Loading...
Beauty

Review: Hema white tea travel set

image

Cute and pretty: drie producten van Hema met ‘refreshing white tea’ — Handig om mee te nemen op reis, of natuurlijk om uit te testen voordat je een full-size product koopt. Een simpele verpakking, maar erg duidelijk. Er is nog zo’n setje, met een andere geur en roze tubes. Ik koos deze kleur/geur omdat ik niet eerder iets met white tea heb gehad en de kleur to die for is 🙂 Ik test vandaag kort alledrie de producten. Ready? go!

image

image

Het zijn kleine tubes (50ml) maar niet zó klein dat ze na twee keer gebruiken op zijn. Ga je een (mid)weekje weg dan heb je voldoende aan zo’n tube. Elk product heeft exact dezelfde geur. Ik vroeg me nog af of ik wel naar thee wilde ruiken… Maar white tea heeft natuurlijk geen English blend geur, bijvoorbeeld. De geur is heel zacht en doet me een beetje denken aan madeliefjes, of zo. Ook ruik ik een heel klein beetje iets citrusachtigs… Not sure.

image

Op de achterkant van elke tube staat bovenaan dezelfde zin: “Verfrist en verzacht de huid op een milde wijze”. Een beetje jammer wel, als ze alle drie precies hetzelfde doen voor je huid. Als ze en het zelfde ruiken en geen specifiek doel hebben per product, waarom zou ik dan drie verschillende gebruiken? Ik verwacht natuurlijk wel verschil; een shower gel reinigt je huid, een scrub verwijdert dode huidcellen en maakt je huid dus zachter en body lotion zorgt vaak voor extra hydratatie.

image

De showergel is een transparante gel met een iets groenige kleur. De body scrub en lotion zijn beide wit, en bij de scrub zit je natuurlijk wat spikkels; die het een echte scrub maken. Vaak zijn de scrubdeeltjes in een body scrub wat groter/grover, en daarom niet geschikt voor je gezicht. Deze leken met toch wat mild, dus ik twijfelde nog even of ik ook mijn gezicht ermee zou behandelen. Natuurlijk eerst op mijn lichaam (mijn arm om precies te zijn) getest en de deeltjes zijn toch grover dan ik dacht. Niet geschikt voor je gezicht dus! De geur die eraf komt is prima, maar daar ruik je na het douchen niets meer van. En mijn huid is ook niet zachter geworden na het scrubben… Waar is deze scrub precies goed voor? Ik weet het niet!

image

De showergel reinigte mijn huid uiteraard wel, maar ook daarvan blijft geen geur over na het douchen. Hij schuimt ook totaal niet, en hoewel dat positief is aan een product, heb ik toch liever een béétje schuim. Ook een beetje teleurstellend dus, deze shower gel.

De body lotion is een net wat ander verhaal. Ik gebruik bijna nooit body lotion, ik heb het gewoon niet nodig. Maar soms als ik een product vind met een lekkere geur, wil ik me er wel aan wagen. De lotion is de enige van de drie producten waarvan de geur blijft hangen, daar is hij dus goed voor. Of mijn huid extra zacht of gehydrateert is… Ik denk het eigenlijk niet.  Maar wat ik nu wel weet: voortaan de douche gel en scrub gebruiken die ik wil, en voor de geur gebruik ik een beetje van deze body lotion.

Is het setje een aanrader? Ja, als je op reis gaat en je hebt IETS nodig, dan kun je de shower gel en body lotion best mee nemen. Verder? Ik koop ‘m niet nog een keer, en de full-size producten dus ook niet. Jammer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.