Loading...
BeautyMyStyle

Review: Pure Elements gezichtsmasker

Pure Elements gezichtsmasker

Ah, wat is beauty bloggen toch fijn! Ik ontdek de mooiste merken en… de heerlijkste gezichtsmaskers! Voor MyStyle review ik vandaag het gezichtsmasker van Pure Elements. Pure Elements is een Duits merk dat via PureElements.nl ook (heel fijn!) in Nederland wordt geleverd. Het is een natuurlijk merk dat het kwaliteitscertificaat van BDIH heeft, en daardoor weten we dat dit ook écht natuurlijke cosmetica is. Pure Elements heeft verschillende lijnen waaronder ook de ‘Chi‘ lijn, die voor energie is. Het gezichtsmasker dat ik heb gebruikt is ook van de Chi lijn, eens zien dus of dit mijn huid een energie boost geeft!

Pure Elements gezichtsmasker

Allereerst het uiterlijk; het masker zit in een potje en is makkelijk met een kwast aan te brengen. Het is een dikke crème-achtige substantie en is wit maar wordt al gauw kleurloos wanneer deze even op je huid zit. Of… kleurloos? Het masker trekt gewoon vlot in, het was dus een wijze keuze van mij om niet al te royaal aan te brengen.

Pure Elements gezichtsmasker

Het masker bevat argan– , avocado– , en amandelolie en ruikt hierdoor echt héérlijk. Écht heerlijk! Maar ik zou toch zweren dat ik ook citroen ruik. Ik zou de geur namelijk snel typeren als citroen kwarktaart of zo. Maar echt, zo lekker! Ah,.. in de ingrediënten lijst staat bijna onderaan een hoop citrus (zuur, olie etc.) Absoluut overheersend, maar ik vind het heerlijk. Daarnaast zitten er meer werkzame stoffen in namelijk sheaboter en natuurlijke vitamine E. Oh, en bergkristallen en etherische oliën zorgen voor dat ‘energie‘ element.

Zoals ik al zei trekt het masker lekker snel in, maar toch moet je hem 20 minuten laten inwerken. Ik merkte na een minuut of 10 dat het masker echt in mijn huid trok en kreeg ook dat ‘versteende’ gevoel. Je kent die maskers die op je gezicht hard worden? Zo iets, maar dan subtiel.

Pure Elements gezichtsmasker

Na die 20 minuten spoel je je gezicht af met lauw warm water en als er dan nog wat restanten over zijn, dan masseer je die gewoon in! Het heeft dus wel degelijk crème-kenmerken. Achteraf is mijn huid baby-billetjes-zacht. Het is lang geleden dat mijn gezicht zó zacht aanvoelde, heerlijk! En die citroentaart geur mocht ik ook nog even bij me dragen, zo lekker! Zelfs een paar dagen later voelt mijn huid nog zacht aan en na het gebruik van het masker straalde mijn huid gewoon. Is dit de definitie van energie? Ik denk het wel! Mijn huid voelde heerlijk aan en het eerste wat ik deed was opzoeken hoe vaak het aangeraden wordt dit  Pure Elements masker te gebruiken. Ik kon het niet vinden maar ik denk dat ik het bij een keer per week hou, daar moet ik me wel mee redden.

Het masker zit in een potje van 50ml en kost op PureElements.nl €19,90 — Beetje prijzig, maar ik vind het hem waard. Aan te raden is het masker aanbrengen met een kwast, zo verspil je niet teveel en doe je er extra lang mee!

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.