Loading...
Persoonlijk

Waarom het WK nog best leuk is om te kijken…

WK 2014

Wanneer het om voetbal draait, ben ik absoluut geen fan. Ik vind het belachelijk hoeveel die mannetjes verdienen met het trappen van een balletje. De agressiviteit van het publiek wanneer het even niet mee zit. En dan dat ellendige nabespreken. Nee! 

Maar wanneer het op het WK (of EK for that matter) aankomt, ben ik Nederlander in hart en nieren, nationalisme, yay! Het oranje in mij komt naar boven, ik juich, ik gil, ik feest. En ik ben zelfs een beetje verdrietig als het weer voorbij is. Waarom ik juist met deze evenementen wél van voetbal hou? Dat vertel ik je in dit artikel.

1. Robin van Persie

WK 2014

Moet ik dit echt uitleggen? Dit is toch wel hét snoepje van het WK hoor! Dus mocht je niet zo geïnteresseerd zijn in de voetbal, dan kun je altijd nog naar de speler kijken. Een héle mooie man in dit geval.

2. Snacks!

WK 2014

Je kunt je lekker uitleven in de keuken op verschillende (creatieve) hapjes voor op tafel tijdens de wedstrijd. En als dat nou niet zo je ding is, wat ik geheel begrijp, dan kun je in ieder geval ongegeneerd aan het snoepen slaan. (Laat die kerels zich maar druk maken…)

3. Quality-time

Over die kerels gesproken… Die van mij vindt voetbal het hele jaar door geweldig en houdt alles bij. Ik kijk wel eens een wedstrijd van Ajax mee, maar dan houdt het ook op. Tijdens het WK kijken we gezellig samen! Welke man vindt het nou niet leuk als z’n vriendin voor eventjes zijn passie deelt? Quality time met je vriend, it is!

4. Robin van Persie

WK 2014

Just sayin’.

5. Stadse gezelligheid

WK 2014

Nope, we hebben niet altijd kerels nodig als we voetbal willen zien. Misschien is je vriend met heel andere dingen bezig, of is er geen bijzondere man in je leven. Tijd om er op uit te gaan met je vriendinnen! In Arnhem staat altijd de hele Korenmarkt vol met oranje-fans. Het enthousiasme wanneer Nederland scoort is onbeschrijflijk. Dát vraagt om een feestje! Ik heb tot nu toe bijna elke wedstrijd met vriendinnen in de stad gekeken, en het was prachtig.

6. Buitenspel

Eerlijk is eerlijk; ik mag dan hartstikke intelligent zijn, soms moet ik weer even herinnerd worden wat buitenspel ook al weer was. Zo leer ik bij elke voetbal wedstrijd eigenlijk wel iets nieuws, voornamelijk van mijn vriend. Van de “buitenspel” regels, tot de afkomst van ‘die ene’ Ajax-speler. Oke, tijdens het WK mag dat wel duidelijk zijn. Maar goed, een dag niet geleerd is een dag niet geleefd!

7. Zélfs je schoonouders…

WK 2014

Ach! Als het hele land de oranjekoorts heeft kan ik echt niet achterblijven hoor. En jij vast ook niet! Gezellig met z’n állen voor de tv. Een beetje eten, een beetje schreeuwen. Je hebt weer wat om over te praten! Met iedereen, op dat moment. Jawel, zelfs met je schoonouders. Score!

8. Van Persie…

WK 2014

Wat een held.

9. En natuurlijk al die andere knappe koppies

Ik denk, ik zeg ‘t maar even… 😉

10. Voetbal is gewoon hartstikke leuk!

Zoals ik al zei; niet het hele jaar door, ben ik fan. Maar jij misschien wel, en ook dan is het WK een hele happening en gewoon hartstikke fijn om te volgen. Ik betrapte mij er zelfs op graag wedstrijden van andere landen te willen zien. Het is toch ook gewoon een mooie gebeurtenis zo alles bij elkaar?!

Volg jij het WK? En waarom wel/niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.