Loading...
BeautyMyStyle

Review: By Vicky box ‘pure’

image

Pure by vicky, een cadeau box, nice! “Een natuurlijke en dierproefvrije box voor ieder meisje of vrouw. Leuk om cadeau te doen (of toch nog leuker om te krijgen?).” Zoals ze zelf zeggen. Nu kijk ik vanuit kritisch MyStyle oogpunt naar de box, en pak ik hem voor je uit; zijn de producten natuurlijk, is de inhoud leuk en.. is het een groen alternatief voor een cadeautje?

image

De box is van aardig formaat, ik zou zeggen maatje kinderschoenendoos, wat groter dan de standaard beautyboxen. Leuke uitstraling en de producten er in zijn mooi afgedekt met een vrolijk gekleurd stukje stof. Het kaartje is eigenlijk wat reclame materiaal, op de achterkant staat “Speciaal voor jou!” En daar zou je nog een berichtje op kunnen schrijven. Een cadeau gevoel geeft het wel!

Maar wat voor mij het belangrijkst is, is de inhoud. Het is de bedoeling dat in deze box producten op natuurlijke basis zitten en het liefst ook dat ik dat kan zien aan verschillende keurmerken/certificeringen.

Hier onder zie je de inhoud, die me eigenlijk wat tegenvalt. Links een masker van Dr. van der Hoog, daarnaast een haar accessoire van Zenner en een bruistbal (?) in de vorm van een cupcake. Daarnaast boven aan zit een dag- en nachtcreme van Dr. van der Hoog, daarnaast (piepklein) een balsem van moa, rechts bovenin een lipbalsem van BalmBalm, en dan als laatst shampoo en conditioner samples van Sabon.

image

Van BalmBalm wist ik al dat het ‘duurzaam’ was; 100% organisch en 100% natuurlijk. Dit is dan ook meteen het product waar ik echt enthousiast over ben. Wel een klein potje, maar een leuk product. Deze ga ik zeker nog reviewen!

Dan hebben we de producten van Dr. van der Hoog. Ik ben er normaal gesproken gek op, maar ik dacht dat dit niet 100% (of in de buurt daarvan) natuurlijk was. Er worden natuurlijke bestanddelen gebruikt, maar echt natuurlijk? Dacht het niet. Anders had ik wel een keurmerk gevonden toch? Daarbij komt dat de 24 uurs creme wel gesealed was met een stukje plastic, maar hij toch niet helemaal gevuld is. Ik zou zeggen; 50% ontbreekt?! Wat is hier gebeurd!

De moa balsem is natuurlijk, zeker weten. Ik kende het nog niet, maar heb het opgezocht en ik ben overtuigd. Het jammere er aan is dat hij zo klein is dat het eerder een sample lijkt. Is dat wel leuk genoeg voor in een cadeau box?

Het haar accessoire van Zenner is er een met elastiek dat je om je hoofd doet, en dan valt er langs je hoofd/door je haar heen een paar touwtjes met kralen er aan. Ik vind het ding werkelijk foeilelijk, maar dat is puur mijn smaak. Nu het échte oordeel: hier is niets natuurlijks aan? Of was dit de gedachtegang: “Kralen zijn van hout, hout komt van de boom, dus het is natuurlijk?” Want dan is ons geld ook natuurlijk, en mijn tafel, en boekenkast… Nee, hier ben ik het niet mee eens. Als zenner natuurlijke producten had hadden ze daar vast en zeker reclame voor gemaakt, en ik vind nergens iets terug. Fail, dus.

Het bruis-cupcakeje is weer een ander verhaal. Er op staat “Ingredienten: zie website” en raadt eens wat het niet doet? Juist! De website. Ik heb werkelijk geen idee wat er in zit, waar het van gemaakt is, wat het merk doet… Jammer.

Last but not least: samples van Sabon. Of verkoopt Sabon haar conditioner en shampoo altijd in sachets van 15ml? Nope. Sabon geeft aan altijd rekening te hebben gehouden met de natuur en daarbij ook natuurlijke bestanddelen te gebruiken in producten en voor verpakkingen. Daar geloof ik in. Er wordt geen SLS gebruikt en er zitten geen parabenen in deze sachets, ook prima. Maar waarom heeft Sabon geen certificering? Geen keurmerk? Ik denk dat Sabon dus niet helemaal natuurlijk is, en dit wederom een product is dat voor het gemak in de Pure by vicky cadeau box gegooid is.

image

Eindoordeel? Wat een teleurstelling. Dit zegt niets over By Vicky, de organisatie, verzending of de merken die in de box zaten. Wél over het concept. Een cadeau box met natuurlijke en dierproefvrije producten, klinkt mooier dan het is. Ook vind ik de box een beetje karig om cadeau te doen. En éigenlijk vind ik het zonde van het geld dat is neergelegd voor deze box, namelijk maar liefst €19,95 — Dat vind ik hem niet waard. Hij kan leuk zijn als cadeau voor iemand, maar zeker niet voor mij, ik had er meer van verwacht. Ik denk dat je voor het bedrag zelf iets leukers samen kan stellen, en voor het groene aspect hoef je het dus ook niet te doen. Zonde! Het had zo mooi kunnen zijn…

De boxen van By Vicky bestel je online, allemaal voor €19,95

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.