Loading...
BeautyGezonde lifestyle

Nieuw! Power ontbijt

Power ontbijt

Helemaal nieuw, voor mij, en vers van de pers, voor jou. Ik las laatst op de website van ELLE over een power ontbijt dat het geheim zou zijn van Françaises. Geloof jij het? Men zegt altijd dat Franse vrouwen zo mooi slank en ‘petite’ zijn. Dit ontbijtje zou de reden hiervoor zijn dat ze ook af en toe een croissant, macaraon of stokbrood met brie kunnen eten én slank blijven. Nu weet ik uit ervaring dat er óók vrouwen in Frankrijk en ook in Parijs moeite kunnen hebben met een gezonde lifestyle en het behouden van een slank lichaam. Maar dat weerhield mij er niet van toch maar eens dit ontbijt te proberen! Kijk je mee naar de ingrediënten én natuurlijk mijn mening?

Power ontbijt

De ingrediënten zijn als volgt:

 • Magere yoghurt
 • Citroensap
 • Lijnzaadolie
 • Havermout/vlokken
 • (Acacia) honing
 • Walnoten

De haver vlokken had ik nog staan, de rest heb ik nieuwe gekocht gewoon bij Albert Heijn. Gelukkig heeft Albert Heijn nu ook een soort power food afdeling, met biologisch, raw en ‘super’ food. Daar vond ik bijvoorbeeld de lijnzaadolie, maar heb ik ook de haver vlokken vandaan. Ik probeer mijn boodschappen zoveel mogelijk biologisch te doen, tenzij het echt niet anders kan of het belachelijk duur is. Zoals biologische noten – daar begin ik gewoon niet aan!

Wat je doet om dit ontbijtje in elkaar te zetten is het volgende:

 • Neem een bakje yoghurt (ik heb zelf zo’n 150g gebruikt denk ik, maar je kunt zoveel pakken als je wilt natuurlijk)
 • Doe hier een eetlepeltje lijnzaadolie bij en wat citroensap, ik heb zelf een kwart citroen uitgeperst (met de olie moet je oppassen, die kan overheersend zijn dus meer dan een theelepeltje is echt niet nodig)
 • Crush een theelepel havermout en een theelepel walnoten (huh? Ja, ik heb er gewoon 4-5 gebruikt) meng deze en doe ze bij de yoghurt
 • Als laatste gooi je er wat van de honing doorheen, naar eigen smaak
 • Meng het allemaal, et voilá!

Power ontbijt

Je power ontbijt is klaar en je kunt vol energie aan je dag beginnen. Alle ingredienten hebben hun eigen waarde en zorgen zo voor een compleet ontbijt dat zowel gezond als lekker is. Citroensap bevordert bijvoorbeeld de spijsvertering en reinigt o.a. je lever. De lijnzaadolie bevat o.a. erg veel omega 3 vetzuren wat weer goed is voor bijvoorbeeld je hart- en bloedvaten. Wist je trouwens ook dat walnoten een ontzettend goed ingrediënten zijn? Walnoten verbeteren o.a. je metabolisme, zijn cholesterol verlagend en ontstekingsremmend. Hartstikke gezond dus.

Ik ben zelf niet zo’n fan van zuivel (yoghurt) maar vind het in zo’n klein bakje toch wel erg lekker. Zuivel is naar mijn mening niet goed voor je en dat heb ik zelf gemerkt aan mijn huid en extra hoofdpijn. Ik heb specifiek voor de biologische yoghurt gekozen, daar zitten dan weer geen toegevoegde kleur- geur- smaak- stoffen in, geen suikers en geen E-nummers.

Ik vind dit ontbijt hartstikke lekker en heb het idee dat het ook goed vult. Ik voel me er goed bij omdat ik mijn dag begin met iets lekkers en iets dat mijn lichaam versterkt. Dat kan elk mens wel gebruiken! Je kunt de smaak van het ontbijt naar eigen wens aanpassen door bijvoorbeeld te variëren met honing of er eens wat fruit doorheen te gooien.

Dit power ontbijt zal ik in ieder geval vaker eten de komende tijd en ik zal zeker in de gaten houden of het ook effect heeft op mijn gewicht! Ga jij dit ontbijt ook proberen?

One comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.