Loading...
Beauty

DIY Tanden bleken!

image

In een eerder artikel schreef ik over de verschillende manieren van tanden bleken en wat er wel/niet positief aan is, in mijn ogen. Ook liet ik je weten van de DIY van Serena (Beautylab) en dat ik die nog voor jullie zou doen én het resultaat zou laten zien. Ik heb er een tijdje over gedaan, maar hij is er eindelijk. Na de tegenslag van mijn getrokken verstandskies kwam ik er met mijn tijd niet uit, en tot slot heb ik er lang over gedaan voor ik de alle benodigde producten in mijn bezit had. Maar we gaan er voor! Lees je mee? Ik leg de hele DIY uit en laat je het resultaat zien van mijn eerste keer bleken.

Wat heb je nodig?

  • Tandenborstel
  • Tandpasta
  • Waterstofperoxide 3%
  • Bakingsoda
  • een beetje water
  • een bakje
  • een lepel

Let op: baking soda is geen bakpoeder. Vind je zuiveringszout, dan zit je ook goed. Bakpoeder dus niet!

image

In het kommetje komt je mix voor het tanden-bleek-spul. De eetlepel die je ook ziet liggen heb je niet nodig btw!

Je doet een theelepel aan waterstofperoxide 3% in het bakje, vervolgens een theelepel baking soda (zuiveringszout). Doe dat niet met het lepeltje waarmee je net waterstofperoxide hebt gepakt, zuiveringszout moet namelijk droog blijven!

image

Vervolgens doe je een drupje tandpasta erbij, ongeveer net zoveel of iets meer als je normaal gesproken op je tandenborstel doet en een beetje water. Ongeveer een halve theelepel, dus maar heel weinig water, gewoon om het wat te verdunnen. Dit roer je even totdat het een glad mengsel is.

image

Klaar? Goed zo! Nu dep je er je tandenborstel in. Zorg dat er echt wat van het spul op je tandenborstel zit, en niet dat alles er vanaf druipt. Hiermee poets je je tanden zoals je altijd doet.

image

Ik moet eerlijk zeggen dat het niet vies smaakt. Door het zuiveringszout smaakt het iets zout, maar als je je gewone tandpasta gebruikt smaakt het vooral daarnaar. Je moet het niet doorslikken, gewoon uitspugen!

Voor (boven) en na (onder):

image

Ik heb een klein gebit, en kan dus niet heel normaal mijn tanden ontbloten haha. Maar zie je verschil? Ik had gewild dat het een wereld van verschil zou zijn, dat ik meteen hagelwitte tanden had, maar helaas! Ik zie wel degelijk verschil tussen voor en na, het gelige is toch wat minder geworden!

Ik blijf dit de komende weken elke week één keer doen en hou je op de hoogte. Ben erg benieuwd wat het resultaat is na een maand, bijvoorbeeld!

Met de spulletjes die je nu toch al in huis hebt, kun je ook als toevoeging of vervanging een mondspoeling maken. Ook dat heb ik op van Serena, Beautylab geleerd. Je mengt water met waterstofperoxide 1 op 1 – dat is dat je net zoveel water gebruikt als waterstofperoxide. Je hebt maar weinig nodig, want je gebruik het als mondspoeling (niet doorslikken!!). Neem een glaasje, doe er wat water in en evenveel waterstofperoxide en spoel hier je mond mee. Ik heb het zelf ook geprobeerd, en het is goed te doen tot dat je het uitspuugt, dan proef je het en oh wat is het smerig! Spoel daarna fijn je mond met water totdat de smaak weg is, en hopelijk zijn je tanden dan nog iets witter!

Ik heb de waterstofperoxide 3% bij Etos gehaald voor €1,01 en ook het zuiveringszout vond ik daar, voor €2,50 — Lekker betaalbaar dus!

Ga jij de DIY ook proberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.