Loading...
Geen categorie

Valentijn tips: Hoe je Valentijn viert zonder Valentijn

Valentijn tips

Hola! De dag waar we allemaal naar uit kijken, kuch, nadert. 14 februari is de dag die zo ontzettend gecommercialiseerd is dat iedereen iets liefs moet doen of kopen voor degene waar die van houdt. Toen ik een heel stuk jonger was vond ik Valentijnsdag nog wel eens spannend, want ook ik had vroeger geheime liefdes op de basisschool. De laatste jaren ben ik niet meer zo’n anti-Valentijn persoon, maar laat ik het wel langs me heen gaan. Want moeten we niet élke dag ervoor zorgen dat degenen waar we van houden weten dat we dat doen? Bovendien vind ik het veel leuker degenen waar ik van hou spontaan en onverwachts met iets te verrassen. Voor degene die er net zo over denken als ik, of degene die geen Valentijn hebben maar het wel willen ‘vieren’ heb ik wat Valentijn tips opgesteld, hoe je óók leuk Valentijn kunt vieren, maar dan zonder Valentijn.

Valentijn tips

Bron foto.

Cupcakes bakken.

Iets wat je lekker zelf kunt doen (bezigheidstherapie) of met (een) vriendin(nen). Zoek een lekker recept uit en ga knallen in de keuken. Het leukste is natuurlijk op ze lekker uitbundig te versieren (zie hierboven) en ze dan uiteraard allemaal op te peuzelen (hoeft niet in 1 dag ;-)). Cupcakes bakken lijkt misschien wat kneuterig, maar het bezig zijn met de mix en versieringen kan zorgen voor een hele hoop afleiding of juist ontlading; stop die frustratie er gewoon in! En eet smakelijk alvast

Binge watchen.

Mét een stapel chocolade. Binge watchen is het kijken van een serie, maar dan een hele dag/middag/avond. Niet gewoon één aflevering, nee nee, een stuk of vijf achter elkaar. Gewoon omdat het kan. Kruip lekker op de bank met een dekentje, een goede kop thee (of wat sterkers, als je dat nodig hebt) en een goede stapel lekkernij naast je. Gewoon jezelf verwennen, als je dat niet voor een ander kunt doen!

Een dagje met vriendinnen.

Dit kan twee kanten op gaan; of je houdt het low-key en gaat lekker de stad in om wat te shoppen, lunchen en drinken (met de mogelijkheid dat je in elke winkel en op elk menu geconfronteerd wordt met hartjes en lieve quotes) of je glipt de stad uit en gaat de natuur in, of een spa of zo (als dat privé kan, want anders wordt je ongetwijfeld ook met stelletjes geconfronteerd). Het is meer wat je aankan op 14 februari! In ieder geval is het doorbrengen van deze dag met je liefste vriendinnen een hartstikke goed plan.

Do the OCD.

Altijd als ik een situatie probeer te negeren, focus ik me op het huishouden. Niet echt á la 2015, maar uit eindelijk moet het toch gebeuren. Je kunt Valentijnsdag ook net zo goed doorbrengen met je zelf, in je lekkerste pyjama, met de foutste muziek; en opruimen maar. Herorganiseer je kleding kast, geef de badkamer een grote schoonmaak beurt of ruim eens je keukenkastjes op, of zo. Van die dingen die je anders nooit doet. Lekker comfy en ongegeneerd, maar jij hoeft je aan niemand te verantwoorden!

Of…

Je kunt natuurlijk ook besluiten wél die ene persoon te laten weten dat je van hem/haar houdt. Of misschien laat je je vriendinnen nog eens weten dat je van ze houdt door een Valentijnslunch te organiseren, bijvoorbeeld. Love is in the air!

Wat ga jij doen op Valentijnsdag?

2 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.