Loading...
BeautyMyStyle

Review: Duurzame blush brush van bdellium tools (sustainable)

image

Zoals elke vrijdag is het vandaag weer tijd voor een review van een duurzaam product. Ik ben op zoek gegaan naar een product waar ik er nog niet zoveel van heb, waar ik ook nog niet over geschreven heb en wat natuurlijk erg handig is. En dan de duurzame variant dus! Het duurde niet lang voor ik terecht kwam bij deze (super mooie roze) blushkwast van bdellium tools. Is ‘t geen pareltje? Als hij niet fijn werkt, staat hij in ieder geval mooi in mijn make-up bakje! 😉

image

Ik ontving de kwast netjes in een plastiken verpakking met (ecologisch) kartonnetje waar info op staat. Om de haren van de kwast zit nog een extra plastikje om de haren mooi en bij elkaar te houden. Ziet er prima uit! En roze betekent echt roze, bij bdellium. Ik was nog even bang dat de kwast zalmkleurig of rood zou uitvallen (want online besteld), maar het viel me niets tegen!

image

Dus. Een duurzame kwast. Maar hoe zit dat dan precies in elkaar? Zoals je hierboven ziet is de kwast van de ‘pink bambu series’. Roze bamboe dus. In dit artikel leg ik je nog eens uit waarom bamboe beter dan ‘gewoon’ hout is.

De kwast kan professioneel eco-vriendelijk genoemd worden. Waarom? Omdat het handvat ervan compleet van bamboe is, de haren zijn van zacht synthetisch materiaal (dus niet van een dier, en dus vegan) én al met al is de kwast cruelty free. Er is dus in geen enkele vorm dierenleed aan te pas gekomen en er zijn ook geen dierlijke stoffen gebruikt bij de productie.

image

Maar nu wil je zeker ook weten of dit wel een fijne kwast is.. Ik hoef je gelukkig niet teleur te stellen! De kwast is heerlijk. Ook zonder een poeder erop voelt de kwast heerlijk aan de huid. De haren zijn echt lekker zacht. En c’mooon! Ik blijf ervan genieten dat hij roze is!

De brushes zijn hypoallergeen (fijn voor een gevoelige huid) en zijn niet behandeld met een antibacterieel stofje, zodat je ook daar geen irritatie oid van kunt ondervinden.

image

Ik was bang voor één nadeel bij deze kwast; als de haren roze zijn, en je blush ook. Zie je dan nog wel dat er (voldoende/teveel) blush op je kwast ziet? En gelukkig. Ook daar hoef ik niet bang voor te zijn. Doordat de haren al roze zijn wordt de kleur van je blush op de kwast iets versterkt waardoor hij soms wel erg intens lijkt, maar niets te klagen. Alweer. Want het ziet er prima uit en hij brengt heerlijk aan.

Is deze kwast een aanrader? Ja zeker! Er zijn natuurlijk een hoop goedkopere kwasten, waar je misschien sneller naar grijpt. Maar deze is zijn prijs waard; hij werkt heerlijk, voelt goed aan, is stevig én beter voor de natuur. Oh, en ROZE! Ben je toch niet zo in to roze? Bdellium heeft ook ‘gewoon’ green en yellow bambu kwasten, die ook errrrug gaaf zijn.

Ik geloof dat de shop van bdellium zelf niet naar Nederland verzendt, maar je kunt de brushes ook kopen bij de Nederlandse webshop Boozyshop.nl – daar heb ik deze ook gekocht voor €14,96 – Boozyshop verkoopt een onwijs groot deel van het assortiment!

Welk merk kwasten gebruik jij het liefst (en zou je niet liever alleen maar roze kwasten hebben!? :D)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.