Loading...
Gezonde lifestyle

Sport gadget: Xiaomi Mi band (smartband)

Xiaomi Mi band

Het leven is niet meer hetzelfde! Al maandenlang wilde ik een fancy stappenteller die ook aangeeft hoe veel en diep ik slaap, wanneer ik wakker moet worden, maar vooral hoeveel ik beweeg en hoeveel calorieën ik daarmee verbrand. Mijn oog was in eerste instantie gevallen op een Jawbone UP, maar die zijn inmiddels al weer zo veel verder geevolueerd dat ze alsmaar duurder worden. 180 euro uitgeven aan een stappenteller? Dacht het niet! Een vriend van mij vertelde over de Xiaomi Mi band, en dat deze online zeer goedkoop te bestellen is. Ik kocht er een van hem over voor 25 euro en sindsdien is geen dag meer hetzelfde geweest. Overdreven? Misschien. Maar ik ben zo blij met deze low budget sport gadget, dat ik er over móét bloggen!

Xiaomi Mi band

De Xiaomi Mi band is een stappenteller (kort door de bocht) die uit twee delen bestaat. Het bandje, en de daadwerkelijke teller. Mijn bandje is zwart zoals je ziet, maar hij is er ook in het blauw, roze, geel, groen en oranje. Fancy! Ik had geen keuze qua kleur, maar wilde sowieso een zwarte; dan past ‘ie bij elke outfit en aangezien ik ‘m dag en nacht draag is dat toch wel prettig.

Wat de Mi band doet is het tellen van de stappen die je zet en via bluetooth deze door te geven naar de app op je telefoon. Terwijl hij je stappen telt houdt hij ook meteen hoeveel meters/kilometers je afgelegd hebt en hoeveel calorieën je daarmee hebt verbrand. Hij ziet het verschil tussen lopen en rennen (maar telt fietsen bijvoorbeeld niet).

Ook houdt hij je slaap bij; wanneer val je in slaap, hoe laat wordt je wakker, hoeveel diepe en lichte slaap je hebt gehad, en hij merkt het zelfs als je midden in de nacht eventjes (of langer) wakker wordt.

Hij houdt ook gemiddelden bij. Zo kan ik zien hoeveel ik gemiddeld per dag gelopen heb op een hele week, maar ook hoeveel ik totaal die hele week gelopen heb.

Xiaomi Mi band

Middels het snoertje dat je bij geleverd krijgt kun je je Mi band opladen door hem aan de usb van je computer te leggen. Het daadwerkelijke tellertje haal je uit je bandje, schuif je in het snoertje en laden maar! Het voordeel? De Mi band hoef je maar eens in de maand op te laden! Die gaat dus wel even mee. Het duurt een paar uurtjes voor hij weer helemaal vol zit, maar dan kun je er ook weer even tegenaan.

De app werkt ontzettend goed en laat makkelijk en duidelijk je waarden zien. Hij moet verbinden via bluetooth, dus is het wel van belang dat je Mi band enigszins dichtbij je telefoon is.

Bij het begin van gebruik kun je je lengte en gewicht etc. invullen. Daarna kun je je gewicht ook bijhouden door dit handmatig in te voeren. Ook zet je een stappendoel. In eerste instantie had ik die op 7000 stappen gezet (ik had geen flauw idee wat gangbaar was). Ik las niet veel later dat men een ‘actieve levensstijl’ heeft wanneer dagelijks 10.000 stappen gezet worden. Nou wilde ik mijzelf niet meteen pushen tot een actieve levensstijl en zette ik mijn doel op 9.000 — Wat blijkt? Na bijna dagelijks de sportschool in te gaan (met daarheen lopen en een sessie op de loopband uiteraard) haal ik dagelijks nagenoeg altijd de 11.000 stappen wel! Soms moet ik hier wat meer moeite voor doen, maar dan loop ik een extra stukje naar de supermarkt wat verderop, bijvoorbeeld.

Mijn ‘work out doel’ is momenteel om elke dag 500 kcal te verbranden door middel van minstens 9.000 stappen en aanvullend wat extra beweging als dat nodig is. En met deze simpele maar doeltreffende smartband houd ik dat dus bij! Waarom ik zo ontzettend enthousiast ben? Het ding doet alles dat nodig is, geen zinloze toevoeging en recht voor z’n raap. En dat ie zo lekker goedkoop was heeft ook een groot aandeel in mijn vreugde.

Bottomline: op zoek naar een leuke smartband/stappenteller voor niet zo veel geld? Xiaomi Mi band is je beste vriend. Zijn er nog dingen die je wilt weten over deze smartband? Just ask!

2 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.