Loading...
BeautyMyStyle

The Body Shop round body brush

The Body Shop round body brush

“Een grote ronde borstel met zachte haren om de huid te masseren” is wat er op de website van The Body Shop staat bij dit product. Als er iets is dat ik lekker vind is het wel het masseren van mijn huid (en dan het liefst door iemand anders, maar goed). Ik was nog niet eerder een product als deze tegen gekomen, laat staan dat ik het al eens had gebruikt. Dit schatje is perfect om je huid mee te masseren, ervoor te zorgen dat je bloed sneller stroomt door middel van ‘dry brushen’, maar je kunt ‘m ook gebruiken onder de douche met een goede scrub of reiniger. Ik heb ‘m natuurlijk getest en vertel je in dit artikel waarom de Round Body Brush van The Body Shop een pareltje is voor de wintermaanden!

The Body Shop round body brush

The Body Shop round body brush

De borstel is redelijk groot en heeft een diameter van zo’n 10 centimeter.  Hij is gemaakt van 100% FSC hout (hiermee wordt verantwoord bosbeheer aangetoond). Ik ben er nog niet achter waar de haren precies van gemaakt zijn, en had het prettig gevonden als er wat meer inhoudelijke informatie bij het product in de webshop stond. Hoe dan ook; de haren zijn in elk geval niet natuurlijk.

Door de ‘knop’ bovenop houdt de borstel goed vast, en met de juiste draai bewegingen bieden de haren een lekker gevoel op je huid. Niet te hard drukken, maar ook niet te losjes zorgt voor het fijne masserende gevoel. Als je te hard drukt kunnen de haren te ruw op je huid voelen.

De borstel is onder andere bedoeld voor dry brushen, iets waar ik nog nooit van had gehoord. Dry brushen is precies wat het woord zegt; gewoon droog borstelen. Dus geen water of product gebruiken op de borstel, maar je huid hier droog mee verzorgen. Het doet me een beetje denken aan het verzorgen van een paard… maar het kan best prettig aanvoelen. Ik las al van mensen die deze borstel ‘elke ochtend gebruiken voor het hele lichaam’. Nou, dat lijkt me overdreven, maar het is wel prettig zo nu en dan te gebruiken – het versnelt namelijk de doorstroming van je bloed en zorgt er dus voor dat je het warmer krijgt. Dat is in de wintermaanden toch best een aanrader!

The Body Shop round body brush

Ik gebruik de borstel zelf het liefst onder de douche met een scrub of reiniger. Het liefst met een scrub, want je hoeft de borstel niet vaker dan 2 á 3 keer te gebruiken in de week. De haren zijn precies hard genoeg om goed te scrubben (en dode huidcellen, maar ook losse velletjes door bijvoorbeeld KP te verwijderen) maar zacht genoeg om je huid geen pijn te doen of krassen achter te laten op een droge huid.

Ik vind de borstel een heerlijk product voor verwen momenten, maar te veel moeite voor elke dag. Nou ja, moeite… Het is gewoon onnodig en het borstelen van je lichaam duurt nou eenmaal lang. Voor de momenten dat je bijvoorbeeld een uitgebreide douche neemt met een maskertje etc. dan is het hartstikke fijn je huid extra te verzorgen met zo’n borstel!

Je legt er wel wat voor neer: de borstel is gesproken €14,00 in de winkels en in de webshop (ik kocht hem in de webshop met 50% korting, maar zie nu dat die korting er niet meer is!)

Wat vind jij van zo’n product om je huid mee te verzorgen?

6 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.