Loading...
BodyFoodGezonde lifestyle

Gezonde detox: Smoothie recept van Superyoga

Gezonde detox

Gezonde detox

Zoals jullie weten ben ik aan de slag gegaan met een detox, de eerste keer ooit! Het was even wennen, maar door middel van lekkere smoothies ben ik de dagen toch goed doorgekomen. Meer over mijn ervaring met een gezonde detox lees je binnenkort op mijn blog. We gaan nu eerst aan de slag met een smoothie recept van Lisanne, van Superyoga. Lees meer voor wat Lisanne zegt over detoxen, hoe je deze super smoothie maakt en natuurlijk mijn ervaring!

 

“Tijdens een detox moet je bepaalde voeding vermijden, denk aan gefrituurd voedsel maar ook aan yoghurt of kwark (bemoeilijkt het loslaten van gifstoffen). Het is de bedoeling dat je je lichaam zo veel mogelijk met rust laat maar stimuleert om de gifstoffen los te laten. Citroenen, knoflook, rode bieten, artisjokken, groene bladgroenten, veel water en bepaalde theesoorten helpen je in dit proces. Om je energie te behouden is het belangrijk om lekkere sapjes voor jezelf te maken. Hieronder vind je een receptje voor een smoothie boordevol met eiwitten die ervoor zorgt dat je energielevel wordt verhoogd. Let op: bepaal zelf welke voedingsstoffen je toevoegt, dit is afhankelijk van het soort detox en de fase waarin je je bevindt.” Aldus Lisanne.

De ingrediënten die we voor deze smoothie nodig hebben zijn de volgende:

Gezonde detox

En zo maken we de gezonde detox smoothie:

Giet de 250 ml kokoswater in een glas of kom en voeg de twee eetlepels goji bessen toe. Laat deze voor tenminste twee uur weken, mag langer. Vervolgens mix je alle ingrediënten in de blender tot een glad geheel. Niet koud genoeg? Voeg wat ijsblokjes toe aan het geheel en blend langer totdat het weer een glad mengsel is geworden. De eiwitpoeder is optioneel, hierdoor verliest de smoothie haar fijne smaak maar vul je je eiwittenvoorraad aan.

Niet aan het detoxen maar snel energie opdoen voor een work out? Combineer eiwitpoeder van Sunwarrior met een banaan en andere lekkere ingrediënten in een smoothie. Zo bereid, goed vullend en geeft een optimale boost!

Gezonde detox

Zoals je ziet heb ik geen bevroren frambozen gebruikt. Met ‘verse’ frambozen kun je ook prima een smoothie maken, maar bevroren fruit vind ik zelf lekkerder in dit geval en zorgt er ook voor dat je smoothie lekker koud is.

Ook heb ik geen lijnzaad gebruikt… Dat is natuurlijk wel een super ingrediënt dat je smoothie net dat stukje gezonder maakt.

Gezonde detox

Oei! Look at that beauty. Mijn huisgenootje, en ik zelf ook, vonden de smoothie wat lijken op tomatensoep, en waren daarom wat huiverig om hem te proeven. Conclusie: dit sapje is prima te drinken!

Als extra optie stond er het vanille eiwitpoeder bij. Persoonlijk vind ik deze ontzéttend smerig, dus die heb ik er niet doorheen gedaan. Ik drink overigens graag eiwitshakes, en vanille poeder vind ik dan ook vaak heel lekker. Deze variant was helaas niet voor mij weggelegd.

Wat ik verder van de smoothie vind?

Prima te drinken! Lekkere gezonde ingrediënten en fijn dat je hier geen yoghurt of kwark bij nodig hebt; wat beter is tijdens een detox! Ik ontbijt elke dag met een groene smoothie, maar deze is fijn voor de afwisseling of als tussendoortje!

En nou ben ik natuurlijk heel benieuwd naar andere recepten… Wat is jouw favoriete smoothie? Hoe maak ik die? En ook: ga je deze smoothie van Superyoga ook eens proberen?

XOXO Maxime

2 comments
  1. Healthy food diary - Een voedingspatroon voor een gezonde levensstijlMaximeKimberley.com | Persoonlijk lifestyle blog | Healthy, Beauty, Happy

    […] Hierboven zie je foto’s van wat ontbijtjes die ik de laatste tijd heb gehad. Links zie je soja ‘yoghurt’ (geheel plantaardig en dus lactosevrij en zonder suiker, laag in vet, hoog in proteïne), met wat vers fruit om er smaak aan te geven (want soja is zo lekker nog niet). In dit geval koos ik voor aardbeien en frambozen omdat die lekker zoet zijn. Rechts heb ik simpelweg twee glutenvrije crackers (omdat die net zo lekker zijn als crackers met gluten, dus waarom niet voor glutenvrij kiezen?) met tonijn uit zonnebloemolie. HEER-LIJK. Dat neem ik wel als ik een laat ontbijt heb, want het is een beste hap en tonijn is natuurlijk ook wel sterk. Voor het ontbijt hou ik het meestal simpel. Wat ook altijd een simpele oplossing is voor een snel en voedzaam ontbijt is een (groene) smoothie! Ik heb in een ander artikel nog een lekker smoothie recept staan, als onderdeel van een gezonde detox. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.