Loading...
BeautyPersoonlijk

Flashback Friday! Beautyproducten van vroeger

Beautyproducten van vroeger

Flashback Friday! Back in the day, toen het me niet interesseerde welke ingrediënten er in een product zat, ik nooit 30 euro voor een lipstick neer zou leggen, ik mezelf een lipgloss verslaafde noemde én toen roze stroken in je haar cool waren. Jep, ik ben een echte 90’s baby, en heb al die standaard dingen mee gemaakt. Na het opruimen van wat dozen afgelopen week kwam ik heel veel oude producten tegen! Ik besloot zo’n 90% weg te gooien (want oud en leeg) en van de overige 10% een artikeltje te maken. Eens zien hoe herkenbaar dit is! Beautyproducten van vroeger, welke had jij ook?

Beautyproducten van vroeger

Ik had lang niet zo’n uitgebreide stash aan verzorgingsproducten als ik dat nu heb, natuurlijk. Maar wat ik kocht was bijna altijd roze en zat bomvol parfum. Want ja, wat het ook was, het moest heel lekker en zoet ruiken. Okay, sommige dingen veranderen nooit (roze, en zoet…) maar bomvol parfum, daar begin ik meestal niet meer aan.

Ik vond de douche gels van Bourjois erg lekker, maar vaak wel te prijzig dus die kocht ik ook niet vaak en ik deed er héél zuinig mee. Voor mijn haar gebruikte ik het liefst shampoos en creme spoelings die nieuw waren. Toen was het nog hip als je een cremespoeling had met diamant poeder (of glitters, bijvoorbeeld). Ik had géén idee wat voor mijn haar het beste werkte, ik deed maar wat!

Ook met deodorants kocht ik vaak de nieuwste varianten, mits ze echt lekker roken en goed aanwezig waren. Tegenwoordig gebruik ik een deodorant die qua geur vrijwel niet opvalt, en gebruik ik meer parfums! Ik weet niet precies meer waarom, maar ik gooide deodorant flessen bijna niet weg. Ik had op een gegeven moment wel 20 verschillende flessen in mijn kast staan, gewoon omdat ik het cool vond. *toen begon de beauty verslaving al*

Beautyproducten van vroeger

Wat ik in de eerste alinea al zei: ik heb mij een echte lipgloss verslaafde mogen noemen. Hoewel ik daar nu echt niet meer trots op ben. Op de basisschool begon het (toen kreeg ik die set van 5 stuks en kocht ik ook een diddl lipgloss (want andere verslaving)) — op de middelbare school gebruikten alle meisjes lipgloss en besteedden we de halve pauze aan het bijwerken ervan. Ik ging eigenlijk altijd voor het goedkoopste, want kwaniteit over kwaliteit! De rechter twee lipglossjes zijn van essence, ze zullen vast maar een euro gekost hebben. Het liefst in alle geuren, kleuren en smaken natuurlijk!

Beautyproducten van vroeger

Dit is toch wel de grootste trofee van allemaal! Echte 90’s meiden kennen de haarmascara vast nog wel! Ik weet dat als ik een speciale dag had op de basisschool dat ik deze dan wel eens gebruikte. Ik had hem ook in het blauw (of was het paars?) roze was in ieder geval favoriet, en super cool. Helaas, ik kon de nagelstickertjes en opplak oorbellen niet meer vinden!

Beautyproducten van vroeger

Wat elke meid vast bekend voorkomt is de oude make-up van je moeder. De mascara (was van rimmel gok ik) en het 3-in-1 setje van essence kocht ik zelf. De overige items mocht ik van mama hebben en hoewel ik ze nooit serieus gebruikt heb, waren ze om mee te spelen echt wel heel leuk! Een knal blauw oogpotlood (dat ik later héél af en toe wél serieus droeg), paarse oogschaduw en lipstick van No.7 en Marbert. Super vet.

Wat betreft het 3-in-1 setje van essence: ik dacht die puistjes moet ik verbergen! Maar ik had geen flauw idee wat daar een goed product voor was, wat mijn kleur moest zijn en hoe ik dit uberhaupt moest gebruiken! Maar het idee was leuk…

Ah, the memories! Er zijn zoveel producten die mij echt herinneren aan vroeger en sommige dingen zijn ook zo herkenbaar voor als je uit de jaren 90 komt! Wat zijn jouw echt flashback friday memories van toen? En welke producten die ik liet zien herken jij ook?

 

12 comments
 1. Fleur

  Haha wat leuk! Ik herken sommige dingen wel echt! Die Didllipgloss rook altijd zo lekker en die Essence lipgloss waren zooo plakkerig! Ik had ook altijd van die fel oranje nagellak met een metallic glans, echt verschrikkelijk! En als ik denk aan die makeup van vroeger, moet ik meteen denken aan een bepaald geur die die producten altijd bij zich droegen?! Leuk om weer aan terug te denken!

 2. Petra

  wat een leuk artikel om te lezen, de diddle lipgloss rook inderdaad echt heerlijk…Ik heb nog steeds een kaartje inmijn portemonee van Diddle, als dierbare herinnering aan iemand…

 3. Amanda

  Heel leuk artikel! Echt grappig om te zien. Diddle lipgloss kende ik helemaal niet, dat had ik tien jaar geleden echt geweldig gevonden. Die essence lipgloss had ik ook 🙂

 4. Evelien

  JAAA die douchegels van Bourjois! Ik blijf ze lekker vinden hoor. Hahahah die Diddl lipgloss, omg! En die lipglossjes van Essence.. dat waren echt de eerste lipglosses van ze! Geweldiggggg dit. Oh, herinner je nog het blauwe glitter nagellakje van Miss Sporty? Serieus DIE HAD IEDEREEN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.