Loading...
MyStyle

Food: Roo’bar raw organic superfoods bar

Roo'bar raw organic superfoods bar

Afgelopen week kreeg ik van Vmail Club weer een leuke box binnen. Vmail Club verstuurt maandelijks een kleine box met daarin een doosje tampons (maandelijks, ya feel me?) en een kleine verrassing. De verrassing is vaak een beauty product maar dit keer was dat anders! De Vmail Club box van deze maand bevatte twee Roo’bar superfoods repen! De Roo’bars zijn rauw, organisch en veganistisch. Ik dacht: dat moet ik testen voor MyStyle!

Roo'bar raw organic superfoods bar

Roo'bar raw organic superfoods bar

De eerste Roo’bar die ik probeerde was deze in blauwe verpakking; met chia zaad (superfood) en kokos. De ingredientenlijst is als volgt: dadels (22%)*, chia zaad (8%)*, rozenbottel poeder* en citroen olie*.

*Rauw en organisch ingredient

De reep kan noten en stukjes van pitten bevatten. Verder zit er geen zuivel in en geen toegevoegde suiker.

Mijn eerste indruk was: wauw. Dat klinkt gezond én hij ziet er gezond uit. Wel een beetje kleverig, maar dat blijkt dus van de dadels die er het meest in zitten.

Ik moest natuurlijk gaan proeven om te testen. Ik dacht bij mezelf: mooi, een lekkere reep testen en als hij bevalt heb ik weer iets voor mee naar school. Downside: het bevalt niet. Pas na het proeven kwam ik erachter dat er zoveel dadel in zat en daar hou ik eigenlijk niet van. Ook hou ik niet zo van kokos (behalve kokos makronen hihi). Een combinatie van niet lekker en niet lekker dus. Daarbij komt dat de plakkerige chiazaadjes heerlijk tussen je tanden blijven zitten. Not so great.

Ik vind de superfoodreep drie keer niks. Maar dat is puur een kwestie van smaak. Ik denk dat als je dadels en kokos wel lekker vindt (want die smaak komt goed naar voren), je hier een super superfood reep te pakken hebt!

Roo'bar raw organic superfoods bar

Roo'bar raw organic superfoods bar

Het zal je niet verbazen dat ik een beetje tegen deze reep op zag. Na het tegenvallen van de chia zaad kokos Roo’bar, was ik bang dat ik deze Inca berry (superfood) orange Roo’bar ook vies zou vinden. Hij ruikt wel lekkerder, en dat komt natuurlijk doordat er sinaasappel in zit. De ingredientenlijst is als volgt: dadels*, inca bessen (15%)*, amandel*, gember*, sinaasappelolie (0,05%)*

*Rauw en organisch ingredient

Deze reep bevat noten en kan ook stukjes van pitten bevatten. Hij is verder soja vrij, bevat geen toegevoegde suikers en is vegan.

Ik vind deze reep er al lekkerder uitzien dan die met chia zaad en kokos, en had gedacht dat ik ‘m ook lekkerder zou vinden. Sinaasappel is goed en inca berries lust ik ook wel. Toch vond ik ook deze reep tegenvallen. Ik vind de sinaasappel te overweldigend en dat maakt ‘m een beetje zuur. De reep kleeft ontzettend en is ook weer een beetje taai.

Erg jammer, dit is gewoon mijn ding niet. Maar ik wil absoluut dat superfood lovers en rauw eters deze repen proberen. Ze hebben namelijk echt wel potentieel alleen is het mijn smaak niet.

Beide repen zijn 100% rauw, bevatten superfoods en alleen organische ingrediënten. De Inca Orange Roo’bar bevat 163 calorieen, de Chia Kokos Roo’bar bevat er 191. Dat vind ik nog aardig wat voor een reep maar ik denk dat ze wel goed vullen (heb ik niet geprobeerd, if u don’t mind).

De Roo’bars zijn te koop in meerdere smaken en kosten €1,79 per stuk, onder andere bij Bewust-goedwinkel

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met de Roo’bars! 

Follow on Bloglovin

One comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.