Loading...
BeautyMyStyle

Kibio Deodorant

Vandaag weer een opperduurzaam verzorgingsproduct voor jullie: deze deodorant van Kibio. Deodorant wordt (hopelijk) door iedereen gebruikt, man/vrouw, jong/oud. Als zoveel mensen er wat aan hebben, waarom zou je het dan niet duurzaam maken?

Dat dachten de makers van Kibio ook; want een duurzaam product, maakt zoveel verschil! Maar… Hoe dan? Ik testte ‘m voor jullie!

De deodorant is klein van formaat en licht, dus gemakkelijk mee te nemen in je tas. Anders dan andere deodorants voel je bij deze echt dat er druppeltjes op je gesprayt worden. Het voelt duidelijk minder chemisch aan. De geur is fris met citrus, vind ik persoonlijk erg lekker! De geur blijft niet de hele dag hangen, maar het frisse gevoel wel. Ook krijg ik het gevoel dat ik minder transpireer wanneer ik deze deodorant gebruik. Pluspunt!

Zoals ook op de fles staat wordt er gebruik gemaakt van katoen, witch hazel (dat is een klein boom soort) en bisabolol (grappig woord?!). Bisabolol is de werkende stof van kamille, wat ontstekingen remt, de huid kalmeert en daardoor erg goed is voor de gevoelige en onzuivere huid. Dat allemaal in één flesje!

Door deze stoffen heeft de deodorant van Kibio zowel de Cosmetique Bio certificering gekregen als de ECO CERT certificering. Over beide stempels heb ik al eerder verteld. Dit zijn keurmerken die aangeven dat een product zodanig biologische/organische stoffen gebruikt dat hij onder de noemer duurzaam valt. Wanneer je een product met dit soort keurmerken ziet kun je zeker zijn dat je een product koopt dat duurzaam en eerlijk gemaakt is, en je dus bijdraagt aan de welvaart van onze aardbol!

Kibio is een frans merk, maar hun producten zijn o.a. verkrijgbaar bij webshops als Bio’ty lab, waar je ook naar Nederland kunt laten verzenden. Deze deodorant is daar verkrijgbaar voor €12,00 — Dit is wel aan de hoge kant voor een deo van 100ml, maar voor mensen met een gevoelige huid bijvoorbeeld, is dit zeker een oplossing.

Ik koop deze deodorant niet nog een keer vanwege de prijs. Als de prijs was zoals ‘normale’ deodorants die je bij een drogist koopt bijvoorbeeld, had ik ‘m wel vaker gekocht vanwege zijn formaat, de geur en de fijne spray.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.