Loading...
Geen categorie

Proost! Op de groene smoothie / Cheers! To this green smoothie

image

To read this article in English, see below.

Yummy yummy yummy delicious! Dat was wat ik dacht toen ik de post van Sophie zag over deze groene smoothie. Dat kan ik ook! En ik wilde het ook, dat liet ik in mijn vorige smoothie artikel al weten. Ik heb hem gemaakt, en vandaag laat ik je weten hoe ik dat heb gedaan en vooral wat ik er van vind!

image

Wat je nodig hebt is het volgende:

  • Spinaziebladeren
  • een banaan
  • een mango
  • een citroen
  • een beetje water (ongeveer 75ml)

Ik heb de spinazie bladeren in een onwijs grote zak van albert heijn gekocht, ze hadden niet minder! Dit is erg veel, dus handig als je dezelfde week ook nog een spinazie gerecht maakt, of nog heel veel smoothies! 😉 Verder heb ik de mango in een doosje uit het vriesvak genomen. Erg makkelijk omdat het dan al stukjes zijn!

Hoe gaat het in zijn werk:

image

Je neemt een handje van de spinazie (mag best een stukkie minder zijn dan ik hier heb, kwam ik achteraf achter), snij de citroen door midden en haal de pitjes eruit, snij de banaan in schijfjes en neem wat mango. Ik wist niet precies hoeveel mango het moest zijn, dus ik heb iets minder dan de helft van het doosje genomen. Mocht achteraf iets meer zijn! Dus voor 1 glas is de helft van zo’n doosje wel goed denk ik.

image

Als eerste doe je het water in de blender. Zoals ik in mijn vorige artikel ook zei; dan is het makkelijker om alles te pureren! Vervolgens knijp je de halve citroen uit, boven de blender he! Dan gaat de banaan erin… de mango.. en de spinazie. Blenden maar!

Ik merkte dat de spinazie niet meteen opgenomen werd, en ik het dus even moest aan duwen toen de rest al wel lekker smoothie was. Dat kan komen doordat ik behoorlijk veel spinazie had, maar ik heb je vast gewaarschuwd 😉

image

Wat ziet dat er lekker uit! … Not. Toen ik het bij Sophie zag dacht ik oh yummie! En ook toen alle ingredienten op de plank lagen dacht ik nog ah dit wordt lekkerrrr… Maar toen het eenmaal knalgroen in mijn glas zat, werd ik een beetje bang zelfs om het te proeven. Ik hoorde al meerdere positieve reacties erover, dus ik heb het natuurlijk gewoon geprobeerd. YUM! Het is toch echt wel lekker. Volgende keer iets minder spinazie en misschien wat meer mango, maar goed te drinken is het zeker! Ik heb gelijk de smoothie nogmaals gemaakt en het in een glazen fles gedaan, in de koelkast en hup, die gaat de volgende dag mee op stap! 🙂

Het is geen smoothie die ik elke dag zou willen. En als ik zin heb ik iets lekkers zal ik ook niet als eerst hier aan denken. Maar, wil ik iets gezonds en makkelijks? Dan is dit echt wel een oplossing! Zoals ook Sophie zegt is deze smoothie goed om je dag mee te beginnen; er zitten lekker wat vitamines in en 5 gram vezels (goed voor je darmen ;-)) Deze smoothie is door het fruit niet compleet ‘groen’, maar het is een lekker gezond alternatief!

En? Ga jij ‘m ook proberen? Proost!

English version:

image

Yummy yummy yummy delicious! Was what I thought when I saw Sophie’s article about this green smoothie. I can do that! And I wanted to, I already let you know in my previous smoothie article. I made it and today I tell you how I did it and especially what I think of it!

image

What you need is this:

  • Spinach leaves (fresh)
  • one banana
  • one mango
  • one lemon
  • a little bit of water (about 75ml)

I got the spinach leaves in a pretty big bag from the super market, this was the smallest they had! It way too much for the smoothie so it’s handy if you make dinner with spinach in it too or a lot of these smoothies! 😉 Then the mango, I bought a box with frozen pieces. It’s a lot easier because then the mango is already cut in small pieces.

This is what we do:image

Take a handfull of the spinach (a little less then what I got here, I figured that out afterwards..), cut the lemon in half and take some pieces of mango. I didn’t exactly know how many of the mango was good enough, so I took little less then half of the box (which is 250grams). Later I tasted that I may have been some more, so half of the box (125grams) should be good for one glass.

image

First you put the water in the blender. Like I said in my other article; it’s easier to crush everything. Next you squeeze out the juice of the lemon, above the blender! Then the banana goes in there… the mango… and the spinach. Blend it!

image

Doesn’t that look delicious!… Not. When I saw this at Sophie’s article I was like “oh yummy!” And even when I saw all my ingredients on the plate I thought this will be so good!… Then when I saw my glass full of this incredibly green juice I actually got a bit frightened to taste it. I heard several positive reactions, so of course I did try it. YUM! It actually IS good! Next time a little bit less spinach and some more mango, but it’s quite a nice smoothie! I immediately made it again and put it in a glass bottle, in the fridge and good to come with me on a trip tomorrow! 🙂

I wouldn’t want this smoothie every single day. And if I want something really nice this won’t be the first thing I think of. But, when I want something healthy and easy, this is it. Like Sophie says: it’s good to start your day with because there are quite some vitamins and 5 grams of fibres. This smoothie is not completely ‘green’ because there’s some fruit in there to, but it is a pretty good alternative!

Will you try this too? Cheers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.