Loading...
Beauty

Review: Palmer’s Lip Balm

Wiehoe weer een merk dat ik nog niet kende (ligt dit nou aan mij?!). Palmer’s dus — ik ontving deze lip balm in de beautybox van deze maand. Lip balms kun je eigenlijk niet genoeg hebben omdat ze er in zoveel verschillende soorten, maten en smaken zijn. En afwisseling is goed! Zoals op de verpakking staat bevat deze balsem cacao boter en vitamine E en spf 15 (voor bescherming tegen de zon). Voor zonnebrand hoef ik voorlopig, helaas, nog niet bang te zijn. Maar ik kan natuurlijk altijd testen of ik hier lekker zachte en/of gehydrateerde lippen van krijg!

“Ultra moisturizing” en helpt voorkomen van en beschermen tegen beschadigde lippen. Kwam precies op tijd want het is weer zo ver; mijn lippen drogen belachelijk snel uit, en wat krijg je dan? Juist, losse velletjes en barsten en zo. En dat kan behoorlijk pijn doen.

De balsem zit in een stick, gelukkig, want ik hou er niet van aan te brengen met mijn vingers. En cacao boter he? Dat smaak toch altijd wel lekker. De balsem ruikt erg lekker, ook wanneer hij op je lippen zit ruik je dat nog wel even. En eerste indruk: lekker gladde, zachte lippen die zelfs wat voller lijken! Dat kan nooit kwaad.

Ik werd gelijk enthousiast, maar helaas duurde dat niet heel lang. Een half uurtje later is de balsem compleet ingetrokken maar beginnen mijn lippen alweer droog aan te voelen. Of ik heb een extreem groot droge-lippen-probleem, of deze balsem doet niet wat beloofd wordt: ultra moisturizing.

Het is zo’n lippenbalsem waar je aan verslaafd raakt, omdat je eigenlijk elk half uur wilt bijwerken en hij lekker ruikt. Dit is juist niet de bedoeling, want het helpt vrij weinig en de balsem gaat snel op. Er zit dan wel vitamine E en in mijn lippen voelen wat zachter aan; het is niet voldoende 🙁

Met spf 15 zijn je lippen wel goed beschermd tegen de zon. Bij het insmeren in de zomer denk ik er nooit aan mijn lippen te verzorgen, maar je wilt echt niet dat ze verbranden. Daar zou deze balsem dus nog wel goed voor kunnen zijn — maar het duurt nog wel even voor ik dat kan bevestigen.

Er zitten verder geen bijzondere ingrediënten in, minerale oliën, parfum, een beetje de standaard dingetjes. Wat wel positief is, is dat Palmer’s tegen dierproeven is. Palmer’s heeft verder nog veel meer producten waaronder vooral lotions en oliën. Ik moet zeggen dat ik toch nog wel nieuwsgierig ben, gezien de awards die ze gekregen hebben, het zijn er nogal wat!

Overall conclusie: niet echt een aanrader, maar wellicht een goed lipproduct voor de zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.