Loading...
BeautyMyStyle

Review: Sante Naturkosmetik mascara “Endless Lashes”

image

Het was weer tijd om voor MyStyle een mooi make-up product te reviewen, en wat is er nu onmisbaarder dan een goede mascara?! Bij MILDcosmetics vond ik deze ‘endless lashes’ mascara van Sante naturkosmetik. Dat klinkt Duits. Dat is het ook! Dit merk maakt producten die NaTrue en BDIH gecertificeerd zijn. Dus: voldoende ingrediënten die organisch (verkregen) zijn. Duurzaam dus! Ik ging aan de slag met testen, want is zo’n duurzaam product dan ook net zo fijn als een mascara vol ‘troep’?

image

De mascara wordt geleverd in een strak doosje. Het doet me een beetje denken aan de producten van Yves Rocher, don’t know why. Ziet er netjes uit en zelfs een beetje klinisch. Hierop staat vermeld welk product je hebt; Mascara Endless Lashes no.03 en zelf een ‘eind datum’ van 08/2014 — Ik denk altijd; wanneer je mascara te droog is gooi je ‘m weg. Zo lang hij nog goed voelt en ruikt is ‘t prima, right?!

image

Zoals je al zag is de mascara zelf rechthoekig en het hard-plastiken omhulsel (of zou het toch glas zijn?) is mat. Het geeft een erg mooi effect, deze mascara is een lust voor het oog als je het mij vraagt! Op de mascara zelf staan geen ingredienten oid. Wel welk nummer je hebt. Voor de ingredienten moet je bij de kartonnen verpakking zijn en wat ik daar tussen zie staan… Ziet er prima uit. Ik zie dat er alcohol inzit, maar daarbij staat wel vermeld dat dat organisch verkregen is. Ook zit er bijenwas in. Het klinkt bijna als een lipbalm, maar het is echt een mascara! 😉  Het bortsteltje is van ‘normaal’ formaat en heeft ‘fibres’ dus geen silliconen.

Is het al tijd om nu écht te testen? Yes it is!

image

De foto’s zijn niet compleet scherp, het blijft lastig close-up oogfoto’s te maken. Maar je ziet dat de mascara echt wel een goed effect heeft. Sorry, geen foto zonder mascara! Normaal gesproken staan mijn wimpers recht vooruit, dus totaal geen krul omhoog, en zijn ze ook een beetje donker blond. Zwart is wel echt veel mooier, en dat doet deze mascara goed! Ook maakt hij mijn wimpers langer en staan ze mooi iets omhoog. Geen ‘dramatisch’ effect, wel mooi subtiel en ‘net echt’. Geen klontjes, en mijn wimpers kleven ook niet aan elkaar, mooi verspreid!

Is deze mascara een aanrader? Ja! Hij is goed voor dagelijks gebruik. Een mascara als deze kun je beter kopen dan een ‘gewone’ mascara doordat er ingredienten inzitten als oliën en de alcohol die organisch verkregen zijn, dit maakt hem organisch dus duurzaam.

De mascara is te koop bij MILDcosmetics voor €14,95 — hij bevat 7ml en is daarmee van normaal formaat, dus een goede tijd te gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.