Loading...
MyStyle

Review: BsaB essential oil diffuser

Toen er via MyStyle gevraagd werd of er mensen waren die wat producten van BsaB wilden reviewen, stond ik vooraan in de rij. Waarom? Niet omdat ik BsaB al kende (bloos) maar omdat er deze oil diffuser bij zat. Die wil ik! Ik wilde al een hele tijd een oil diffuser, omdat ze er niet alleen leuk uit zien, maar ze ook goed werken. So I’ve heard. Omdat ik vaak erg prijzige varianten voorbij heb zien komen, heb ik er nog geen aangeschaft. Maar lucky me; ik mocht de oil diffuser van BsaB testen! BsaB (spreek je uit als “Bie-sah-Bie”) is een merk dat 100% organische kaarsen en diffusers aanbiedt — Ze gebruiken enkel natuurlijke ingredienten en ook de verpakking zijn van gerecycled materiaal en/of recyclebaar. 

Op de website van BsaB staan meerdere varianten – ik heb de 50ml variant in de geur “Tranquility”. Ik de verpakking vind je het 50ml flesje en twee setjes geurstokjes. Zoals je op de foto al ziet heb ik twee verschillende soorten geur stokjes; gewoon rechte stokjes, en stokjes in de vorm van takjes (veel leuker!) Beetje jammer dus, ik had liever alleen takvormige stokjes gehad, geeft het net wat extra karakter.

Er wordt duidelijk vermeld dat je moet oppassen met het openen van het flesje. Er zit een rubberen kurkje in, die afgedekt is met heel dun metaal dat je open kunt trekken. De pijl geeft aan welke kant je op moet trekken, vervolgens kun je langzaam de kurk er uit trekken. Ik vind het een beetje een gekloot; het losmaken van dat metaalachtige gaat niet erg soepel en de manier waarop je het het beste los kunt krijgen is niet erg duidelijk. Als je weet dat je voorzichtig moet zijn, dan doe je erg rustig en dan is ergens aan trekken nogal nerve-wracking. Het is goed gegaan, ik heb niets van de olie op mijn handen gekregen – ik vermoed dat je de olie vooral niet op je lichaam wilt ivm de geur die erg sterk is en blijft hangen.

Afijn, het kurkje dus. Het flesje heeft een subtiele opening waar zo mooi een paar stokjes uit kunnen steken. De geur komt al snel naar je toe en je moet er ook echt niet boven hangen. Mijn ogen begonnen zelfs een beetje te prikken, zo intens is het! It’s all for the better, want met een paar stokjes erin komt de geur natuurlijk overal terecht. De geur komt van essentiele olien af; de olieen die in de ‘tranquility’ variant zitten zijn: Eucalyptus(de meest overheersende geur), field mint, lavandin (fijne lavendel, ook erg aanwezig), tea tree, sweet basil (zoete basilicum) en rosemary (rozemarijn). De combinatie geeft wel een rustgevend gevoel maar doet me ook denken aan winkels als De Tuinen. Een beetje zweverig misschien.

Dit is dus helemaal decoratief verantwoord. Het is een leuk accessoire voor op tafel, in de kast, op de vensterbank… Of misschien in het toilet. De geur verspreid echt ontzettend goed. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het resultaat zo erg zou mee vallen. Ik heb de diffuser in het midden van de woonkamer en eetkamer gezet, en beiden zijn ze goed gevuld met de lucht. Natuurlijk ruik je het op een gegeven moment niet meer, omdat je er aan gewend bent. Maar zonder er bij na te denken liep ik opnieuw de woonkamer in en dacht ik “ohja! Lekker..!” Hij maskeert ook goed andere luchtjes; geen fout idee dus om hem bijvoorbeeld op het toilet te zetten of in de buurt van de kattenbak 😉

Waar ik nog even over in dubio zit is hoe ik het oplos als ik even de geur niet meer wil. Ik kan het kurkje wel weer terug in het flesje doen, maar moet ik de stokjes die ik gebruikt heb dan weg gooien? Ook zonde… Anyway; ik heb voorlopig genoeg stokjes om nog een hele tijd een lekker geurende kamer te hebben. Er zitten nu 4 stokjes in, wat tamelijk veel is. Je kunt het ook proberen met 2 of 3 stokjes – heb je echt een grote kamer te vullen, dan kun je er nog een extra in doen. Ik ben ook erg benieuwd naar de andere geuren, er zijn er in totaal 8. Ik kan online niet vinden waar ze uit bestaan, maar namen als Serenity en Deep Forest klinken best verleidelijk!

100% gerecycled, reusable – BsaB is duurzaam! BsaB heeft naast de oil diffusers ook 100% organische kaarsen: “Alle BsaB kaarsen worden gemaakt van 100% zuivere sojawas of 100% pure bijenwas, zonder katoenzaadolie of synthetische toevoegingen.” En daarnaast houdt BsaB zich ook nog eens bezig met het trainen van lokale werknemers met natuurlijke productietechnieken en te helpen op een beter bestaan. 100% duurzaam dus 100% MyStyle.

De oil diffuser die ik getest heb is €19,90 — Ja, aan de hoge kant, maar is het wel waard want werkt onwijs goed én is duurzaam. Er zijn ook kleinere (goedkopere) en grotere (duurdere) varianten. Kijk eens op de website voor de andere producten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.