Loading...
Beauty

Review – Beauty-find: steam cream!

Shame on me, maar ik kende het écht nog niet… Steam cream. Ik heb er ook niet van gehoord of over gelezen. Ik kwam het heel toevallig tegen op Bol.com – of all places. “Steam cream”, dacht ik toen “moet je dat stomen, of opwarmen? Gebruik je dat voordat je gaat stomen? Wat is het?!” Dat moest ik dus onderzoeken!

Bol.com dus, dat is vooralsnog de enige plek waarvan ik weet dat ze steam cream verkopen. De naam komt van het proces waarmee het gemaakt is; de ingredienten worden via stomen samengevoegd. Steam cream bevat voornamelijk natuurlijke ingrediënten en is een moisturizer voor gezicht, handen en je lichaam. All-in dus! Super relaxed.

Ah, kijk eens aan, een winnaar. Blijkbaar ben ik ongeveer de enige die steam cream nog niet kende, want in 2010 heeft het een prijs gewonnen. Great!

Steam cream komt in groot scala aan verschillende blikjes, met leuke dessins. Nu heb ik niet veel met honden (hoewel poedels wel cool zijn), ik heb deze gekozen vanwege ‘dou dou’ wat erop staat. Toen ik als au pair werkte in Parijs zorgde ik o.a. voor een 4-jarig meisje die dagelijks om haar knuffeltje (“dou dou” in het Frans) vroeg. Lovely memories 🙂

De steam cream is een zachte witte crème, niet stug en makkelijk smeerbaar. Verrijkt met hoofdingrediënt ‘havermout’ en verder onder andere oranjebloesem water, amandelolie, cacao boter, jojoba olie en lavendel olie. As you can see; veel natuurlijke en lekker geurende ingrediënten. Ik ben geen super fan van lavendel en merk wel dat de geur die het meest doordringt daar van komt. Maar goed, take one for the team.

Wat ik gelezen heb is dat steam cream eigenlijk overal voor te gebruiken is. Het is geschikt voor alle huidtypen, dus niemand zal hier een geïrriteerde huid of allergische reactie op krijgen. Voor zover je niet allergisch bent voor de (natuurlijke)ingrediënten dan. Je kunt de crème gebruiken om te hydrateren, om te verzachten, en ook om irritatie te verminderen en zelfs een beetje om te helen.

Als eerste gebruikte ik ‘m op mijn gezicht; lekker hydrateren. En oh, wat fijn! De crème is heel zacht, trekt snel in en geeft je een opgeladen gevoel.  Ook heb ik de crème op mijn bovenbenen gebruikt, ik had daar een geïrriteerde huid die wat branderig aanvoelde. Hoe? Geen idee! Maar ik dacht dat de steam cream hier misschien bij kon helpen. Ik moet zeggen, het duurde niet lang voordat mijn huid weer lekker aanvoelde, en gevoed ook! Mijn benen verzorg ik bijna nooit, maar als ik het doe is het wel erg fijn met de steam cream

Geslaagd product? Ja zeker! Dat ik hier niet eerder mee kwam… In het blikje zit 75g en daar betaal je bij Bol.com €16,99 voor. Niet super budget, maar ook echt niet duur. Voor zo’n leuk ontworpen blikje moet je ook wat over hebben he. Aanrader voor iedereen? Yes ma’am! Go for it! Zeker als je een gevoelige huid hebt; de steam cream doet je geen kwaad en hydrateert en voedt dan toch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.