Loading...
MyStyle

Review: BioBites 100% raw crackers

Crackers! Ik ben er dol op. En toen MyStyle vroeg wie er deze ‘100% raw’ crackers wilde testen, zei ik natuurlijk *pick me, pick me*! De crackers van BioBites zijn 100% rauw, handgemaakt, gluten vrij, suiker vrij, lactose vrij en biologisch. Helemaal wat we bij MyStyle verstaan onder duurzame voeding. Ik ontving de Indian crackers (op basis van lijnzaad met Indiaase kruiden) en rozemarijn crackers (op basis van lijnzaad met rozemarijn en wortel). De verpakking ziet er informatief en clean uit, en ik kon niet wachten de crackers te proeven!

Als eerste de Indian crackers. Hmmmm, de geur die hier vanaf komt! Onweerstaanbaar. Net of je een geheel pittig Indiaas gerecht in een cracker hebt.  De crackers zijn van behoorlijk formaat en zien er super gezond en lekker uit. In mijn ogen dan, want ik ken ook mensen die het er verschrikkelijk uit vinden zien. Anyway, de proeftest: hoewel het niet als eerste op de ingredienten lijst staat proef je erg goed de kerrie poeder, dat lust ik wel. De andere ingredienten vormen samen een lekkere combinatie, maar de textuur van de cracker verpest het voor mij een beetje. Ik heb het idee dat ik een erg dunne, droge, wel knapperige cracker eet waar wat kruiden over heen gemikt zijn. Hmmmnee. De cracker heeft erg veel potentieel, maar is echt niet voor mij. Ik kan me wel voorstellen dat voor mensen die bijvoorbeeld alleen rauw eten, dit echt een heerlijke snack kan zijn.

In de cracker zit goud lijnzaad, boekweit, wortel, paprika, ui, knoflook, gedroogde kerrie kruiden, cayennepeper en himalayazout. Allemaal vanuit biologische oorsprong!

En daar is de rozemarijn cracker. Deze ziet er al iets minder alternatief uit, maar nog steeds erg gezond en lekker. De geur die er vanaf komt is een stuk minder en op de een of andere manier heb ik ook een stuk minder zin om deze variant te proberen. Natuurlijk ga ik door vuur voor jullie, om te testen dus ik neem gewoon een hap. Wat een tegenvaller! De cracker proeft droog, en ziet niet echt een smaak aan behalve die van rozemarijn. En ja, nu mag duidelijk worden dat ik niet van rozemarijn houdt. Ik vind de combinatie van de droge cracker smaak en rozemarijn echt niets doen en deze cracker vind ik gewoon niet lekker. Hiervan kan ik me ook niet voorstellen dat mensen er echt van zouden genieten, sorry BioBites!

In de rozemarijn crackers zit goud lijnzaad, zonnebloempitten, wortel, ui, gedroogde rozemarijn en himalayazout. Ook allemaal van biologische oorsprong.

Dankzij het goud lijnzaad zijn beiden varianten van de crackers rijk aan omega 3, lekker gezond dus. Verder houdt rawfood in dat op lage temperatuur de producten bereid worden, dus onder de 40graden. Dat zorgt ervoor dat alle voedingswaarden behouden blijven en de crackers een gezonde snack, of lunch verzorgen. In een verpakking zitten 4 van dit soort crackers en een verpakking kost €2,99. Als je het mij vraagt is dat behoorlijk prijzig. Ik zie één verpakking als één lunch, dat zou dus 21 euro zijn voor een hele week, zonder beleg! Voor mensen die dol zijn op raw foods is dit wel echt een uitkomst. Ik kan me zeker voorstellen dat zo’n cracker een gezonde lekkere snack kan zijn. Dus laat mijn persoonlijke mening je vooral niet demotiveren het ook eens te proberen! *If you’re in to raw…*

Ik heb de crackers niet met beleg getest omdat ik de Indian cracker al rijk genoeg vond van smaak, hier kon ik nog weinig aan toevoegen. De rozemarijn cracker vond ik zó niet lekker dat ik ‘m niet met beleg wilde proberen. Een van de andere MyStylers heeft de BioBites crackers ook geprobeerd maar dan de varianten ‘lijnzaad’ en ‘italian’. Zij heeft ze wel inclusief beleg geprobeerd, dus neem daar ook eens een kijkje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.