Loading...
Geen categorie

My School Story TAG

My School Story tag

School is weer begonnen, voor mij in ieder geval. Daar past een leuke tag bij! Ik zie ‘m de laatste dagen veel voorbij komen op blogs en weet niet van wie hij origineel is, maar ik heb de vragen gekopieerd van reviewsandswatches.nl — Wederom niet de vragen in een filmpje, maar in post beantwoord. Maar toch een leuke insight in mijn school verleden (en heden)! Laat je me weten wat je van de tag vindt en ook als je ‘m zelf gedaan hebt? Enjoy!

1. Hoe oud ben je en zit je nog op school?

Ik ben nu 21 en zit nog op school. Ik doe een HBO opleiding (Business IT & Management), dus vind ‘school’ een beetje suf klinken. Maar ’t is niet anders!

2. Welk niveau(s) heb je gedaan?

Na de basisschool ben ik naar havo/vwo-tto gedaan (tweetalige opleiding), veel te veel plezier gemaakt dus in de tweede klas mocht ik blijven zitten én een niveautje (of twee) zakken. Toen heb ik dus vmbo/havo gedaan. Pieces of cakes! Daarna ben ik natuurlijk de havo gaan doen en die heb ik afgerond! Nu doe ik dus een HBO opleiding.

My School Story tag

3.Vond je school leuk?

Is dit een vind of een vond vraag? Het verschilt. De basisschool vond ik heerlijk. Daar heb ik ook mijn mindere momenten gehad, maar heb ontzettend gehuild toen ik eraf moest! Op de havo heb ik ook mindere jaren gehad, maar over het algemeen was het best okay. Oke, ik vond de middelbare school echt niet leuk, maar ik heb ook leuke dagen gehad. Afijn, ik ben blij dat ik nu een HBO doe, ookal is dat ook niet altijd leuk. Ik kijk wel uit naar mijn nieuwe semesters. Overal heb je highs en lows!

4.Wat vond je het leukste vak op school?

Dit zal wel over de middelbare school gaan? Hihi. Het leukste vond ik Engels, omdat ik daar zo belachelijk goed in was. Oh, en kunst vond ik ook altijd leuk! Klinkt vast suf, maar we hadden een toffe docent en mochten opdrachten vrij veel zelf invullen. Nice!

5. Wat vond je het stomste vak op school?

Uhm, ik vond er zoveel stom. Als ik er niet goed in ben, vind ik het al gauw niet leuk. Dat houdt in: gym, bah! Biologie, meh! Aardrijkskunde, oh god no! Natuurkunde, ehh.. wat? — Mja, niet mijn meest glansrijke momenten dus.

My School Story tag

6. Hoe laat stond je op om naar school te gaan?

Op de middelbare school kon ik écht mijn bed niet uitkomen. Als ik meteen ’s ochtends moest beginnen tenminste. Ik had er gewoon geen zin in, en mijn bedje was zo lekker warm. Als ik om half 9 op school moest zijn kreeg ik het wel eens voor elkaar pas om 8 uur mijn bed uit te komen. Inmiddels ben ik meer een vroege voegel. Altijd op tijd op, maar toch meestal wel te laat. Whoops!

7. Hoe ging je naar school? Fiets, bus, etc.

Ik ging eigenlijk altijd met de fiets naar school. Als ik een beetje mijn best deed, was het tien minuten fietsen. Ik reed ook wel eens met mijn moeder mee (maar vaker mee naar huis, dan naar school) die werkte namelijk in het gebouw naast mijn school! Tegenwoordig loop ik naar school, dat is nu ook tien minuten.

8. Wat voor schooltas gebruikte je?

Ik begon met een grote rode rugzak. Ontzettend praktisch, maar op een gegeven moment niet zo cool meer. Toen heb ik een schoudertas gekocht, maar wel zo een die ‘speciaal voor school’ was. Later, in 4/5 havo gebruikte ik gewoon een ‘mooie hand/schoudertas’. Nu? Nu koop ik elk jaar, elk semester een nieuwe tas. Een mooie, classy, H&M nepleren tas. Bijvoorbeeld.

9. Welke beautyproducten zaten altijd in jouw schooltas?

Vraag me niet waarom ze er in zaten, want ik gebruikte ze bijna nooit. Maar ik had altijd bij me: een deodorant, een mascara, mijn all-time favorite Etos oogpotlood, tampons (oh, dat is niet echt beauty he), een pincet, wenkbrauw gel (huh?! Ja, ik herinner het me nog) – en nog wat troep… pfff!

10. Wat voor agenda had je vroeger?

Wat voor agenda? Wat voor agenda had ik niet? Ik heb alles wel eens geprobeerd, maar het is me nooit gelukt het hele jaar gebruik te blijven maken van het ding. Gaat toch nergens over. Ik had in de eerste jaren van de middelbare school vaak een agenda van wat op dat moment cool was, van de girlz bijvoorbeeld!

11. Wat is jouw grootste schoolblooper?

Pfoe! Ik zal vast domme dingen gedaan hebben, maar en plein public een blunder begaan? Neh, dat kan ik me niet herinneren. Of ik heb het verdrongen..

My School Story tag

12. Wat deed je als de les saai was?

Áltijd, maar dan ook áltijd, briefjes schrijven naar vriendinnen in de klas. In de eerste jaren van de middelbare school dan. De laatste jaren maakte ik huiswerk voor andere vakken, dan had ik dat maar gedaan.

13. Wie is jouw favoriete leraar en waarom?

This is so awkward. Ik weet echt niet meer welke docenten ik had of hoe ze heetten… Behalve mijn docent van kunst, dat was zo’n toffe peer! Meneer Renema, als ik me niet vergis. Gegroet! Hij was gewoon lekker gewoon, niet streng, altijd in voor een lolletje, maar ook altijd oprecht. Een écht mens. Heerlijk.

14. Vertel een leuk verhaaltje over iets wat je mee hebt gemaakt op school.

Mhm.. Mijn geheugen is niet heel erg toereikend.. Wat ik altijd wel leuk vond is als we buiten moesten sporten.. We hebben een tijd op een sportterrein gezeten wat een behoorlijk stuk van school af was. Als in 20-30 minuten fietsen. Als het dan mooi weer was, en de hele klas op weg was naar het terrein zagen mijn vriendinnen en ik vaak de kans om ‘de weg kwijt te raken’ en gewoon lekker in het zonnetje rustig te gaan lunchen en een half uur ‘te laat’ te komen, bijvoorbeeld.

My School Story tag

15. Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt?

Een echte bikkel. Dat ben ik geworden. En beautyblogger. En studente. Jawel, ik doe het allemaal!

Vertel me jouw leuke schoolverhalen! Wie was je favoriete leraar, en waarom?

Follow on Bloglovin

2 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.