Loading...
BeautyMyStyle

Review: The Body Shop’s absint lijn nr.3 & 4

Are we there yet? Yes we are. Dit zijn de laatste twee producten van de absint lijn van The Bodyshop. Vier weken terug en twee weken terug schreef ik over de eerste twee producten – lees ze even terug als je het niet meer weet, of als je benieuwd bent! Enthouasiast over de lijn was ik al, maar de producten die ik al getest had waren vooral om te reinigen. De producten die ik vandaag review zijn voornamelijk verzorging: purifying hand butter en hand cream.

De handcrème zit in een soort tinnen tube van 30ml. Nieuw, als je het mij vraagt. Maar in combinatie met de ruwe donkerbruine draaidop doet het me al gauw denken aan iets chemisch. Toch een minpuntje, dit uiterlijk.

De crème is héél licht groen en komt gemakkelijk uit de tube stromen. Knijpen is niet vereist. De crème is erg vochtig en smeert niet alleen erg gemakkelijk uit; het valt ook erg snel van je handen op de grond. (Jongens, ik houd niet van te vochtige crèmes!!) Doordat er absint in de creme verwerkt is, heeft hij naast een verzorgende werking (want daar gebruik je hand creme voor) ook een reinigende werking. Dit is voor mij zowel een voordeel als een nadeel. Je werkt namelijk met maar 1 geur nu, en de geur van absint is nou niet precies als een bloemenveld. 

Op de tube staat dat de crème hydrateert en andere (vreemde) geurtjes verbergt. Klinkt prima, maar ik denk toch dat ik liever een hand gel met absint gebruik en daarna juist een handcrème die extreem lekker ruikt. Ik geloof dat ik het al eerder had vermeld; de geur is niet killing, maar echt lekker vind ik ‘m nou ook niet. Geen geur om de hele dag om je heen te hebben in ieder geval.

Nou heb ik eigenlijk nooit echt een (vreemde) geur aan mijn handen zitten, dus daarvoor heb ik deze crème niet nodig. Hij hydrateert wel goed, dus voor droge handjes is dit een goeie!

Deze hand butter komt behoorlijk met het bovenstaande verhaal overeen. Vandaar dat ik ze samen review. Het grootste verschil is de textuur. Hand butter is echt een soort boter; erg dik, een beetje stug en zeker niet vochtig.

Je zou bijna denken dat het plastic is, als je het zo zit. Het is een soort dikke pasta. Het voordeel is dat je maar weinig nodig hebt om je handen mee in te smeren; zo doe je echt heel lang met deze pot van 100ml — Het nadeel is dat het niet zo heel snel uitsmeert en je dus even bezig bent voor je alles verdeeld hebt en je geen witte strepen meer ziet.

Ik denk dat dit het eerste product is waarvan ik het niet erg vind dat het in een potje zit. Meestal is het onhygiënisch er telkens met je vingers in te gaan, maar dit is juist een reinigend product met een vervanger van alcohol. Dat kan nooit lang onhygiënische blijven toch? De butter trekt lekker snel in een laat een heel dun laagje achter op mijn huid die ervoor zorgt dat ik een mooie glans krijg. Je moet het maar willen natuurlijk 😉 Het laagje voelt niet vettig aan en mijn handen voelen lekker vol gevoed en gehydrateert – goed product dus!

De absint producten van The Bodyshop zijn eigenlijk allemaal wel geslaagd. De producten zorgen zowel voor verzorging als reiniging en dat is een perfecte combinatie. Mijn grootste favoriet is de hand gel – eindelijk een reinigende hand gel waar je niet high van word! De geur is goed te doen en reinigen kan hij ook perfect. Ik zou in combinatie met die hand gel wel liever een lekker geurende hand crème of butter gebruiken, maar deze van The Bodyshop’s absint zijn een prima alternatief.

Nog even op een rijtje:

Hand gel€4,00 (60ml)

Hand zeep€7,00 (250ml)

Hand crème —€6,50 (30ml) (Ook in 100ml)

Hand butter€13,00 (100ml

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.