Loading...
Beauty

NOTD: Colorblock nagels met Essie

Colorblock nagels

In het kader “het weer wordt beter, dus de kleuren mogen feller” besloot ik een soort colorblock nail art te maken. Ik heb deze soort ‘nail art’ al miljoenen keren voorbij zien kopen het afgelopen jaar, dus echt nieuw is het niet meer. Maar ik had het nooit eerder zelf geprobeerd, en besloot er wijs gebruik van te maken voor een nieuwe NOTD! Ik gebruikte twee kleuren van Essie nagellak: Funny Face en Madison Ave-Hue voor deze colorblock nagels. Kijk verder om te lezen wat ik precies gedaan heb.

Colorblock nagels

Ik kan je niet exact vertellen hoe een nail art als deze zou moeten heten, maar omdat hiervoor meestal felle kleuren gebruikt worden die ook niet echt in elkaar overlopen, noem ik het colorblocking! Deze trend zag je vorig jaar vooral in kleren, niets voor mij. Zo’n nail art: wel heel cool.

Wat je in principe doet is ontzettend simpel: je lakt je nagels in een kleur naar keuze, laat dit drogen, en lakt er vervolgens een andere kleur over heen. Máár je lakt met de tweede kleur niet je hele nagel; je laat je de rand aan de onderkant en zijkant open zodat je de eerste kleur nog ziet. Volg je het nog? Nou ja, je ziet het op de foto natuurlijk.

Ik dacht dat het wijs was twee kleuren te gebruiken die dicht bij elkaar zitten. Maar het komt vast mooier uit als je twee kleuren gebruikt die wat verder van elkaar af zitten. Ook is het verstandig de eerste kleur echt over je gehele nagel te lakken. Door automatisme heb ik de eerste kleur wat smaller gelakt, en daardoor zie je dus kleine randen van mijn nagel nog; niet erg, maar zo komt de nail art minder mooi uit.

Voor mij was dit de eerste keer, en zoals je ziet heb ik het wel onder controle maar kan wat oefening absoluut geen kwaad. Ik denk dat ik het voor de volgende NOTD gewoon nog een keer probeer, maar dan met andere kleuren! En beter gelakt. En meer geduld. Want sommige nagels heb ik opnieuw moeten lakken omdat ik ze telkens stootte… whoops.

Wat vind jij echte lente kleuren? Daarvan wil ik volgende week een colorblock nail art maken!

6 comments
  1. Evelien

    Ik zie de twee kleuren hoor!! Superleuk trouwens, ik denk dat het met typische voorjaar-lente-pasen-pastel-kleuren ook heel leuk is! Babygroen met geel ofzo! Of roze met geel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.