack beweging’ simuleert. Echter eet ik ook net zo graag een appel. Rijstwafels zijn zonder iets erop natuurlijk maar saai, maar ongezond zijn ze echt niet en 1 of 2 van die dingen kunnen net dat beetje bieden wat je nodig had. Toch iets erop? Dan kies ik, als het een snack is, vaak voor pindakaas. Rijstwafels eet ik ook vaak als ontbijt; twee van die dingen met een plakje kip-/kalkoenfilet of rosbief bijvoorbeeld.

Last but not least; zorgeloos genieten. Ik vind het erg gezellig met vriendinnen af te spreken, ergens anders te gaan eten, lunchen, koffie te halen etc. En daar maak ik me dan ook echt niet druk over of iets ongezond is. Soms mag ik van mijzelf zondigen, anders gaat de lol er snel vanaf. Linksonder had ik dus een heerlijke ijskoffie en een soort citroen crumble gebakje. Die was overigens wel gemaakt met wat biologische ingrediënten en zo! Ik heb er ontzettend van genoten haha. Binnenkort zal ik ook een artikeltje posten met een protein bar review; Quest bars zijn ontzettend lekker en functioneren goed als snack.

Me and my food, such love

Al met al; een hoop van het zelfde, maar toch gevarieerd. Ik hou het leuk voor mezelf maar let gewoon goed op wat ik nou allemaal in mijn lichaam stop. En soms kom ik dan ineens iets tegen waar ik niet goed op reageer (zoals lactose bijvoorbeeld) en dan pas ik hier en daar wat aan.

Nu de hamvraag (haha, woordgrapje): wat zijn jouw favoriete maaltijden en waar let jij op in je voedingspatroon?

One comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.