Loading...
Beauty

Trend: Zonder make up online (of naar buiten)

image

Foto: Eddi Aguire

Afgelopen week dook deze foto OVERAL op. Echt. Facebook pagina’s bleven ‘m posten, twitter kon er geen genoeg van krijgen en online kranten schreven er ook over. Dus ik ook. Uiteraard. Het zette me aan het denken: men is zo geobsedeerd met uiterlijk, en iemand (zelfs Barbie, who we all LOVE) zonder make-up mag dan ook dagenlang als voorpagina nieuws dienen. Maar wat is er nu zo interessant aan? Genieten we van het uiterlijk van iemand die er niet op zijn best uit ziet, zijn we gewoon verbaasd wat een verschil make-up uitmaakt, of is het jaloezie dat we onszelf niet zo mooi vinden zonder make-up, bijvoorbeeld? Ik heb zo vaak geen make-up op, alleen als ik de deur uit ga moet er minstens een mascara’tje op zitten. Ik laat je zien hoe mooi iedereen is, zonder make-up. Het gaat immers nog altijd om iemands innerlijk…

image

Doutzen Kroes

image

Kim Kardashian

image

Beyoncé

image

Sylvie van der Vaart

image

Mila Kunis

HEE! Krijg nou wat… ‘T zijn net echte mensen, niet waar? Zie je ze op de rode loper dan heeft er uren werk van make-up artists en zo aangezeten, en ja, wij beginnen dat te zien als ‘zo moet het’. Ik vind Doutzen de mooiste vrouw van Nederland, en ben net zo dol op Kim Kardashian. Maar als ik ze ‘zo’ zie, voel ik me ineens een stukker dichterbij. Alsof ze niet magisch zijn, en eigenlijk het zelfde als ik. Maar hey, dat zijn ze ook; we zijn allemaal maar mensen…

Deze prachtige vrouwen zijn net zo prachtig als mijn omgeving, mijn familie, mijn vriendinnen, ik zelf. En make-up? Make-up is onnodig. Ja, dat zeg ik als beautyblogger. Met make-up knutselen en nieuwe producten uitproberen is heerlijk, maar het zegt niets over wie je bent, of over hoe mooi je bent. Ik draag graag mascara omdat ik er grotere ogen van krijg, en lange donkere wimpers vind ik nou eenmaal mooi. Doe ik dat omdat ik er perfect uit probeer te zien? Nee. Ik vind mezelf prima zo. Wat vind jij van jezelf? Ben je net zo mooi (en toch normaal) als de celebs? Of heb je een echte make-up verslaving?

Ik gebruik dit artikel niet om je de les te lezen, maar mijn verbazing die ik af en toe heb te uiten, over hoe men met make-uploze dames omgaat. Barbie is Barbie, die kennen we alleen maar met make-up. Stel dat ze geen make-up had, zou ze dan ‘lelijk’ zijn? Ahw come on! Het is BARBIE! Ik denk dat men zich lekker over zichzelf druk moet maken; niet tevreden met jezelf, omdat je dat zelf vind, dan mag je een beetje knutselen. Niet tevreden met een ander? Too bad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.