Loading...
BeautyMyStyle

Review: dr. organic pomegranate deodorant

image

Dr. Organic, wat klinkt er organischer dan dat? Organisch staat gelijk aan perfect als product voor MyStyle, dus ik ging op zoek naar een product van Dr. Organic wat ik nog wel kon gebruiken. Het is zomer, warm weer, transpiratie, duidelijk: het wordt een deodorant! Ik gebruik altijd een rol deo van nivea, niets over te klagen. Des te beter het testen van deze Dr. Organic deo: kan hij mijn favoriet verbeteren?

image

Wat we niet in ‘normale’ deodorants zien, van bijvoorbeeld nivea, is deze opsomming: geen aluminium, geen SLS, geen parabenen, geen alcohol én natuurlijk. Allemaal belangrijke punten wanneer je kijkt naar een organisch (en dus duurzaam) product. “Non Pore Clogging Formula” ook verstopt deze deodorant je poriën niet, dat is normaal gesproken van aluminium in deodorants doet. Beter natuurlijk, want afvalstoffen en dergelijke móéten nou eenmaal je lichaam uit.

Er zijn verschillende varianten van deze Dr. Organic deodorant, ik koos voor de (zoete) ‘pomegranate’. Granaatappel dus. Wat vast allang duidelijk is; ik hou van zoete geuren en vind het heerlijk als ze een tijdje blijven hangen. Dan geniet niet alleen mijn medemens ervan dat ik fris ruik, maar ik zelf ook!

image

Een rol deodorant dus. Je moet er van houden. Hij rolt prima en de geur jongens,..! De geur is perfect. Geen overload aan sweet sugar candy unicorn shizzle, maar gewoon subtiel zoet, en heerlijk. En hij blijft lang hangen ook! In de loop van de dag vervaagd het natuurlijk, maar de eerste paar uur kun je er van genieten. Yum! In het begin geeft deze deodorant me wel een beetje vochtige okseltjes, wat een beetje naar kan voelen, maar wanneer hij opdroogt/intrekt blijft er niets over behalve een fijne geur.

Op de verpakking staat overigens ook welke bio en organische ingrediënten erin zitten: granaatappel, aloe vera, ‘icelandic moss’ (ehm, mos uit Ijsland I guess?) en vitamine E (en) zonnebloem zaad olie. Daarnaast heeft de deodorant een ‘bio activ’ keurmerk en is hij door mij MyStyle-proof bevonden.

Ik vind deze roldeodorant een aanrader omdat hij goed zijn werk doet; minder transpireren en de gehele tijd een lekkere geur. Daarnaast bevat hij voldoende natuurlijke ingredienten en is hij vrij van ‘slechte’ stoffen, zeker een pluspunt! Wat dat betreft is hij beter dan mijn nivea deodorant, en ook zeker wat betreft de geur. Wel vind ik de nivea deo iets fijner in gebruik ivm sneller intrekken en minder vochtige oksels.

De deodorant van dr. organic is o.a te krijgen bij De Tuinen. Ik kocht hem voor ongeveer 5 euro geloof maar hij is normaal €7,39 en nu in de aanbieding: tweede voor de halve prijs.

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.