Loading...
Geen categorie

Tip van de week: Vakantie bestemmingen

Tip van deze week is: ga lekker op vakantie. Vind een leuk weekendje-weg of boek een last minute.

Ik weet dat het niet iets is dat je impulsief kunt doen. Maar het is zeker een aanrader. Hoewel we de afgelopen weken toch wat meer van de zon hebben kunnen genieten, geeft “gewoon even weg” zijn je een veel rustiger gevoel. Je moet niks, je kan alles.

Hier drie vakantie bestemmingen op een rij — Op de eerste plek staat Parijs (persoonlijk top-favoriet), op de twee plek staat Italië (ook een favoriet, en nog zoveel te ontdekken!) en als derde Dubai (er komt een dag…)

Parijs, the city of love and fashion. Ik heb hier eens bijna een half jaar gewoond (gewerkt als au pair) en optimaal genoten. Parijs is een stad waar je echt verliefd op kunt worden. Dat is mij ook overkomen waardoor ik nu eens in de zoveel tijd gewoon weer naar Parijs MOET.

In Parijs zijn onwijs veel culturele bezienswaardigheden. Denk aan de Eiffeltoren, de Sacre Coeur, of de Champs-Elysees (ook erg leuk voor de big spenders ;-))

Naast de bezienswaardigheden is er natuurlijk ook veel te shoppen én veel te eten. Omdat Parijs goed inspeelt op haar toeristen, zijn er van elke cultuur wel een aantal restaurantjes te vinden: Indisch, Grieks, Italiaans…

Parijs kan erg duur zijn, maar met een beetje geluk vind je een goede Thalys aanbieding waardoor je er in een mum van tijd en voor een prikkie bent. Extra tip: zoek een hotelletje in een buitenwijk of net buiten Parijs. Deze zijn stukken goedkoper dan die in het centrum en vanwege de immense trein en metro verbindingen ben je vanaf waar dan ook erg snel in het centrum.

Sacre coeur

Italië heeft natuurlijk ook een geweldige modestad: Milaan. Maar behalve de grote steden, die allemaal het bezoeken waard zijn (Rome, Venetië..) heeft Italië ook erg mooi landschap.

Ik ben een keer in Italië geweest, en ga graag nog heel veel vaker terug. Het mooie weer waar je altijd van kunt genieten, het onwijs lekkere eten (denk aan pasta’s en pizza’s.. yum!) en ook hier weer een hoop bezienswaardigheden.

Italië is een goede middenweg voor als je lekker warm weg wilt, maar niet te ver weg. Het is te doen met de auto eventueel..

Ook heeft Italië aan bijna elke kant zee, dat betekent: strand! Ook niet onbelangrijk als je een lekker twee weken alleen maar wilt relaxen en genieten. Daarom mijn tweede tip: Italië. Voor jong en oud, voor de city trippers, de cultuur liefhebbers, of de rustnemers.

Toscane, Italië

En last, maar zekerrrr niet least: Dubai. Daar heb ik altijd al heen gewild, en dat gaat er ook zeker nog van komen. Het enige nadeel is dat het niet bepaald om de hoek ligt. Dubai heeft onwijs grote (en hoge) hotels een heerlijke strandhuisjes. Vooral gericht op toeristen zijn bijvoorbeeld de artistieke hotels die er futuristisch uit zien (google maar eens). Er is van alles te doen, van surfen tot snowboarden (indoor, dat dan wel) en er schijnt ook genoeg te shoppen te zijn!

Ben er nog (!!) niet geweest, dus kan je verder nog geen tips geven. Maar mocht de dag aanbreken, dan vertel ik je alle ins en outs!

Heerlijk. Just go!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.