Loading...
MyStyle

Deze is voor iedereen: de Keepcup

Ongeveer een maand geleden, heb ik mijn nieuwe travel-buddy leren kennen. De Keepcup. Mijn Keepcup.

Keepcups zijn plastic bekers waarin je warme (of koude) dranken, afgedekt met een deksel, overal mee naar toe kunt nemen.

Ik hoor je nu al denken “So what? Zulke bekers kun je toch ook bij de Blokker kopen?” Maar het leuke van de Keepcup is dat je ‘m zelf kunt designen! Roze dekseltje hier, blauwe sluiting daar… Wat je maar wilt! En ze zijn er in verschillende maten; voor de kleine, medium en grote drinker!

Dus ben jij een echte pink panther, net als ik, dan maak je er bijvoorbeeld zo iets van (medium size):

 

 

Fashionably verantwoord dus. En,.. hartstikke duurzaam!

Weg met al die papieren koffie bekers, OVERAL. Je weet wel, die van de AH to go, de Kiosk en de Starbucks. Met een beetje geluk heb je je keepcup nog in je tas zitten wanneer je langs de Starbucks loopt, hier kun je ‘m namelijk met je favoriete koffie laten vullen en krijg je nog korting ook!

 

Hieronder een aantal feiten, die je hopelijk bewust maken van wat jij kunt doen voor het milieu:

 

  • Er is voor mijn medium keepcup, net zoveel plastic gebruikt als er voor 35 wegwerp bekers gebruikt wordt (en de keepcup kan je dus zo vaak hergebruiken als je maar wilt).
  • Sinds 2009 hebben Keepcup gebruikers voorkomen dat er 750,000 extra bomen gebruikt werden voor papier voor wegwerp bekers.
  • Vergeleken met een wegwerp beker, vermindert de keepcup de global warming met maar liefst 47%

 

Als ‘t mij vraagt; de Keepcup is een echt must-have. Fijn, mooi en praktisch. Vooral als je veel onderweg bent. Je thee in de ochtend blijft (naar mijn mening) lang genoeg warm. En je koude dranken… Blijven gewoon koud. Je moet wel onthouden; de keepcup is geen thermosbeker. De inhoud blijft dus niet 5 uur lang warm, bijvoorbeeld. Maar ben je een half uur onderweg naar school, of je werk, dan kun je nog lekker genieten.

 

Helaas wel een klein minpuntje aan deze leuke beker; hij is niet altijd 100% lek ‘proof’. Gooi ‘m dus niet met inhoud in je tas, de kans bestaat dat je drinken er geleidelijk uit loopt. Zelf vind ik dit niet zo’n groot probleem, aangezien je ‘m zelf “maakt” sta je toch achter het design, en dan is het toch wel weer fashionable om er mee rond te lopen.

 

 

Hier lees je nog wat meer feitjes, zoals boven genoemd.

En Designen en bestellen van je eigen Keepcup doe je hier.

 

Enjoy!

One comment
  1. KeepCup beker fan

    Super leuk zijn deze KeepCups! Lekker handig formaatje voor onderweg en in zoveel coole kleurcombinaties beschikbaar. Ik neem hem overal mee naartoe en heb er ook al een hoop mensen blij mee gemaakt door de KeepCup als cadeau te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.