Loading...
Beauty

Review: AH glans shampoo & conditioner

image

Wat is er nou leuker dan ultieme budgettoppers ontdekken? We vergeten vaak de huismerken. Op elke beautyblog zie je producten van L’oreal, Nivea, Garnier voorbij komen, maar elke winkel die die producten verkoopt heeft vaak ook een huismerk. Ik doe altijd mijn boodschappen bij Albert Heijn en besloot daar ook een shampoo mee te nemen. *Even voor het gemak, ik haal binnenkort wel een goede*. Pas toen de shampoo op was en ik me realiseerde dat ik ‘m opnieuw wilde kopen dacht ik: “HEY! Dit is gewoon een budget beauty merk. Klaar om te reviewen!” Ik heb dus ook de conditioner gekocht en laat je vandaag zien waarom ik zo enthousiast ben.

image

Zoals je ziet zien zowel de shampoo als de conditioner er uit als ‘gewone’ shampoo en conditioner. De shampoo een wat meer vloeibare substantie is een wit/kleurloos, glanzende uitvoering. De conditioner is wat dikker, en *surprise surprise* wit. De geur is niet echt definieerbaar, maar ik vind ‘m prima. Geen gekke geurtjes, een klein beetje zuur, alleen wel een beetje een chemische ondertoon… Minpunt: de shampoo bevat SLS. Daarentegen bevatten beiden producten sodium chloride, wat eigenlijk gewoon zout is (lees hier hoe Lush het uitlegt). Verder bevat de shampoo verschillende citrusextracten (daar zal dat zurige vandaan komen) en provitamine B5 – dit zorgt voor optimale glans en bescherming van je haar. Wat ik ook leuk (opmerkelijk) vindt is de kwaliteitsgarantie die op de shampoo vermeldt staat (op de conditioner niet…?!) “Bent u niet tevreden, neem het artikel en de kassabon mee naar de winkel en u krijgt het aankoopbedrag terug”. Zou dat ook mogen als de fles bijna leeg is, bijvoorbeeld? hihi

Anyway, ik zou uitleggen waarom ik zo tevreden ben. De shampoo maakt mijn haar op een milde wijze, lekker schoon. Ik heb namelijk geen geïrriteerde hoofdhuid meer na gebruik, en dat voelt zo lekker! Ik vind het fijn wassen als de shampoo een beetje/ goed schuimt, en door de SLS doet deze shampoo dat ook (I know, beter van niet). Door het schuimen gebruik je niet (te)veel shampoo, dus kun je er een stuk langer mee doen.

image

De conditioner is een goede aanvulling op de shampoo. Mijn haar wil wel eens een beetje stug aan gaan voelen onder de douche, als ik net shampoo gebruikt heb. De conditioner zorgt er meteen voor dat mijn haar zacht, soepel en makkelijk doorkambaar wordt. De conditioner is ook goed te gebruiken als verzorging van je haarpunten. Neem een drupje en wrijf dit in handdoek droog haar, in alleen de punten dan. Dit beschermt ze wat meer tegen splijten.

Dat mijn haar onwijs gaat glanzen na gebruik, nee dat niet. Maar dat zo goed als het beste van mijn haar naar boven komt, ja dat zeker wel. Het ziet er verzorgd uit, voelt lekker aan en is goed doorkambaar en stijlbaar. Ik vraag me af waarom ik nog een dure shampoo nodig zou hebben? Er is wel een shampoo en conditioner van Forever Living Products, en daar kan echt geen merk tegen op. Wel prijzig, maar gewoon fan-tas-tisch. Maar in de tussentijd kan ik mijn haar fijn behandelen met deze producten van Albert Heijn, want oh zo betaalbaar!

De flacons, die ik overigens niet eens lelijk vind (wat met sommige huismerken helaas wel is) zijn beiden 300ml. Voor de shampoo betaal je €1,75 en voor de conditioner €1,52 (WHAAAT?!) Ja zeg nou eerlijk, da’s toch super budget, voor een merk dat prima werkte?! Als ik iets mocht veranderen dan zou ik er een lekkere geur aan toe voegen (zoals wat Garnier heeft bijvoorbeeld), verder heb ik niks te klagen!

Heb jij een verborgen budget product? En wat denk je van deze producten van Albert Heijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.