Loading...
Beauty

Beauty: Hema nagellak swatches no.2

Nog geen week geleden liet ik je de swatches zien van Hema’s lichtroze en pastelgele long lasting nagellak. We zijn terug met meer! Ik heb tegelijkertijd toen een pastel blauwe lak gekocht en, omdat hij altijd al ontbrak in de collectie: een legergroene! Ik laat je uiteraard de swatches van de twee kleuren zien en heb ook nog een paar ideeën voor het rock-chic groene lakje…

Welke kleur is nou beter geschikt voor werkelijk élk seizoen dan een ijzig/pastel blauw? Leuk om sneeuw nail art mee te maken, maar natuurlijk ook te dragen in de zomer, om je vingers nóg bruiner te laten lijken. Zo’n kleur is het dus; neigt bijna naar het witte, maar heeft toch een mooie blauwe tint erin. Een lekker opvallende kleur, die ook voor bijna elke outfit geschikt is. Althans, ik zou niet terugschrikken om hem te combineren met hotpink bijvoorbeeld!

Ik heb onder de lak (deze keer wél!) een basislak aangebracht, die is een soort crème wit en zorgt ervoor dat je mijn nagel minder goed door een andere lak heen ziet. Deze lak dekt mooi, maar wel na twee laagjes. Met een laag is hij echt nog te “doorzichtig”. Hij lakt net zo lekker als de andere Hema lakjes, is ook iets te vloeibaar waardoor je echt een beetje zuinig aan moet doen met aanbrengen en helaas… blijft niet zo lang goed zitten. Ik heb ‘m één dag perfect gedragen, de volgende ochtend douchen was fataal. Vind het wel echt jammer want ik draag een mooie lak als deze toch het liefst 2-3 dagen voordat ik er weer iets nieuw op wil…

Ennnn welke kleur heeft meer benamingen dan deze semi-donkergroene kleur? Ik zeg vaak legergroen, maar olijfgroen en mosgroen voldoen ook, denk ik dan. Het is een kleur die ik behoorlijk veel in de fashion terug zie, vooral afgelopen herfst en winter. En natuurlijk deze blouse van H&M die ik reviewde! Ik heb een jas, ook ongeveer in deze kleur en toen ik deze lak zag staan bij Hema, kon ik ‘m natuurlijk niet laten staan. Ik heb totaal geen andere lak die er op lijkt, dus een aanwinst is het zeker! Natuurlijk perfect te combineren met zwart of wit en goud. Voor mij is dit zo’n kleur die je fashion verantwoord op je werk kunt dragen… Ik ben er weg van.

Praktisch hetzelfde als de andere Hema lakjes die ik swatchte, alleen is dit van de vier de enige die niet pastel is. Wat wil dat zeggen? Nou, zie je die supergloss? Pretty he? Hij glanst heel goed, en dat blijft zo (dus niet alleen wanneer hij nét gelakt is). Het is misschien niet zo’n zomerse kleur, maar voor met de juiste outfit komt hij vast tot zijn recht. Zo heb ik wat ideetjes over hoe je deze kleur helemaal kunt ‘up spicen’. Gebruik bijvoorbeeld gouden glitters – een glitter topcoat op 1 nagel, of kleine piramide vormige studs als detail. Ook kan een zwarte nail art erg mooi zijn op deze kleur. Zebra strepen of giraffe stippen in mat zwart er over heen bijvoorbeeld. Hmmm ik zie t al helemaal gebeuren, echt een kleur om mee te experimenteren dus. Wat denk jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.