Loading...
BeautyMyStyle

Review: Nvey Eco eyeshadow

Nvey Eco, daar zijn we weer! Vorige week las je al over de lipgloss die ik testte. Deze week heb ik een oogschaduw die in deze strakke verpakking zit. Dit merk is 100% organisch omdat het geen gebruik maakt van parabenen, SLS en talk, wel gebruik maakt van diverse organische ingrediënten en geen producten test op dieren. Nvey Eco is door Natrue organisch gecertificeerd. Ik gebruik bijna nooit oogschaduw, maar was erg benieuwd naar deze eco uitvoering.

Geen achterlijke grote verpakkingen voor kleine producten, daar houdt ik van. Dit kleine doosje is de verpakking van de oogschaduw en hier staat eigenlijk alle info op. De oogschaduw is verrijkt met organische jojoba olie, kamille en vitamine C & E (het is bijna een gezonde cocktail ;-)) In het Engels staat er op “Breng zoals gewenst op het ooglid aan. Attentie: niet doorslikken. Vermijd contact met het oppervlak van je oog” En vooral die laatste kan ik je aanraden. Het mag dan eco make-up zijn, dat oogschaduw poeder in je oog voelt toch best naar…

Zo ziet het schattige ding er dus uit als hij open is. Er zit een spiegeltje in waar ik best tevreden over ben, je kun je oog er goed in zien, dus best handig bij aanbrengen. Wat ik minder vind is dat er geen tool in zit om de oogschaduw aan te brengen, niet eens zo’n heel klein spons applicatortje. Niet elke oogschaduw heeft dat, maar het is toch best makkelijk voor wanneer je het onderweg zou willen gebruiken; dan hoef je geen losse producten mee te nemen. De kleur verbaasde me een beetje, is het wel echt een oogschaduw? Zo op het eerste gezicht ziet hij er erg huidkleurig uit, dus ik dacht dat het misschien iets van concealer of zo zou kunnen zijn. Maar nee, echt een oogschaduw!

Ik heb het even aangebracht op de binnenkant van mijn arm, die eigenlijk erg blank (WIT!) is maar op de foto valt het allemaal wat donkderder uit. Je ziet de oogschaduw ook heel onduidelijk maar de kleur is zo naturel, dat het gewoon niet beter op de foto te krijgen is! Ik denk dat deze oogschaduw zo ook best voor andere doeleinden geschikt zou kunnen zijn. Omdat er een shimmer (heel milde glitter) in zit zou je ‘m bijvoorbeeld kunnen aanbrengen naast je blush, om die wat extra edge te geven. Hoe dan ook, ik heb hem natuurlijk aangebracht op mijn oogleden, om te testen.

Ahw… Je zou je bijna afvragen of ik het wel echt heb aangebracht op mijn oogleden… Maar als je goed kijkt zie je de glitter wel. Het is zoals ik al dacht echt een heel natuurlijke kleur. Onwijs lastig op de foto vast te leggen, maar in het echt zie je het wel zitten hoor. Hij is alleen niet zo obvious maar daarom misschien wel juist heel erg geschikt voor mij. De reden dat ik niet zo vaak oogschaduw gebruik is omdat ik het soms iets too much vind. Voor feestjes en ‘s avonds geeft het een hele nieuwe draai aan je look, dus dan kan het wel weer, voor mij. Deze oogschaduw zou ik wel dragen omdat hij gewoon iets extra’s geeft maar niet overduidelijk een andere kleur aan mijn ogen geeft. Deze oogschaduw is ook erg geschikt om een gekleurde ooglook mee aan te vullen. Stel je hebt een effen matte kleur, die kun je dan aanvullen met deze shimmer om je ooglook wat meer sparkle te geven!

De oogschaduw is fijn in gebruik doordat hij een beetje zacht aanvoelt; hij brengt zo makkelijk aan en is ook makkelijk te blenden met andere kleuren.

Doordat de oogschaduw van Nvey Eco zonder talk gemaakt wordt en biologische ingrediënten bevat is het ook geschikt voor een droge en overgevoelige huid rondom de ogen. De kamille die erin verwerkt zit heeft een verzachtende werking. De combinatie daarvan met korenbloem, maiszijde poeder en jojoba olie zorgt voor ‘extra kleurdiepte’ — Met de oogschaduw die ik getest heb (nummer 168, Rose Gold) is dat niet goed te laten zien. Er zijn meerdere kleuren, zoals blauwe en groene oogschaduws van Nvey Eco, dus ik ben benieuwd!

Nvey Eco make-up wordt gebruikt door Vluggen Visage – bekijk de verkoop punten. De oogschaduw van Nvey Eco kost €24,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.