Loading...
BeautyMyStyle

Voor alle huidtypen: Cattier Paris witte klei peeling

Cattier Paris klei peeling

De perfecte scrub of peeling vinden blijft voor mij een soort eindeloze zoektocht. Misschien omdat de behoefte van mijn huid continu verandert, of misschien omdat ik gewoon niet consequent blijf in het gebruik ervan; en dan telkens iets nieuws wil proberen. Ik schreef laatst al over de peeling van Bioderma. Prima product, maar niet helemaal naar mijn wens. Daarom kreeg ik van Cattier Paris weer een ander soort peeling, is dat wel wat voor mij? Het is een witte klei peeling met aloë vera. Cattier Paris staat bekend om haar natuurlijke producten met een groot deel van de ingrediënten afkomstig uit biologische landbouw, daarom testte ik deze peeling voor MyStyle!

Cattier Paris klei peeling

Ik moest het nog even opzoeken, maar het verschil tussen een scrub en een peeling is het effect ervan maar ook voor welke huid je het het beste kunt gebruiken. Dit is een peeling, en die reinigt dieper dan een scrub. Peelings zijn vooral ook voor de vette huid, en dat was naar mijn idee waar ik de laatste tijd last van had. Achteraf gezien denk ik misschien toch dat ik een uitgedroogde huid heb (soms is het nou eenmaal lastig uit te vinden) en daarom was deze peeling misschien niet voor mij geschikt. Ik had veel last van onzuiverheden rond mijn hals en wilde dat oplossen door mijn huid te peelen (bovenste huidlaag diep reinigen, dode huidcellen verwijderen, bloedsomloop verbeteren). Voor een zachte reiniging breng je de peeling aan op een vochtige huid. Ik dacht: voor een krachtigere peeling, op een droge huid! Wrong. De peeling is erg dik (witte klei) en wordt erg stug en plakkerig op een droge huid, dat vind ik zelf erg onprettig aanvoelen. Op mijn vochtige huid heb ik juist weer het idee dat de scrubdeeltjes (die goed zijn voor het verwijderen van de dode huidcellen) weer te zacht zijn, en ik dus niet diep genoeg reinig.

Cattier Paris klei peeling

De witte klei peeling van Cattier Paris ziet er een beetje uit als een tandpasta, en zo ruikt hij ook. Ik weet niet precies door welk ingrediënt het komt, maar het doet me denken aan menthol. Erg overheersend, en mijn voorkeur gaat er niet naar uit. Ik kan me voorstellen dat mensen dit ook juist lekker vinden! Maar not for me.

Het is totaal niet mijn bedoeling dit product slecht neer te zetten, want er zitten ook zeker goede punten aan! Direct na gebruik wordt mijn huid (met name rondom onzuiverheden) erg rood, maar in de loop van de dag wordt mijn huid juist minder rood dan het voor gebruik was. Ook merk ik wel vermindering in mijn onzuiverheden, maar mijn huid voelt nog niet egaal en/of zacht aan. Nog meer voordelen: de peeling bevat erg fijne ingrediënten als jojoba olie en lavendelwater, 99,1% van de ingrediënten is van natuurlijke oorsprong en 38,4% is afkomstig uit biologische landbouw! Ik denk, door ervaring, dat dit product erg goed is in wat het moet doen; maar het is niet geschikt voor mijn huid. Er staat op “voor alle huidtypen” en dat houdt in dat het te gebruiken is met een droge huid, een vette huid of een gecombineerde huid. Het blijft altijd een beetje zoeken en proberen wat voor jouw huid op dat moment echt werkt!

Vraag van vandaag: wat is jouw favoriete peeling, en waarom is hij zo goed voor jouw huid?

 

4 comments
  1. Kimberly

    De geur lijkt me helemaal niks eigenlijk haha, ik heb nu een shampoo die ik ook naar tandpasta vind ruiken maar dat maakt het gebruik voor mij niet echt lekkerder. Toch fijn dat je ondanks dat jij zelf het product niet zo fijn vindt wel de goede punten ervan omschrijft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.